Yves Rocher - Elixir Jeunesse [Recenze] - můj pečující rituál

By 10:00 , , ,

Tak schválně. Jak moc se staráte o svou pleť? Používáte masky, peelingy nebo stačí odlíčit a dobrý?
Já se přiznám, že péče o tělo a pleť mě nikdy moc nebavila. Zatímco dekorativní kosmetiky mám plné šuplíky, tu pečující u mě moc nenajdete...

Za co jsem ale značce Yves Rocher vděčná je, že mě naučila se více starat o pleť. Kromě pravidelného a důkladného odličování, se na moji kosmetické poličce objevily i mé první krémy na obličej, ochranná báze pod makeup a čistící gel (ne jako úplně první, ale první, které používám, nedarovala jsem je nebo jsem je nehodila do koše). Všechny tyto produkty jsou z řady Elixir Jeunesse. Celá tato řada má chránit obličej před nepřiznivými vnějšími vlivy a zabránit stárnutí.


Elixir Jeunesse



Poté, co si obličej důkladně odlíčím, si ho ještě vyčistím pomocí konjakové houbičky a čistícího gelu. Gel je příjemný, lehce chladící, obsahuje drobné částečky usnadňující prokrvení a pročištění pleti. Nevysušuje pokožku, nelepí ani nemáte žádný jiný nepříjemný pocit po jeho použití (důvod, proč moc nepoužívám peeling je ten, že mi vyloženě vadí, když mám něco na obličeji, co ho nepříjemně stahuje, lepí..). Gel příjemně voní - stejně jako celá řada. Tak jemně a čistě.


Před spaním na obličej nanesu noční krém - ano, musím se hodně přemáhat. Krémy moc nemusím, nemám ráda, když po odličení není můj obličej úplně "čistý". Po každém gelu, peelingu či micelárce ještě obličej oplachuju  studenou vodou, což po pleťovém krému nejde, že jo... Takže tento krok někdy vynechám. Pokud ale chcete nezaujatou recenzi - tak krém je příjemný, nelesknete se jak psí kulky ani nezanáší póry. Není na obličeji těžký, nepotíte se po něm ani vás nijak nestahuje. Není nic, co bych mu vytkla - kromě toho, že je to prostě krém na obličej :D 

Ráno zase nanáším denní krém - ale většinou jenom ve dnech, kdy se po probuzení hned nelíčím a nejdu ven. V takovém případě před líčením nanesu denní péči s UV faktorem, na kterou si dávám makeup.




Ochranná péče chrání obličej před UV zářením a škodlivými vlivy. Nanáším ji pod makeup a upřímně si ji nemůžu vynachválit. Klasické báze pod makeup moc nepoužívám, pokud se člověk potí, klidně se vám může stát, že vám obličej "sjede" a roztopí se. Toto naštěstí není případ této báze. Po nanešení makeup drží tam, kde má. Nerozpíjí se, nesjíždí ani se nějak víc nelesknete. Zkrátka vůbec nepocítíte, že pod makeupem máte ještě jednu vrstu..

Všechny produkty jsou podle mého povedené. Gel i bázi jsem si oblíbila. Bez krému bych se obešla (já vím, že jsem ve věku, kdy se mám krémovat a nevymýšlet důvody proč ne). Všechny produkty této řady se cenově pohybují okolo pětistovky. Čistící gel stojí 179,-
I když jsem produkty dostala, bez mrknutí oka bych si je pořídila znovu. Yves Rocher je značka, kterou jsem sice znala, ale nikdy ji moc nepoužívala. Ale díky spolupráce jsem se dostala k mnoha zajímavým produktům, které si teď kupuju pořád dokola a zkouším nové a nové věci.





You Might Also Like

3 komentářů

  1. túto radu používam tiež, už odkedy mi prišla na testovanie :) veľmi som si ju obľúbila :)
    MakeupbyVeo

    OdpovědětVymazat
  2. ja mám najradšej z tejto rady ten čistiaci gél, veľmi my vyhovuje ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Já se teda s péči o pleť bohužel taky nijak nepředřu, ale můj oblíbený krém je Garnier. Nemůžu ale říct, že mě tahle recenze nezaujala, fakt mám chuť nějaké produkty Yves Rocher vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat