Kréta

By 8:00

Minule jsem tu psala o jednotlivých opatřeních, které nás při cestě do Řecka čekaly, dneska Vám ukážu fotky a řeknu něco o dovolené.



Dovču jsme měli na 10 dnů, protože se nám tyhle delší dovolené nejvíce osvědčily. Člověk se stihne aklimatizovat, vybalit a užít si i něco jiného než jen koupačky. Hotel byl na pláži, takže jsme volně přecházeli mezi bazénem a mořem, ale jako správné fajnovky, které nemají rády písek, jsme se váleli většinu dnů u bazénu a k moři docházeli. 

I když byl hotel naprosto dokonalý, až na místě jsme zjistili, že do městečka je to asi půl hodiny chůze a do turistického centra je to hodina. Věřím, že pro lidi, co si rádi užívají volna na samotě, to muselo být skvělý. Ale tím, že my nevydržíme dlouho na jednom místě, tak jsme moc neměli kam chodit, protože kolem hotelu byla jenom pole a hrozně moc nepořádku, rozestavěné domy... V tomto mě Kréta trošku zklamala. Přece jenom to je oblíbené turistické místo, všichni si ho chválí, ale ten mrdník je neskutečnej.







Vzhledem k tomu, že něco jako MHD jsme tam nepotkali, neváhali jsme využít nabídky hotelové půjčovny aut - a kromě auta si půjčili i čtyřkolku, která byla naprosto boží! Díky ní jsme procestovali naši část ostrova jak v noci, tak ve dne a objevili dost zapomenutých míst, které by nás ani nenapadlo jinak navštívit. Půjčovny aut/čtyřkolek/motorek jsou téměř na každém rohu, půjčení je fakt jednoduché - ukážete řidičák, vypíše se papír, dostanete instrukce a hurá na cestu!

Čtyřkolky stojí cca 50 euro, v ceně je benzín a zpravidla si je můžete půjčovat na tak dlouho, dokud benzín neprojedete. Auta jsou pak v několika kategoriích - nejlevnější stojí cca 50 euro na den + platíte benzín. Ale pojistka je v ceně a můžete si jezdit kam chcete :) Mít k dispozici auto mi přišlo tak skvělý, že jsem se rozhodla, že od teď si ho budeme půjčovat na každé letní dovče, abychom taky něco viděli :)))







Kréta má za symbol kočky, kterých je všude hromada, což znamená jediné - u každé se zastavit, pohladit, vyfotit a aspoň pět minut nad nimi "ňuňat". Kočičky jsou láska ♥ 

Jak jsem už psala výš, za hotelem byla pole a pustina..a o pár kroků dál se zničehonic vynořily tyhle obrovské hory, nádherná pláž uprostřed trsů trávy a pohled  na Hollywood.








šaty - Zalando, boty - CCC, kabelka - Furla

Pokud bych měla Krétu srovnat s ostatními zeměmi, které jsem v létě navštívila, tak mě na ní nejvíce bavila ta možnost půjčit si auto,  čtyřkolku a volně si všude jezdit a poznávat. Hotel byl taky skvělý, nebylo si na co stěžovat. Co mě trošku mrzelo, byl fakt, že Řekové jsou prasátka a něco jako úklid jim moc neříká, a tak všude byly poházené odpadky, všechno bylo špinavé, domy napůl postavené. Celkově bych řekla, že je Kréta hodně podobná Turecku co se týká počasí a krajiny. S tím rozdílem, že Turecko je proti ní čisté a uklizené. A určitě i o dost levnější. V Řecku bylo hodně věcí navíc za poplatek - ať už pobytová taxa, která byla dalších 800 Kč, popř. zpoplatněné klimatizace, ledničky, lehátka, ručníky (netýkalo se to našeho hotelu, ale celkově všech nabídek), takže ve finále se pobyt vyšplhal na vyšší částku než jsme zamýšleli. Na Turecku miluju nádech orientu, který mi na Krétě na Krétě nebyl. Takže pokud bude příští rok svět zase v pořádku, míříme do Turecka.





Šaty - Zara, pantofle - CCC, kabelka - DKNY,


You Might Also Like

8 komentářů

  1. Docela mě překvapil ten nepořádek. Půjčit si čtyřkolku musel být skvělý zážitek. Do toho bych taky šla. Jinak pěkné fotky.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Červená je Tvoje barva Kači, poslední fotka? Miluju ju, seš boží :D. Je skvělý, že jste si půjčili čtyřkolku, taky si myslím, že je fajn půjčení využít, protože člověk toho víc uvidí. I kdyby měl třeba v tom autě jen jet že :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, Veru. To půjčování stojí fakt za to. A děkuji moc 😍

      Vymazat
  3. Milujem Krétu,
    minulý rok sme tam boli na dovolenke a zatiaľ asi naj dovča :-) Asi dosť závisí od hotela a ponuky...
    Inak, krásne fotky...
    Po "korone" sa chystáme do Turecka, máš nejaký tip kam? Ešte sme tam neboli :-)
    Pekný víkend,
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) já byla v Side a je to tam skvělý. Jezdí tam malé autobusy, které tě dovezou na různá místa, a ty si tak můžeš projít celou tu oblast. Samotné Side je taky boží 😍 a ještě doporučuji zajít na buginy. Jsou to čtyřkolky, jezdí se v horách a je to naprostá pecka.

      Vymazat
  4. Ďakujem za tip, tam chodia zž niekoľko rokov aj naši. Tie štvorkolky môžu byť super, ale neviem, či to dáme s 8-ročným synom :-)
    Pekné dni

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný článek, mě Řecko celkově moc láká :) Jsem zvědavá, kdy se tam podívám.. už teď je spousta plánů a Řecko zatím v nich není :(

    somethingbykate .

    OdpovědětVymazat