Dekorativní kosmetika z H&M [recenze]

By 18:33 ,

Kdo mě sledujete na INSTÁČI, nejspíš jste si už všimli, že jsem propadla kosmetice z H&M. Dostala mě originálním a pěkným vzhledem, a tak jsem využila akce 2+1 zdarma a nakoupila si hned několik produktů, o kterých vám dneska napíšu recenzi:)

Paletka očních stínů - NUDES, Bronzující pudr - BRONZING, Tvářenka - BLUSHING


Paletka očních stínů NUDES, béžové


Když jsem si pořizovala tuto paletku stínů, bylo to proto, že v mé sbírce chyběly nějaké přirozené světlé odstíny na každodenní líčení. 
Cena za tuto paletku pěti stínů se pohybovala okolo 149,- 

Klady: 

  • Výběr odstínů:
Paletka je poskládaná tak, aby obsahovala jak třpytivé, tak matné odstíny. Vzájemně k sobě ladí, vypadají přirozeně a perfektně se hodí na každodenní nošení.

  • Balení: 
Nemůžu si pomoct, ale celkový vzhled paletky se mi hrozně líbí. Je takový decentní a jednoduchý. Navíc kladně hodnotím, že plastový obal je dost pevný a i když paletku pořád převážím tam a zpátky a už několikrát mi spadla, tak i přesto vypadá pořád jako nová - žádné praskliny, škrábance ani rozdrolené stíny.

  • Výdrž: 
S bázi dají v pohodě i celý den (rozuměj: ráno se nalíčím než jdu do školy a odličuju se tak kolem 2-3ráno, když jdu spát)!! 



Zápory: 

  • Pigmentace 
Bezesporu největší slabina. Pokud nepoužijete bázi nebo světlé stíny v tužce jako podklad (používám bílou Jumbo tužku taky z H&M, na kterou nanesu bílý stín z paletky), asi těžko se dočkáte nějaké uspokojivé pigmentace. Stíny jsou hrozně světlounké. Dřív by mi to tak asi ani nepřišlo, ale od té doby, co používám paletky Makeup Revolution, vyžaduji od stínů něco víc.

  •  "Prášivost"
 Je sice pravda, že jsou stíny málo pigmentované, takže se vám nestane, že byste po jejich nanesení měli po celém obličeji barevné fleky, ale i tak práší poměrně dost.

Finální verdikt:

Stíny nosím téměř denně, protože mi vyhovuje složení barev a to, že paletka je příjemně malá, a tak ji můžu považovat za cestovní nezbytnost. Nicméně bez báze/stínů v tužce by mi byla dost k ničemu. Koukala jsem, že teď ji prodávají asi za 70 Kč, což je příjemná cena, kterou bych za ni byla ochotná dát, ale 149,- mi už přijde dost (ve srovnání s kvalitou)



Bronzující pudr BRONZING



Spíše než tvářenku, používám broznující pudry, protože mi daleko lépe sedí svými odstíny než třeba růžové a oranžové tvářenky. Osobně nejsem fanouškem líček jako Marfuša a vím, že s tvářenkami/bronzery se musí zacházet s mírou a rozumem. Nejoblíbenějším produktem je pro mě Rimmel - Sunshimmer Shimmering Maxi Bronzer, který je ale bohužel těžko sehnatelný, a tak jsem se rozhodla, že zkusím i něco jiného. Cena tohoto bronzeru byla 129,- Kč

Klady:

  • Vzhled:
Tento Bronzer z H&M mě zaujal svým vzhledem - upřímně - krásnější a fotogeničtější bronzer jsem ještě neviděla :D Uznejte sami, že je na něj radost koukat.

  • Aplikátor
To, že je v balení i něco navíc (štěteček, aplikátor) mě vždycky potěší:) Celkově pak produkt vypadá lukrativněji.

Zápory:

  • Pigmentace
To ho tak nanesete na obličej a zjistíte, že tam není :( zklamání!

  • "Prášivost"
Dobře, přiznávám, že jsem řekla, že pigmentace je téměř nulová, ale i tak to cosi, co na obličej nanáším, se rozprchne všude, jen ne tam, kde má. A tak mám vždy zaprášenou půlku stolu a oblečení, které mám na sobě.

Finální verdikt:

Hezká dekorace. Na fotkách vypadá fakt krásně, ale tím jeho použitelnost končí. V létě, až se trošku opálím, se jim zkusím pomocí houbičky napudrovat, třeba to k něčemu bude:)


Srdíčková tvářenka, BLUSHER

Tato tvářenka mě dostala svým vzhledem i odstínem - perfektní kombinace barev na jaro nebo na léto  - teda pokud jste ten typ slečny, kterému tyto barvy jdou. Pořizovací cena byla 129,-

 

Klady:

  • Vzhled:
Opět se rozplývám. Nemůžu si pomoct, ale tím vzhledem mě úplně dostaly. Prostě nádhera. Už dlouho jsem neviděla tak roztomilý produkt na obličej:)
  • Obal:
Pevný - zatím bez škrábanců, nerozbitý, neulomený.

  • Pigmentace:
Oproti bronzeru je to příjemné zpestření. Pigmentace je tak silná, že si musíte dávat bacha, abyste neskončili jak Marfuša. Odstíny se vzájemně krásně doplňují a vytvářejí opravdu moc hezký finální odstín. Bohužel mě absolutně nesedí, takže ho musím kombinovat s bronzerem.

  • Aplikátor + zrcátko:
Stejně jako u bronzeru, tak i u této tvářenky kladně hodnotím, že součastí balení je i štěteček a malinké zrcátko.

  • "Prášivost"
Nepráší! Hip hip hurá!!

Zápory:

  •  Výdrž:
Tvářenku jsem nanesla odpoledne, a když jsem o pár hodin později přišla domů, prostě už nebyla. Zmizela, vytratila se. Absolutně. Takže v tomto ohledu to bylo pro mě obrovské zklamání. 

Finální verdikt:

Pokud vám sluší růžovější odstíny a nepotřebujete, aby líčení vydrželo celý den, tvářenka je přesně pro Vás. Ze všech 3 produktů je asi nejkvalitnější. Mně osobně moc nesedí odstínem, ale jinak je to velice příjemný produkt.


Celkové shrnutí všech tří produktů:

Kdyby produkty nebyly ve slevě, asi těžko bych si je pořídila. Cena ani v jednom případě není nějak extra vysoká, ale ono si stačí připlatit pár kaček navíc, a máte daleko kvalitnější kosmetiku (Rimmel bronzery, Makeup Revolution paletky, Rimmel tvářenky). Na produktech je nejzajímavější jejich vzhled, který je perfektním lákadlem. Jenže co se týče kvality, produkty spadají do kategorie lehčí průměr.

You Might Also Like

15 komentářů

  1. Tak ta tvářenka je sladká, design se mi strašně líbí :)
    Giveaway / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Osobně moc dekorativní kosmetiku z obchodních řetězců nevyhledávám. Z H&M jsem měla pouze balzám na rty, který jsem dostala a byl moc fajn, ale že bych musela zkoušet něco dalšího to zase ne. Ovšem tvářenka nevypadá vůbec špatně :)

    Radu - Narozeninová GIVEAWAY o kosmetický balíček za 2700 Kč

    OdpovědětVymazat
  3. Vzhledově vypadájí opravdu lákavě, hlavně bronzer a tvářenka. Myslím si také že stačí přidat pár korun a má člověk daleko lepší a kvalitnější produkt..

    OdpovědětVymazat
  4. Vzhled tvářenky mě teda dostal nejvíc :) Produkty vypadají takhle na první pohled fajn, ale jak píšeš spíš je lepší si připlatit, protože prášivé produkty a ještě s malou pigmentací to nechcem :D

    OdpovědětVymazat
  5. Zaujala mě ta tvářenka a možná ani paletka nemusí být špatná. Uvidíme, možná něco prubnu, ale mojí prioritou určitě nebude:)

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
  6. Ja som z dekoratívky H&M skúšala len rúž na pery v takom sýtom malinovom odtieni v pere a je skvelý, teda vydrží na perách dlho, odtieň je fakt sýty, ale pery mám po ňom suché.

    OdpovědětVymazat
  7. vau tá paletka je úžasná!! :O Škoda že nemám poblíž H&M :/ Lovely Beauty Book

    OdpovědětVymazat
  8. Škoda, že výdrž, pigmentácia a všeobecne kvalita nie je až taká dobrá, ale fakt sa na ne dobre pozerá :D
    GlitterCircus

    OdpovědětVymazat
  9. Asi to není moc k věci, ale ty růže jsou nádherné ♥
    Kosmetiku z H&M jsem tuším ještě nezkoušela. Měla jsem jen dva balzámy na rty a to už je hodně dávno. Byly poměrně fajn, ale znám i lepší.

    Monča

    OdpovědětVymazat
  10. Super recenze :) na kosmetiku z H&M jsem už koukala ale bála jsem se právě te pigmentace a výdrže jak jsi zmiňovala

    OdpovědětVymazat
  11. Kejtyyy, jsem ráda, za tuhle recenzi, ne že by mě kosmetika z HM nějak lákala, ale potvrdila jsi mi to, co jsem si o ní myslela. Myslím, že fashion značky by se měli soustředit na oblečení a ne fušovat do kosmetiky, když to neumí. To je případ i našeho Lindexu, vůbec mě neláká si nějakou kosmetiku od nás koupit, nějak jim nevěřím :D
    CHIC Adriana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adri, naprostý souhlas. Kosmetické značky by měly dělat kosmetiku a modní značky oblečení. Je to sice hezké, když v jednom obchodě nakoupíš jak podprsenku, tak plesové šaty, rtěnku i domácí vajíčka, ale pak to všechno schytá kvalita. Nic není takové, jaké by to být mělo. Raději si obejdu parfumerku, hadry i hypermarket, než dostávat od všeho trochu.

      Vymazat
  12. Produkty vypadají skvěle, škoda že jsou naprd. Musím se přiznat, že už jsem mockrát kolem této kosmetiky kroužila jako hladový sup, ale nakonec jsem si nikdy nic neodnesla. Tak díky, že teď vím, že jsem udělala dobře. :) Ale tvářenka i bronzer vypadají opravdu krásně. :)

    OdpovědětVymazat