Micelárky Yves Rocher [Recenze]

By 16:06 , ,

Řekla bych, že velká většina mých produktů na pleť a tělo je právě z prodejen Yves Rocher.
Spolupráce s nimi mě navnadila, si pořád kupovat nové a nové produkty a zkoušet, co je nejlepší. V YR měli zrovna akci 1+1 zdarma, a tak jsem neodolala a něco dalšího si pořídila. Sáhla jsem po micelárkách Hydra Végétal & Sensitive végétal.

HV je určená pro normální pleť, zatímco SV je pro tu citlivou. Obě se cenově pohybují okolo 319 Kč a mají 390 ml. Aplikují se pomocí pumpičky.





Obě micelárky mají velice jemnou příjemnou vůni a na obličeji nijak zvlášť nelepí. Ani z jedné nemám alergickou reakci ani žádný jiný nepříjemný pocit, a to jsem na odličovací produkty hodně citlivá. Vyhovuje mi pouze YR, Astrid a občas L'oreál či Garnier.
Používám je hlavně k odlíčení očních víček - protože na prodloužené řasy si člověk musí dávat bacha a vybírat si vhodné produkty, ale samozřejmě s nimi odličuju - nebo spíše dočistím celou pleť. 

Ani jedna z micelárek není tak účinná, že by si hravě poradila jak s makeupem, pudrem, tvářenkou a rozjasňovačem - prostě s klasickým celodenním makeupem (resp. poradí si, ale odličovala bych se hrozně dlouho), proto si nejprve obličej vyčistím mlékem z řady Hydra Végétal, a až na zbytky nečistot používám micelárku. 

Výhodou je, že nevysušuje, ale zároveň není mastná, takže nemám nutkání si jít okamžitě umýt obličej vodou. Jak už jsem zmiňovala dřív, na pleti je příjemná. 
Pomocí micelárky si většinou odličuju víčko - ať už po nalíčení očními stíny nebo tužkou či linkou . Poradí si i s voděodolným makeupem a je šetrná k prodlouženým řasám (nenanáším ji přimo na řasy, ale z víčka na ně mnohdy něco "cákne", že jo)



Na micelárkách oceňuji hlavně jejich obrovské balení a pumpičku, kterou mám u odličovacích přípravků nejraději. Vzhled produktu je takový spíše minimalistický, na což jsme u YR zvyklí a mě to vyhovuje :) 


Celkově mi přijde, že jsou obě micelárky dost podobné - kromě trošku odlišné vůně mezi nimi nespatřuji nějaký obrovský rozdíl. Odlíčí, jsou šetrné k pleti, nezpůsobují zarudnutí. Jsou přírodní.
Poradí si i s voděodolnou řasenkou, ale vždycky vám na oku aspoň trochu neodlíčené řasenky zbude. i když podle vatového tamponu máte pocit, že oči máte odlíčené dokonale.

Samotná micelárka není špatná, vyhovuje mi, ale není to bomba, ze které bych si sedla na zadek a určitě by mi nestačila na full-face jako jediný odličovací produkt. Vždycky potřebuji aspoň odličovací mléko, ubrousky nebo jinou silnější micelárku (růžovou od L'oreal), abych si byla skutečně jistá, že moje pleť neobsahuje žádný zbytkový makeup. 
Micelárka slouží spíše jako doplněk k řadě Hydra Végétal - k doodlíčení. Samotná určitě nestačí, a proto ji doporučuju používat například s čistícím gelem nebo mlékem. 

Jestli bych si ji koupila znovu? Nevím. Astrid micelárka mi vyhovuje asi trošku víc a na růžovou L'oreál taky nemá. Shrnuto, podtrženo - produkt není úplně špatný, ale zároveň si nepotřebuju doma syslit zásoby pro případ, že by ji vyprodali. 



You Might Also Like

2 komentářů

  1. Od Yves Rocher jsem ještě micelární vodu, ani jiný odličovací přípravek ještě nezkoušela. Ale doma ve skřínce v zásobě produktů jeden mám, tuším, že je to micelárka, taková zelená. Jakmile spotřebuji velké balení růžové micelární vody od Garnier, tak se vrhnu na tuhle :-) Také mám moc ráda balení produktů, kde je pumpička pro dávkování :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Produkty od Yves Rocher mám také čím dál tím radši. Micelárku jsem od nich ale nezkoušela a nejspíš ani nebudu, nepoužívám je. Na dočištění mám radši čistící gely, které použiji rovnou ve sprše :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat