Tři krémy, které mi pomohly přečkat zimu

By 14:07 , , , ,

Nejsem typ holky, který by si užíval takové ty holčičí večery - masky, krémy, peeling. Pečující kosmetika jde dost mimo mě, což asi není úplně dobře. Nepoužívat se svých 26letech pleťový krém, je podle ostatních šílenost. Když já ale na pleť netrpím. Nemám rozšířené póry, mastnou ani suchou pokožku, nedělá se mi akné a jediné, co mě trápí, jsou tmavé kruhy pod očima. Ale asi s nějakou péči začnu - takže bych Vám byla vděčná za nějaký tip na dobrý pleťový krém :) Děkuji!

Kvůli zimě jsem ale svoji péči o tělo hodně přehodnotila. Začala jsem se po sprše mazat tělovým mlékem a ruce si mažu taky několikrát denně - ty mám hodně citlivé a v zimě je mám neskutečně vysušené až kolikrát popraskané. Stačí vyjít bez rukavic nebo umývat nádobí/uklízet, což v kombinaci se zimou dělá své.

Dneska jsem si pro vás připravila svoje tři velké pomocníky, kteří mi poslední dobou hodně pomáhají.



Yves Rocher - Repair lotion, pro extra suchou pokožku

Toto regenerační tělové mléko pro extra suchou pokožku s bambuckým máslem jsem donedávna neznala. Chyba. Nádherně voní, je mastné, ale rychle se vsákne a hlavně udržuje moji pokožku vyživenou. Poslední dobou jsem měla hrozný problém se svěděním nohou. Nohy jsem měla hodně suché (z té zimy), čemuž vůbec nepomáhalo jejich časté holení. Ale co se dá dělat. Nahodit zimní kožich nemůžu - kalhoty s dírou na kolenech jsou v tomto ohledu dost netolerantní a ani přítel by nebyl moc nadšen, kdyby měl doma medvěda :D Po každém holení jsem si nohy natírala tělovým mlékem, ale moc to nepomáhalo. Bylo to fakt utrpení. Pak mi přišel balíček od Yves Rocher a v něm tělové mléko pro extra suchou pokožku. Ha. Moc jsem mu nevěřila. Ale hodně mi pomohlo.  Tělo si krémuju každý den a i když si nohy holím pořád stejně často, už nemám chuť si je udrbat :D Takže pokud opravdu trpíte na suchou pokožku, toto mléko by vám mohlo dost pomoct. Navíc nádherně voní.





Accentra - romantic dreams, hand and nail cream

Dalším pomocníkem je tento krém na ruce a nehty z Douglasu, který jsem dostala k Vánocům. Na první pohled nevýrazný krém, ale opravdu nádherně voní. V zimě ho nosím všude s sebou a neustále se jim natírám. Příjemně hydratuje a teď v zimě bez něj existovat nemůžu. Jak už jsem psala, v zimě mi ruce praskají a mám je neskutečně vysušené, což kolikrát až bolí. Jasně, krém mi ruce nevyléčil, stále je mám suché, když žádný krém nepoužiju a projdu mrazem bez rukavic, ale u tohoto Douglasáckého zázraku mám jistotu, že jakmile nanesu, ruce mám okamžitě jemnější, příjemnější na dotek a pozoruju obrovský rozdíl i po zaschnutí krému. Což bohužel nemůžu říct třeba o krémech na ruce Dermacol - ty sice nádherně voní, ale jamile krém zaschne, ruce mám jak smirgl papír. To samé krémy Balea.

 

 

Astrid - Velvet touch, vyživující krém na ruce

Krém obsahuje avokádové máslo a je určen na suchou pokožku. Úžasně voní (jako všechny tři zmiňované), má praktické balení do kabelky, rychle se vsákne, nemastí. Nevím, jestli jsem si ho tolik oblíbila kvůli té vůni, protože pro velmi suchou pokožku není (spíše pro méně suchou). Rukám pomůže okamžitě, ale je třeba si je natírat pravidelně. Spíše ho považuji za prevenci než za aktuální řešení problému. Mamka třeba na suché ruce příliš netrpí, a ta si ho vychvaluje, jak je má neuvěřitelně jemné :)




You Might Also Like

5 komentářů

  1. Bez krému na ruce ani ránu :-) mám ráda třeba manufakturu, ale tyhle vypadají také dobře, ale bez krému nebo oleje, prostě cokoli napatlat na obličej, to bych se zbláznila :-D ,ale je fakt, že jsem sušenka a bez krému se mi dělají suché fleky.

    OdpovědětVymazat
  2. Tělové mléko od Yves Rocher mě docela zaujalo :) Jinak já na ruce používám naprosto dokonalý krém s ořechy z Marks & Spencer a nemůžu si ho vynachválit!

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
  3. Ty musím vyzkoušet, protože jsem se zrovna dneska pozastavovala nad tím, v jakém stavu mám ruce.... až po chvilce mi došlo, že je to tou zimou a zároveň tím, že o ně moc nepečuju :/

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám taky hodně vysušené nohy, ale když si je oholím a pak namažu, tak mě pálí. Takže to dělám tak, že po holení si je potírám obyčejnou vodou po holení, abych je desinfikovala a zbylé dny bez holení na ně používám tělové mléko (aktuálně od Dove).
    No a mastička na ruce, tak to je nezbytný pomocník!

    OdpovědětVymazat
  5. V zime mám tiež ten istý problém s pokožkou na nohách. Trochu zabralo vymeniť sprchové gély za oleje a natierať sa po sprche kokosovým olejom, avšak nebolo to úplne ono. Vďaka za tip, určite skúsim toto od Yves Rocher. A z pleťových krémov ja odporúčam hlavne prírodné od Havlíka. A na zimu Weleda Skin Food to sa nedá nič pokaziť.

    OdpovědětVymazat