O tom, jak mě přestává česká blogová scéna bavit

By 13:54

Přiznávám se, že poslední dobou na blog trošku kašlu. Nemám totiž tolik času a tolik myšlenek na psaní, jak bych si přála. V hlavě mám sice spoustu námětů na to, o čem bych chtěla psát, ale nějak to neumím hodit na papír.



Miluju psaní a dělání recenzí, focení, ale přiznávám se, že poslední dobou jsem trošku znechucená českou blogovou scénou. Tím, jak jsou všichni prodejní. Vždycky si řeknu, že to už nemůže klesnout níže a ono jo. Objeví se zase něco šílenějšího.
Nikdy nepochopím, proč blogerky, které si pořídí dítě, mají tendence ho všude začleňovat, každý příspěvek i článek je o jejich drobátku a neštítí se ho použít i do reklamy. Napsat příspěvek o tom, jak se jim změnil pohled na svět, jaký byl porod..a do toho zakompenzovat reklamu na plenky, která je tak do oči bijící, že to nejde víc. Kdyby napsaly "kupte si tyto plenky, ta značka mi za reklamu platí", není to tak nápadné jako to, co přidávají na své sociální sítě ony. Nebo reklama na dudlíky, kočárky, různé příkrmy a já nevím co všechno. Co opravdu nechápu je, jak můžou maminy brát takové spolupráce. Copak by plínky či dudlík jinak nekupovaly? To je asi to samé, jako kdyby si nechávaly sponzorovat toaletní papír. Budou psát články o tom, jak se ony samy dobře vykákly díky TENTO papíru s 200 útržky? Navíc všude cpou fotky svého dítěte a zábavné storky o tom, jak si dítě ublinklo, i když jedlo tu nejlepší přesnídávku na světě (která je samozřejmě sponzorovaná). Inu, teď to tomu dítěti nevadí, teď to nevnímá, ale když si třeba za takových 9 let o sobě toto přečte, zjistí, tak nevím, jak se bude tvářit, když celý internet bude zaspamovaný jeho nahými fotkami a příběhy.


Je mi jasné, že jakožto holka, co nemá vztah k dětem, neplánuje dítě dalších 30 let, nemůžu články o dětech ocenit a taková blogerka už pro mě inspirace není, ale na druhou stranu existují i takové slečny, které jsou stále zajímavé, i když mají sviště na krku. Třeba taková Nikol Štíbrová, kterou stále sleduju a i když je většina jejich příspěvků o jejim synovi, je zábavná a hlavně nikomu necpe pudr na zadeček, který ji někdo daroval a očekává teď reklamu. Nebo třeba Meetmylovelyworld- slečna, která čeká miminko, ale nezaplavila ji vlna reklam, stejně jako Můj svět kosmetiky.

Nemám nic proti tomu, když blogerka ukáže svého sviště, napíše o něm, změní své zaměření. Co mi ale neskutečně vadí je to, jak ho všude prodává, jak ukazuje svoji výbavičku za stovky tisíc. Oblečky na jedno použití ze Zary, Lindexu či podobně drahého obchodu. Ukazuje se, jak má všechno to nejnovější a nejmodernější. Jak se pak asi musí cítit průměrná matka, která žije z mateřské a ne z placených reklam?

A stejné pocity mají slečny z klasických blogerek...

Elitní blogerky - mnohdy studentky soukromých škol, protože kvůli blogu vzdaly snahu studovat těžkou veřejnou výšku. Učení jim totiž bránilo ve focení se v kavárnách. Holky, kterým je dvacet, ale mají kabelky a oblečení za desítky tisíc. Nikdy by už nevkročily do levnějšího obchodu než je Zara a nekoupily by si levnější kosmetiku než MAC. To, že dělají reklamu na Rimmel, je asi jenom proto, že jim dobře platí. Každý den chodí aspoň 2x denně do kavárny, každý den do fitka v centru města (které v Praze není levné), jediný šperk, co uznávají je Pandora, protože je to přece značka, že jo. Sportovní oděv jedině Adidas a spodní prádlo pouze Calvin Klein. A všechny v ruce svírají sponzorovaný Olympus PEN a instax, protože to je přece luxusní záležitost. Když jdou do vany, tak jedině s blbůstkama značky Lush (a nezapomenou nás o tom informovat deseti fotkami ve stories a následně příspěvkem) a pustí si k tomu hudbu ze Sony  přenosných bedýnek. A u vany se jim náhodně povaluje Moet a kabelka Karl Lagerfeld. Dokonce to už dospělo tak daleko, že na výlety jezdí v úplně novém autě - nejlépe BMW, protože toto si průměrná 20letá holka může pořídit, stejně jako umělý prsa, že jo. A taky se může rozčilovat nad tím, že dálniční známka má škaredou barvu a že si ji nechce nalepit na sklo, protože je prostě hnusná :D he....

Tak..a teď ruku na srdce...kdo z vás, normálních smrtelníků vede takový život? Já se přiznám, že ne. Chodím nakupovat do slev, miluju kosmetiku a mám ji plné šuplíky, ale nemám ji pouze k focení a jsou to poměrně normální značky. Do kavárny chodím jednou za čas, protože by mě nebavilo tam neustále vysedávat. Hlavně umím vařit, což se asi v blogovém světě moc nenosí. Navíc buďme upřímní - znám lepší způsoby, jak utrácet peníze, než si každý den dopřávat kafe a ovesnou kaši v kavárně. Na svůj olympus pen jsem si vydělala a pěnu do vany si kupuju v drogerii. 

Nemyslím si, že bych někomu něco záviděla. Byla špatná z toho, že někdo něco má a já ne. Ono kdybych chtěla, tak jsem si nějakou značkovou kabelku z Pařížské mohla pořídit, ale já si řekla ne. Místo toho jsem se rozhodla cestovat, vybavit si byt a přijde mi daleko lepší vědět, že máš nějakou finanční rezervu, než všechny sociální sítě spamovat drahými věcmi. Žiju si v trochu jiném světě a to je asi z pohledu dnešní doby špatně.

Btw: Proti blogerům a youtuberům, kteří pocházejí z bohaté rodiny a už od začátku se prezentují trošičku jinak, vůbec nic nemám. Dělají stále to, co je baví. Vadí mi slečny, které stejně jako já, začínaly s holou prdelí a teď se najednou prezentují úplně jinak. Nedělají blog ani instagram tak pro zábavu, jako spíše pro zisk a snahu se zviditelnit a berou reklamu na všechno. Mnozí mi možná napíšete, že je nemám sledovat - ono já je už tak ani nesleduju, ale pravidelně mi na instagramu naskakují jejich příspěvky v kategorií náhodných příspěvků :) Ale taky se přiznám, že se občas podívám, co nového - a ono nic, pořád stejná písnička s hashtagem #ad.


You Might Also Like

28 komentářů

  1. Vyborny clanok!Uplne sa stotoznujem so vsetkym,co si napisala.Ja tiez milujem modu aj kozmetiku,ale pracujem a na vsetko si zarabam sama.Na vysedavanie v kaviarnach mi cas popri praci a domacnosti neostava,ale mne to nejak nevadi😊Blogy sledujem,ale len ako inspiraciu a casto krat mam presne take iste pocity ake si opisala.A krutim nad tym hlavou😀

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Kaci, tento prispevek uplne chapu a takove slecny, zeny, mamy mi prijdou neskutecne zaprodane. Neverim jim spis nic a taky jsem je prestala sledovat. Je to sama reklama, nic od jejich srdce. Napr. u nekterych se milion dni neobjevi clanek ani video a kdyz uz se pak objevi, tak je to zaplacena reklama, takze to pak delaji jen kvuli prachum a takovy lidi me prestali bavit. Mej se krasne Kaci :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak smutné, tak pravdivé! Mě ta ČR scéna taky už moc nebaví. Mám pocit, že se tu tvoří dva ostrovy. Před dítětem a po něm. Je mi 29. raději sleduji blogerky 23+ jenže tady je problém, že skoro každá už má mimino a já začínám mít alergii! Sama jsem vdaná a dítě někdy....v budoucnosti....chci, ale mám pocit, že většině matkám se po porodu něco stane v mozku, něco moc ošklivého a takhle to pak dopadá. Já chápu, že se té holce změní svět, ale nemusí do toho snad zatahovat půlku republiky, protože upřímně. Já si plíny a nebo dětské příkrmy kupovat ještě dlouho nebudu. Člověk a zvlášť matka na mateřské je hrozně prodejný tvor a firmu stojí minimum dát někomu produkt a očekávat šíření dál. Nikdy bych nenapsala nebo neřekla nic dobrého o něčem, co by stálo za nic a ještě za to vzít peníze. 100 lidí, 100 chutí. Co vyhovuje jednomu, nemusí tomu dalšímu a firmy se předhánějí, komu co narvou. Ve finále je to vlastně hrozně trapné. U 10 ti lidí na instagramu vidím stále a stále jedny a ty samé produkty. Ta dostala to a tahle taky a tahle firma mi přeje krásné Vánoce a tahle taky. Ale ruku na srdce. Jsou ty články uvěřitelně a pravdivé? Příklad za vše. Já třeba trpim na atopickej ekzém a fakt hodně, proč si sakra nikde u žádné blogerky nepřečtu, jestli ty drahé krémy a sprcháče od Biodermy fungují? No protože žádná atopickej ekzém nemá, logicky, že jo. Ve finálne si to stejně musim koupit sama a otestovat, protože jediné, co se z článku dozvím je, že je perfektní na citlivou pleť a po vykoupání zůstává fajn pocit. To je recenze za všechny prachy. Takže já jsem spíš zklamaná trapností, jednotvárností a baby boomem, co se tu rozrůstá. Já tohle prostě číst nechci!! Kačí, díky za článek, souhlasím s každou větou. Jen tak dál. Já si snad založím blog a udělám tu nějakou revoluci a budu psát o normálních věcech, strastech, radostech a uplně obyčejném životě. Kterej asi žádná z těch blogerek stejně nežije.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lucie, ja len ze.. rychla neplatena recenzia: tie kremy a sprchace od Biodermy na atopicky ekzem nefunguju :D teda maximalne na udrziavanie stavu ked to nie je v najhorsom. (Mne mega pomaha belosalic ale ze za par dni a na dlhsiu dobu) to len tak. :D

      Vymazat
    2. Ahoj Domčo, moc děkuji za odpověď. Hele já jsem ráda i za to udržování. Mám olejový sprcháč od Biodermy a aspoň se to nehorší, já jsem ráda i za to. Otravuje mě to už dlouho. Ale ten belosalic zkusím, třeba to pomůže. Já zkoušim, co se dá. Díky moc ;)

      Vymazat
    3. Dobry den, jen bych chtela mimo tema blogerek rict, ze se neda srovnavat sprchovy gel od biodermy - kosmetika a kortikoidni roztok Belosalic, navic vazany na lekarsky predpis. To je opravdu neco uplne jineho. 😊 M.

      Vymazat
  4. hahaha takovej zbytečnej hejt, bloguju už 8 let a jednou za rok se vždy objeví nějaká máňa co je znechucená blogovou scénou, hele klid to že nemáš spolupráce z tebe nedělá horšího člověka, já to těm holkám nezávidím a valná většina z nich spolupráci přiznává nebo ji má viditelně označenou, to že ty sis toho nevšimla není jejich problém a ani to, že tobě Pandora náramek nedala

    a teď do mě, že Pandora se ti vůbec nelíbí a nikomu nic nezávidíš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hahaha, tohle je komentář od člověka, co vychvaluje smažák s tatarkou a jeho fotky nesahají ani po kotníky těm tady od Kačky =D Ty mě bavíš holka! Závist si musíš zasloužit kočičko, mně je těch blogerek spíš líto, nezávidim jim ani jejich velikost IQ nohy od stolu, ani předražené Pandoří cetky a stejně tak to vidí jistě i Kačka. Upřímně dneska už ani moc nevim, jaká recenze od koho je ještě pravdivá a kdo má zaplaceno za to, aby tu danou věc vychválil do nebe. Je to nuda a všechno tak stejné a o ničem. Hlavně ať se do co nejvíc postů narve mimino, plíny, dětská výživa, předražená kosmetika a ještě dražší kabelka. Hlavně, ať je vidět, že já na to mam. A nezapomeň mi tu napsat, jakej jsem děsnej pozér.

      Vymazat
    2. Zhubni prosím :(.

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    4. Když se mi něco nelíbí, tak to znamená, že závidím? :D takže když se mi nelíbí malí kluci, tak to znamená, že závidím, protože mám doma kluka, co je vyšší než já? Nebo když se mi nelíbí nějaký politik, tak mu jenom závidím, že já v politice nejsem? :D zajímavá logika. to mě nikdy nenapadlo.

      Upřímně...kdybych chtěla Pandoru, jdu a koupím si ji nebo si ji přeju k Vánocům. Kdybych chtěla Gucci kabelku, šetřila bych si na ni. Kdybych chtěla kulaté implantáty a vypadat jak pornohvězda, tak si na plastiku vydělám :D ty vole, to nejsou nedosažitelné cíle. Ani pro takovou "máňu" jako jsem já :D

      Upřímně moc nevím, co bych měla závidět. Jestli to, že se slečny pravidelně fotí polonahé (což je sice záruka lajků a větší sledovanosti, ale seriozní práci nezískají) stejně jako nezávidím nikomu to, že ze zoufalství umisťuje svoje nahé fotky na net, aby se o něm mluvilo a vymyslí si k tomu nějakou zajímavou báchorku, že to byl expřítel.
      Jediná věc, kterou člověk někomu může závidět, je zdraví, protože to je jediná věc, co sám úplně nevlivní.

      O označené spolupráci vím, však to taky píšu v poslední větě: " Ale taky se přiznám, že se občas podívám, co nového - a ono nic, pořád stejná písnička s hashtagem #ad. ".
      A co se týče mých spoluprácí, tak nabídek dostávám dost, ale holt jsem úplně blbá, když každou nepřijmu, protože se mi nelíbí podmínky nebo se jedná o věci, které jdou úplně mimo mě. A i když poškozuju jenom sama sebe, když některé věci odmítám, protože si nenechám všechno diktovat nebo se nenechám táhnout směrem, který mi není vlastní. Mám určité morální hodnoty a stejně jako já píšu 100% pravdivé recenze, za kterými si stojím, tak tak nějak požaduju i od ostatních blogerek, že když píšou recenzi, tak ta recenze je skutečná a není formou "kdo víc zaplatí, toho více vychválím". Není pak taková recenze úplně k ho*nu? To se přímo můžu podívat na reklamu v televizi nebo v novinách. V takových případech pak už nemůžeme mluvit o blogerkách, protože pak je jejich blog pouhé placené místo pro reklamu a ony stejně vlastní názor k tomu neřekly. Jenom uveřejnily to, co se po nich chce. Jsou pak úplně stejné jako bilboardy u cest.

      Vymazat
    5. ty vole, můžete mi viditelně v mém komentáři označit, kde píšu o závisti? můžete prosím?

      a smažák s tatartkou u karla je v topíčku! kdyby sis to přečetla pořádně... ale to bys mi tu nemohla napsat ten hejt viď?

      můj komentář není hejt, ale článek působí jak od fňukny a vy co mne komentujete taky, "chudák já nemám spolupráce a oni jo a přitom mají horší fotky a content" hysterky...

      nechtěla jsem tě na rozdíl od ostatních (co to udělaly mně) tady ponižovat, jenom jsem napsala svůj upřímej názor a když jdu s kůží na trh nemůžu čekat jen chválu, ale ok už sem nic psát nebudu

      mně PP nevadí a když vidím blogerku jejíž obsah se mi nelíbí, tak ji prostě nesleduj ani nevím blogerkách, který jedou kdo víc zaplatí toho víc vychválím hey sorry to je pičovina, kterou může napsat jenom fakt někdo naivní, ony nedostávaj zaplaceno za chválení, ale právě za ten PP, ale jestli máš důkaz o tom, že ten PR svět funguje jinak tak ok změním názor, mě spíš přijde srandovní, když blogerka s fashion/beauty contentem vychvaluje taveňák, ale že bych byla znechucená nebo nasraná to ne, spíš je z toho jasný, že to vzala za prachy, ale opět mě to nesere, že za prachy někdo zmíní ve videu taveňák, každej má svou cenu a chudoba není ctnost, kdyby mě z firmy nabídli pořádnou raketu, tak jim z taveňáku třeba postavím hrad už si rozumíme?

      takže abych to shrnula: nezhubnu, vydělavat reklamou je v pořádku, kritika není závist, neříkej mi kočičko to píčo, "závist si musíš zasloužit" je obrat hloupejch maloměšťaček co neznají rozdíl mezi kritikou a hejtem, nazdar

      Vymazat
    6. Ale prosim tě. Sama jsi píča 😀. Že jdeš “s kůži na trh” znamená, že skousneš i nějakou tu repliku a nepokálíš se tu tak, až je všechno od hoven 😀. Už to radši nedělej a hleď si svého blogísku, ty zkušená a ztepilá blogerská krůto 😀.

      Vymazat
    7. Ježíš, ty jsi tak sladká =D Beruško,mně je 30, trocha úcta ke starším by neškodila ;) Sorry, ale vychvalovat smažák může jen člověk, co má hubu na spařenej jetel...to není urážka, ale fakt a taky je to hrozně smutný. Pamatuj si, že smažák je gastronomické peklo, dno hospod a restaurací. Jinak o závisti jsi v komentáři psala, přečti si to po sobě ještě jednou a pořádně prosím...to najdeš...to dáááš ;) Podívej, mně je uplně jedno, co sem píšeš, ale zastanu se Kačky, protože má pravdu. A že na to teda nemá koukat? Vždyť i mně to na tom instagramu vyskakuje samo a to ty lidi ani nesleduji. Navíc to už bych neměla skoro koho sledovat, protože je to tam samá spolupráce a já proti tomu nic nemam, ale kdo mi zaručí, že je to pravdivé a není to koupené?? Nikdo, já si odpovím sama. A tím to u mě ztrácí smysl a je to trapné a uplně o ničem. Já jsem tě neurážela a nenapsala jedinou sprostou větu, že jsi vztahovačná a nemáš smysl pro hunor není můj problém. To chce klid a nohy v teple ;) Navíc, mě může urazit jen inteligent a to ty opravdu, ale opravdu nejsi kočičko ;)

      Vymazat
    8. Ježíš, ty jsi tak sladká =D Beruško,mně je 30, trocha úcta ke starším by neškodila ;) Sorry, ale vychvalovat smažák může jen člověk, co má hubu na spařenej jetel...to není urážka, ale fakt a taky je to hrozně smutný. Pamatuj si, že smažák je gastronomické peklo, dno hospod a restaurací. Jinak o závisti jsi v komentáři psala, přečti si to po sobě ještě jednou a pořádně prosím...to najdeš...to dáááš ;) Podívej, mně je uplně jedno, co sem píšeš, ale zastanu se Kačky, protože má pravdu. A že na to teda nemá koukat? Vždyť i mně to na tom instagramu vyskakuje samo a to ty lidi ani nesleduji. Navíc to už bych neměla skoro koho sledovat, protože je to tam samá spolupráce a já proti tomu nic nemam, ale kdo mi zaručí, že je to pravdivé a není to koupené?? Nikdo, já si odpovím sama. A tím to u mě ztrácí smysl a je to trapné a uplně o ničem. Já jsem tě neurážela a nenapsala jedinou sprostou větu, že jsi vztahovačná a nemáš smysl pro hunor není můj problém. To chce klid a nohy v teple ;) Navíc, mě může urazit jen inteligent a to ty opravdu, ale opravdu nejsi kočičko ;)

      Vymazat
  5. Já třeba proti matkám nic nemám, sama děti chci a je jasné, že dítětem se trochu ten pohled změní a dětské věci jsou součástí toho života. Nevidím důvod, proč odmítat spolupráce na dudliky apod, jasně, matka si ho koupí i tak, ale je to stejné, jako když beauty blogerka dostane rasenku, take se dá říct, že si blbou rasenku přece zvládne koupit sama.
    Co mi ale vadí, tak nahé děti, tohle na sociální sítě prostě nepatří, stejně tak ukazovat, že kojim, je to intimní a není třeba to dávat najevo a dokazovat si, že když kojim, jsem něco víc. Občas bohuzel maji matky mléko na mozku :D Obcas matky maji dojem, ze jsou něco vic, protože porodily, pokud bych nekdy mela takhle zblbnout, tak chci rovnou zastřelit :D

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělý článek. Já si na svůj Olympus taky vydělala a vařit umím taky :D :D :)

    OdpovědětVymazat
  7. Haha přesně jsem poznala na koho ty narážky jsou :D Jako bys mi mluvila z duše. Mám na to stejný názor. Kavárny jsou u nich hodně in no, já tam nikdy nebyla, páč u nás žádné nejsou :D A je svatý klid. Asi taky budu muset někde klofnout toho ''bohatého'' aby mě z téhle prdele vytáhl třeba do Prahy a koupil mi nové bago. Pak budu jezdit do kafáren a fotit tunu selfie a pak si pořídím velkou vanu, kam budu házet vše od Lushe :D :D haha ne, takhle bych žít nechtěla. Moeta jsem pila a je to hnus! Zlatý J.P. Chenet šáňo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D ještě si ale musíš nechat přifouknout rty, jinak tvé selfie s hrnkem kávy budou k ničemu.

      Vymazat
  8. Tlieskam. Super článok, už dávno som sa tak dobre nepobavila :)

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj,
    děkuji ti za tento článek, je tak hezky od srdce. Nějaký zával matek blogerek jsem naštěstí nezaznamenala, sleduju jich jen pár a z nich mám nejradši Nikol Štíbrovou a její zábavné Insta storky. Alespoň někde zůstal svět ještě v pořádku. A největší radost jsem měla, když jsem ji potkala v KFC. Neběžela jsem tedy hned za ní, vlastně vůbec, nechtěla jsem ji rušit, ale bylo příjemné vidět, že i někdo takovejhle má slabost na KFC. Takže proto mi přijde Nikol tak normální. Zatímco Elitky. Jen samá kavárnička, restaurace a nic pro normální lidi. Navštěvovat tyto podniky každý den, to pro normální lidi fakt není. Ale abych tě jen neopakovala, tak teď přeskočím několiset slov a dojdu až k větě: "Co ti lidé sakra budou dělat, až normální lidi přestane bavit sledovat jejich high lige?"

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  10. Názor je to pěkný :) Mě teda blogy o miminkách a těhotenství nevadí, sama těhotná jsem, ale chápu, že když je někdo anti těhotenství, tak to tak bere. Ale jinak ve všem naprosto souhlasím :)

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Ďakujem za tento článok. Viem presne, ktorú slečnu si v tomto článku myslela a musím povedať, že s tým súhlasím. Nikomu nezávidím, úspech ľuďom doprajem, ale ak niekto začína ako obyčajný človek a potom mu to stupne do hlavy, nefandim mu. Influenceri na sk/cz internete by sa tiež mali zamyslieť nad tým, čo davaju von, keďže ich cieľová skupina sú naozaj mladé ročníky a často si takpovediac nevedia zrátať dve a dve. Potom vznikajú rôzne pocity menejcennosti atd.

    deerly lost / blog instagram

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji mocmza názor :) nemyslela jsem tak uplně jednu slecnu jako spise vice slečen, ktere mají zivot jako pres kopírak :)

      Vymazat
  12. Tvuj blog sice nectu, ale narazila jsem ted na tehle clanek a nemuzu nereagovat (sama mam momentalne rozepsany clanek na podobne tema). Par instagramerek, ktery sedi do tveho clanku, sleduju. Proc? Asi spis uz ze setrvacnosti. Kdysi, jeste predtim, nez se z nich staly prodejny pipiny nahanejici cisla sledujicich, jsem je mela rada.
    Ono je hezky podivat se na dobre “vystajlovanou” fotku propagujici drahou kosmetiku, ale uz z principu bych si to nekoupila, protoze jak muze clovek vedet, ze to za ty prachy opravdu stoji. Za co nejvic utracim penize ja, je cestovani. To je moje nejvetsi vasen a nez jsem otehotnela, porad jsem se nekde toulala, at uz za svobodna, tak i pak s manzelem. Ale kazdy mame nejakou svoji guilty pleasure, kazdy jsme nejaky.
    Souhlasim i s nazorem, co se insta maminek tyce. Nikdy me to nezajimalo, dokud jsem sama neotehotnela. Zalozila jsem si novy instagram, kde sdilim vse ohledne tehotenstvi (nesnasim, kdyz sleduju nekoho, kdo postuje fotky prirody, pamatek a podobne a najednou tam zacne cpat rozmazany fotky mimin). Timto zpusobem dostavam i rady od zkusenych maminek, ktery nejsou uplaceny drahymi detskymi produkty. Nikdy bych si nekoupila balicek predrazenych plin jen proto, ze je nekdo dostal zadarmo a propaguje je. To samy s detskymi kremy. Nejdriv se kouknu na slozeni, prectu si recenze od normalnich uzivatelu a pak se rozhodnu. Kolikrat se mi nechce verit, ze by nektery maminky byly schopny na dite napatlat to, co propaguji. Bohuzel jsou tu maminky, ktery se na to chytaji a pak cela materska padne na produkty, ktery vlastne ani nefunguji, ale hlavne ze je to cool. A z toho je mi trochu smutno, protoze zenska na matersky je asi nejsnadnejsim tercem. Ziju v zemi, kde zadna materska dovolena neni, ani zadny financni prispevky, spousta obchodu dava balicky se vzorky pro miminko zadarmo (od dudliku, pres lahvicky, kremy, decky po plinky), takze na me cely tohle propagovani pusobi dost smesne.
    To jsem se zase rozepsala vic nez bych chtela haha. Ale kazdopadne posledni dobou me proste tyhle veci iritujou vic a vic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji za názor. Vážím si toho. Nejde mi o to, že by člověk se mnou musel na 100% souhlasit, každý by měl mít vlastní názor :) a vážím si toho, když ho člověk umí napsat slušně, rozepsat se :) . S tím, co píšeš, souhlasím. Není takový problém si založit dva Profily - ale o to by ani tak nešlo. Nejde mi o maminky, jde mi o to, jak prodávají své děti. Stejně jako mi nevadí spolupráce, chození do kaváren etc - sama to dělám. Ale všeho s mírou a nezaprodat se za balíček krémů proti vráskám. :) já vím, mohlo by mi to být jedno, ale ráda bych si něco koupila na doporučení jiných a chtěla bych vědět, že to je dobrý produkt a ne se nechat oblbovat reklamou na soukromých instagramovych profilech :)

      Vymazat
  13. Kejty, musím okomentovat už druhý článek! :) Mluvíš mi naprosto z duše, sama jsem takový článek měla už dááávno rozepsaný, nakonec jsme od něj opustila a napsala různé jiné s podobným pohledem na svět (Jak být správná Instabitch, Fenomém Instagram nebo Co mi rok blogování dal a vzal ). S celou blogerskou sférou člověk musí mít jednu základní věc, a to je nadhled. Hrozně často se rozčiluju nad všemožnýma blbostma, protože je zkrátka nechápu, nevím, proč lidé takový jsou a snažím se tomu porozumět... Až se mi občas kouří z hlavy! :D VIP blogerky jsou zkrátka kapitolou samy o sobě, nad kterou již dááávno nepřemýšlím... :) Jejich fotky na Instagramu sleduji, protože jsou zkrátka pěkné a leckdy inspirativní, co se kompozice týče, ale tím to pro mě absolutně končí! :) Jejich obsah neberu vůbec v potaz a blogy nečtu, co by mi tak asi daly? No jedno velké nic, všechny jsou jak přes kopírák, narvané placenými článkami... Někdy se pousměju nad tím, jak sama píšeš, jak reklama bije do očí tak moc, až to bolí, ale je to jen další důvod, proč už dotyčnou nikdy znovu neotevřu (možná ještě jednou jo, ale jen ze zvědavosti, jakou další šílenost na své fanoušky vytáhne! :D ).

    OdpovědětVymazat