NYX Matte vs Glow [Recenze]

By 10:00 , ,

Před Vánoci se v obchodech objevila spousta různých dárkových balení kosmetiky, setu. Jedním z nich je i NYX Matte vs Glow - sada cestovních pomůcek pro každodenní makeup. Rozjasňovač, primer, balzám na rty, nude rtěnka, pudr, tvářenka a fixační sprej.




Kromě rtěnky Lingerie jsou všechny tyto produkty pro mě novinkou. Takže si pojďme shrnout, jestli tento set stojí za to :) Cenově vychází na necelých 7 stovek, dostupný je nejenom v Douglasu, ale taky v NYX prodejnách či na internetových stránkách. 

Všechny produkty, kromě rtěnky a tvářenky, jsou v mini cestovním balení, takže na dovču či výlety naprostý ideál. Přiznávám se, že bázi pod makeup moc často nepoužívám - zkrátka na ni zapomínám a upřímně si nejsem moc jistá, jestli zlepší výdrž makeupu. Mně líčení vydrží celý den a pokud se někde neválím, nesahám si na obličej nebo se nelíbám, celkové líčení mi vydrží až do chvíle, kdy se před spaním odlíčím. Proto primer zase tolik nepotřebuju. Ale určitě najde velké využití u řady z vás:) 



Co se týče rozjasňovače, je skvělý. Tak skvělý, že když to s ním přeženete, lesknete se jako diskokoule, takže opatrně :) Je tekutý (doposud jsem byla zvyklá spíše na ty pudrové, takže mi trvalo, než jsem se s nim naučila)

Mým oblíbeným produktem je transparentní pudr, který je srovnatelný s mým nejoblíbenějším Rimmel - Stay Matte. Pudr hezky zmatňuje, nebělí obličej a člověk se neleskne ještě několik hodin. Proto až mi pudr dojde, si nejspíše pořídím i jeho normální velké balení.



Vyhovuje mi i tvářenka - výdrž celý den, odstínem je spíše do meruňkova, což není úplně moje barva, ale k některému líčení se hodí skvěle :)
Příjemný je i balzám na rty v "kelímku", který používám hlavně teda před spaním a už pěkně dlouho jsem neměla popraskané rty, což je u mě velký div. S sebou ho ale nenosím. Příjde mi totiž nehygienické si mazat rty balzámem, když někde celý den lítám a nemám umyté ruce. Proto jsem celkový zastánce balzámu v tyčince.

Fixační sprej s matným finišem je super praktická věc. Po nalíčení celý obličej nastříkám a makeup si tak nějak "sedne" a nerozmazává se. NYX má ve svém sortimentu fixační spreje dva - s matným efektem a s dewy efektem. Doma mám oba a přiznám se, že dewy efekt (lesklý, mokrý vzhled) mi moc nevyhovuje. Koupila jsem si ho omylem a teď, když ho můžu srovnat s jeho matným dvojčetem, preferuju spíše ten matný. 

No a co se týče rtěnky, tu tady zmiňovat asi už nemusím, mrkněte na její samostatnou recenzi TADY.

Celkově hodnotím celý set za zdařilý a jsem ráda, že tyto malé pomocníky mám. Největší uplatnění u mě našel pudr, balzám, rtěnka a tvářenka. Nákupem určitě neprohloupíte.




You Might Also Like

2 komentářů

  1. Ten boxík vypadá super, určitě je skvělý pro někoho, jako dárek :) S tím fixačním sprejem mám jenom dobré zkušenosti. Transparentní pudr si plánuji koupit delší dobu, tak snad si ho brzy koupím, protože stále na něj zapomínám.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Pudr mám doma taky na vyzkoušení, tak už se na něj těším, nepochybuji, že by mi nevyhovoval, Stay Matte také miluji. Celé to balení vypadá skvěle :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat