Nákupy z Drážďan - Primark & jak nakoupit kosmetiku o polovinu levněji?

By 9:30 , , , , ,

Ahooj!

V pátek jsme s drahou polovičkou vyrazili do Drážďan na nákupy - do Primarku. Měla jsem tam pár vyhlídnutých věcí - a koupila si z nich jen jednu :D zbytek jsem tam nechala a teď smutním, že jsme udělala chybu. Klasika :D (třeba tenisky s Mickeym Mousem...ach jo...)

Nákupy v Primarku jsou trošku jiný adrenalin. Je to tam levné, jsou tam věci, které jen tak neseženete, takže do nákupní tašky házíte úplně všechno, dokud nezjistíte, že ji už neunesete :D A hlavně tam je všechno - od spodního prádla, po ponožky, domácí potřeby, boty, oblečení, povlečení....



Já a kabelky...to je nikdy nekončící story :) Mám jich asi takových 40 (tipuju - včetně psaníček), ale pořád mi nějaká chybí. Khaki barvu miluju, ale sehnat khaki kabelku? Nadlidský výkon. A pak tam byla. Ona. TA. Se zlatými detaily.




Tenisky mě vyšly na 3 Euro. Kozačky na 23. Ano, nebudou zas tolik kvalitní, ale loni jsem si podobné kozačky nad kolena koupila v Renu, za 1800 a vydržely jednu sezónu. Fakt dobrá investice! No a nad těmi zdobenými botami jsem přemýšlela vážně dlouho. Nakonec jsem je vzala a nadšen je z nich hlavně Luk. Ale půjčovat mu je nebudu.. Nešly by mu k pleti :D




Tílko je z New Yorkeru a vyšlo mě na 2 eura :D Košile byla za 13, což byla částka, kterou jsem do košile ochotná investovat.  U nás jsou bohužel podobné kousky daleko dražší. 





I když tady spodní prádlo neukazuju, dneska udělám výjimku :D musím se totiž pochlubit podprsenkou za euro :D A taky tou vínovou nádherou, co má překřížené ramínka. Na co si ale dávejte v Primarku pozor, je velikost kalhotek. Doma jsem si už tak nějak navykla, že si kupuju raději větší, protože ve většině obchodech neodpovídá velikost kalhot velikosti spodního prádla. Tragický je třeba Lidl, kde člověk sahá po velikosti pro slony, aby měl jistotu, že se mu to nikde nezařízne :D Ale v Primarku je L skutečně velká velikost :D Z čehož plyne..nekupujte si Lka, pokud nejste slon :D Ale kdybych plánovala přibrat, pár kousků už mám ve skříni nachystaných :D




No a teď přejdeme na vrchol všeho, a tím je kosmetika! Myslela jsem si, že ceny kosmetiky jsou všude stejné. Z omylu mě vyvedla drogerie Müller (hahaha) a jejich cena za paletky Sleek - za 9 Euro. Šampony Batiste, které u nás stojí 119,- a tam jenom 2,45 E (což je asi 65 Kč).  Taky jsem si pořídila boží retro bronzer značky Misslyn, která už v ČR (myslím) není dostupná. Dřív jsem na ni narazila v Globusu, ale ty ceny byly šílené - jenom lak na nehty stál přes 200,- a tato tvářenka mě vyšla na 5 euro! Takže ehm...když jsem minule psala, že v Německu (Drážďanech) je levná kosmetika, stojím si za tím.


Z obchůdku KIKO jsem si odnesla tento boží monostín, který je super hlavně na "vodní" aplikaci. Tzn. pokud ho trošku namočíte, pigmentace nemá konkurenci! O této kosmetické značce jsem tady psala už mnohokrát. Jen jsem nevěděla, že je k dostání i v jiných zemích než je Itálie :) Pokud bych měla jmenovat nejoblíbenější značku očních stínů, tak to je krom Makeup Revolution právě Kiko! ( Více se dozvíte ZDE)


Misslyn - Fiji Fever
Pak jsme vlezli do nákupáku Tk Max, a když jsem tam spatřila značky, které jsou u nás téměř nedostupné, málem jsem měla infarkt :D paletky od W7, ICD Color, Kiko...sady štětců, rtěnek..prostě ráj. No a když jsem uviděla Melted od Too faced za 6 euro!!!! (ano, u nás to stojí tak 7 stovek v Sephoře a ještě na vás prodavačky koukají, jako byste to tam chtěli ukrást), tak jsem měla jasno, že kosmetiku už v ČR kupovat nebudu!!!! Nebudu tady sponzorovat Sephoru a Douglase, kde si šíleně nadsazují ceny, prodavačky se chovají povýšeně a na jeden kus kosmetiky šetříte několik měsíců. 
Smutné je, že v těch Drážďanech bylo levnější tak nějak všechno. V DM drogerii byl obrovský stoján NYX, který byl plný (ne jak u nás všechno přebrané a věčně chybějící), rtěnky Soft Matte vyšly asi o 20 Kč levněji (i při dost blbém kurzu eura) než u nás. Luk si nakoupil hromadu deodorantů, gelů na vlasy a značkových sprcháčů, kdy u nás jeden stojí kolem stovky, a tam 30-40,-Kč.
A třeba paletka od Urban Decay - Naked heat, kterou mám na svém wishlistě, tam vyšla na 52,8 Euro, což je asi 1400, zatímco u nás je o 150,- Kč dražší. Takže pokud si chcete splnit nějaká svá kosmetická přání, neplňte si je u nás.




W7 má bezkonkurenční tvářenky a bronzery!

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Krásné kousky sis v Drážďanech pořídila :) nejvíce mě zaujala žlutá kabelka, spodní prádlo a kosmetika :) a taky se mi hrozně líbí košile!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Je to jasný, jednou mi uděláš průvodce přímo na místě činu :D

    OdpovědětVymazat
  3. Parádní nákup! Závist ,) Já jsem byla vždycky hotová z toho, kolik bylo v Primarku lidí :D Ať už to bylo v Londýně, Barceloně nebo v USA :D Mě se tam vždycky líbí i ty serepetičky ze sekce home & decor :) Kozačky jsou super a kosmetika rovněž!
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  4. Tenhle článek mi dost helfnul ohledně kosmetiky. Přestala jsem v ČR nakupovat dekorativku, resp. protože jsem teď nebyla nějaký čas nikde, nekoupila jsem si nic, jezdím si jen pro nějaké značky do Polska. Za dva týdny se chystáme na výlet do Drážďan, za prvé si chci koupit něco od Kiko, protože produkty, které od nich mám, mám moc ráda, a tak nějak jsem doufala, že by v drogérkách mohlo být levněji než u nás. Tak jsem ráda, že je to potvrzeno :) Hezký den, Terka

    OdpovědětVymazat
  5. Jee ty kozačky vypadají opravdu skvěle :) Podobné shanim už dlouho, takže musím proste do Primarku :D

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
  6. Sakra :-D, já asi oslepnu všema těma božíma věcma, především tou kosmetikou na závěr- jasné must have. Já se při nedávné návštěvě Primarku do drogérie ani nedostala, neboť jsem několik hodin strávila právě tam :-D.
    Ennepenne.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Taky jsme letos v létě primark Drážďany navštívili a bylo to vážně super. Nakoupila jsem si tam tolik oblečení, že mám v zásobě věci snad na dva roky dopředu ! :D

    OdpovědětVymazat