Cafefin, Vegg go & Praha na grilu [žeru, žereš, žereme]

By 19:01

Přeju hezkou neděli :)

V Praze jsem už měsíc a za tu dobu jsem měla dost možností se tu pořádně rozkoukat. Nejvíce mě na tomto městě baví, že je tu spousta mých kámošů - jak z gymplu, tak z výšky, a tak můžu pořád někde lítat a poletovat :)
Docela nedávno jsem dokonce zjistila, že v Praze bydlí i moje nejlepší kámoška z gymplu - Luci, se kterou jsme toho prožily hrozně moc. Chodívaly jsme spolu na karaoke, na večírky, na oslavy, měly jsme svoji partu, která byla něco jako rodina, seděly jsme spolu na anglinu a vzájemně se anglicky šikanovaly :D a dokonce jsme randily i se stejným mužem :D  (aspoň ho teď o 6 let později můžeme pomlouvat :D A taky že to občas děláme!). Ono i když jsem ji viděla po hrozně dlouhé době, stále se řadí k takovým těm kámoškám, u kterých je úplně jedno, jak dlouho je nevidíš, ale vždycky navážeš na to, kde to skončilo. A takové kámošky mám tři - ji, Vohřici a Terez, se kterou jsme chodily do školky a od té doby to tak nějak spolu táhneme :)



Posledních pět měsíců bylo ve znamení stěhování, vybavování a škudlení každé koruny, abych si vzápětí mohla zase koupit něco do domácnosti. Nákupy kosmetiky a oblečení šly stranou a s nimi taky všechny ty kávičky, zákusečky, večeře.. ale občas člověk potřebuje vypnout, udělat si radost a taky si dát něco jiného, než co si sám nachystá. A o tom je tento článek

S Luci jsme zamířily do kavárny Cafefin (které je plný instagram) a už teď obě víme, že to nebylo naše naposledy. I když jsme zůstaly slušné a nezhřešily nějakým zákuskem, i tak se nám tam hrozně líbilo a limča i kafe nás nadchlo.


Po kafču jsme jako správné pražské náplavy zamířily na Náplavku, kde jsem konečně zjistila, jaké to je na lodi kapitána Morgana, opila se z jednoho Cuba Libre a Aperolu (ne, tak toto mi nechutná), potkaly její kámoše, a tak nakonec z malého holčičího dýchanku byla pořádná párty. Nejít další den do práce, tak tam piju ještě dnes :D :D





Jak to tak ale bývá, žádné společenství ženských nedokáže veškeré světové problémy probrat za jedno odpoledne, a tak jsme rychle plánovaly další dýchanek. Tentokrát jsme chtěly do Kavárny, co hledá jméno, ale stejný nápad měla i půlka Prahy, a tak jsme nakonec skončily ve Vegg go :D Moje první návštěva něčeho, co je veganské. Byla jsem skeptická, čekala jsem vysoké ceny a nic moc jídlo, ale musím říct, že jsem byla překvapená. Ceny normální a tofu bylo naprosto lahůdkové! Jenom ten Bulgur, na který jsem se těšila, mě dost zklamal. Bez chuti a zápachu. V Lidlu mají lepší :D



Na holčičí randička se poslední dobou nějak poštěstilo...Ve čtvrtek, kdy byla celá Praha pod vodou a naše ulice zatopená, jsem se měla sejít s bývalou spolubydlou Pájou. A kde jsme jakožto totálně promočené slepice zamířily? Samozřejmě do Cafefinu..dokud neznám žádnou jinou dobrou kavárnu, tak budu chodit jenom tam :D Tentokrát jsme si daly Banh mi (prostě bagetu) - já s tofu, Pája s hovězím a k pití matcha latté & chai latté. Není nad to si objednat něco, co vůbec netušíš, co to je :D  (A pak jsme obě přišly domů a začaly našim chlapům líčit, že jsme si daly Bahn mi s tofu, matcha latté a chai latté a chlapi jenom kouleli očima :D )



Na víkend za mnou přijeli rodiče. Kde jsou ty časy, kdy jsem jezdila k nim na víkend já :D Teď jezdí oni za mnou. Já vyvařuju večeře, já chystám snídaně a oni jsou hosti. Hrozně zvláštní pocit :) Ale bylo to super. V sobotu ráno mi pomáhali s vrtáním poliček a zařizováním bytu a odpoledne jsme zamířili na fesťák Praha na grilu. Jídelní fesťáky jsem už v Praze zažila dva a byl to ohromný zážitek, proto jsem chtěla, aby to taky viděli a ochutnali. Upřímně řečeno to ale bylo trošku zklamání. Zatímco já sáhla po Hot dogu se zeleninou, který byl úplně bez chuti a nijaký, naši si dali burgery Kaiser Franz - a ty byly taky takové nijaké, nedobré. Belgické hranolky ale byly dobré. Jako dezert jsme si s mamkou vystály frontu na tyto naprosto boží vafle. Fronta sice byla na 40 minut a cena daleko vyšší, než uváděli, ale ze všech těch jídel byly tyto vafle to nejlepší. Lidi, co se cpali trdelníkem se šlehačkou zmrzlinou a nuttelou jsem měla za hrozný prasata :D ale sama jsem si nakonec dala vafle se šlehačkou, zmrzlinou, polevou, ovocem a oreem :D Skončím v cholesterolovém pekle! To vám říkám!




You Might Also Like

5 komentářů

  1. Je super, že si to v Praze užíváš :) A ano, takové holčičí dýchánky znám také :D Ty vafle vypadají opravdu božsky! Mňam!


    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
  2. Toľko jedla.. A takto na večer :D

    OdpovědětVymazat
  3. Mnam ake dobroty tam mate :), inak ti to velmi pristane :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
  4. To je skvělé, že máš v Praze takhle kamarádky:) Jinak ty vafle vypadají úžasně.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  5. Kavárniček s dobrým jídlem a pitím je po Praze plno. S manželem chodím už jen do supr čupr restaurací a vždycky jsem odcházela nadšená, že mi ani těch peněz nebylo líto.S kamarádkou zajdu ráda na drink a k tomu si dám ráda něco dobrého, ale jsem rozmazlená od manžela (je peklo mít za muže šéfkuchaře) a nebojim se říct obsluze nedostatky.Bohužel většina lidí má hubu na spařený jetel a snědí klidně čínskou polívku nebo zajdou do Mekáče...fuj. Já se snažím jíst dobře jak doma, tak venku a na Praze se mi líbí, že je tam plno míst, kde je vše ještě v pořádku a host dostane prvotřídní kvalitu :)

    OdpovědětVymazat