Mgr. z jedné poloviny

By 12:11

Přeju krásné pondělí! (tentokrát vás zdravím od mého nového pracovního stolu, který naprosto miluju a ještě více miluju toho mého drahouška, který ho dokázal složit, zatímco já nebyla schopná ani namontovat kolečka ke křeslu :D )

Původně jsem to tu vůbec nechtěla zmiňovat, ale pak jsem si řekla, proč sama sebe nepochválit, že jo :) Moc často (vlastně skoro vůbec) to totiž nedělám, ale jednou za čas to neuškodí :)
Minulý týden pro mě byl nejnáročnější týden vůbec - resp. jeho začátek. Po měsících zavřených doma, tisících proseděných hodin nad zákony a po všech těch probrečených večerech, konečně můžu říct, že státnice z jednoho oboru - soukromého práva, mám za sebou (pro mě ta horší polovina). Když vám budu říkat, že práva v Olomouci jsou jedna z nejtěžších škol v ČR, asi mi moc neuvěříte, pokud s tím nemáte vlastní zkušenosti nebo nemáte známé/kamarády, co tam studují. Aby člověk věděl, co to znamená, nejspíše si to sám musí prožít. Na jednu stranu jsem na sebe neskutečně pyšná, že se ty měsíce tvrdé dřiny konečně vyplatily, že říkat "NE" na všechny večírky, dýchánky, dovolené, práci a akce mělo smysl. Takže i když jsem 1/2 Mgr, jsem na sebe pyšná jako bych už měla titul celý. Na stranu druhou cítím, že znovu bych už těch 5 let absolvovat nechtěla.
Říká se zlatá studentská léta, ale vážně záleží na tom, z jakého oboru jste student. Medikem bych skutečně být nechtěla. Tyto lidi obdivuju :)

Jestli mě ale něco vyloženě vytáčelo, tak to byli ti, kteří si pořád stěžovali, že se na svoje státnice musí učit 10 dnů, a že kvůli toho promarní víkendovou chlastačku. Každá instastory byla o těžkém životě studenta, který nemůže jít na kávičku, každý rozhovor se ubíral směrem "mám to fakt těžký, litujte mě" :D Nechci být zlá ani se nijak povyšovat, jen to ne! Ale učit se jen pár dnů je něco jako splněná sen :) A ne krutá realita! :D
Jinak všem úspěšným, kteří udělali státnice nebo zkoušky moc gratuluju! :) Jdeme si vychutnávat léto!  (a já hlavně pořádnou dávku alkoholu s moji nejdražší Pájou, se kterou jsme celou tu "divočárnu" prožívaly společně, řešily jsme právo stavby do 4 do rána a vzájemně jsme si psaly tak dlouhé, sprosté a bezmocné zprávy, že si už nikdo nemůže myslet, že jsme křehké dámičky, ale spíše pořádné hovada! :D)


V polovině týdne jsem odjela do Prahy za mým milovaným, abych si taky trochu odpočinula a načerpala síly....no a s Prahou taky souvisí velká spousta procházek a výletů...a tady jsou fotky z jednoho takového sobotního výletu, kdy jsme se šli projít centrem a následně zamířili na Náplavku...
Na sobě mám vínové kalhoty, které jsou ze Stradivariusu (ano, mám je i v khaki), vestu, která je úplný základ mého letního šatníku a choker, který jsem si taky neskutečně oblíbila. Na nohách mám klasické sto let staré baleríny - protože v této chvíli to jsou jediné boty, ve kterých se dá chodit aniž bych umírala bolestí :D (aneb to si tak koupíte kvalitní kožené espadrilky a málem vykrvácíte :D v nohách mám samou díru :D )

Tílko + baleríny - F&F, Kalhoty - Stradivarius, vesta - Lidl, choker - ebay, kabelka - aliexpress










You Might Also Like

6 komentářů

  1. V první řadě moc gratuluji :-*, nechť to máš brzy za sebou! Sama tahle "super" období znám, státnice mě sice čekají až příští rok, ale už letos si náležitě užívám zcela "nenáročné" zkouškové navazujícího. Naivně jsem si naivně myslela, že to bude větší pohoda :-D! Jinak ta vestička je boží! Škoda, že jsem ji v Lidlu neviděla, hned bych po ní šla.
    Ennepenne.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný outfit, moc se mi líbí ty kalhoty. Kožené boty se musí rozchodit, ty dřou snad vždy, proto si je už nekupuji a radši si koupím šunty z CCC:-), teď přemýšlím že už jsem si hoodně dlouho nekoupila boty. Gratuluji k půlce Mgr. ať vyjde i to ostatní. Já už mám všechno za sebou a teď jsem v práci aktuálně třetí den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji:)
      A jo, taky si raději kupuju boty v Lidlu, H&Mku a tak. Většinou mi nezničí nohy tak, jak drahé kvalitní boty :D

      Vymazat
  3. Vínová farba je super, veľmi sa mi páči a aj ja gratulujeem :) veru ani ja by som medikom byť nechcela im nezávidím :P

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovědětVymazat