Co mi pomohlo na růst vlasů a nehtů + Plantur 39 [Recenze]

By 12:00 , ,

Ahoj!
Ano, pořád bojuju s vypadávaním vlasů a lámaním nehtů...
Střídají se mi období - buď mám nehty tak dlouhé, že je nestíhám stříhat a ostatní se mě ptají, jak to dělám nebo je naopak mám pořád polámané, roztřepené a jemné jako papír. Vlasy jsou na tom úplně stejně. Buď padají, že se každým dnem bojím, že se probudím jako plešatá nebo jsou zdravé, vyživené..

Hrozně moc se mnou dělá stres - když mám klidové období a hodně vitamínů, všechno je v pořádku, ale když jsem na zhroucení, nehty i vlasy to na mě prásknout :D (bonzáci!)

Pokud máte stejný problém jako já, tento článek je přesně pro Vás! Něco podobného jsem už napsala, když jsem s blogováním začínala...takže mrkněte SEM.

Tentokrát vám mimo jiné taky doporučím vitamínové doplňky, které mi už několikrát hodně pomohly. Jsou značky Plantur 39, seženete je buď u kadeřníka, v lékárnách nebo na internetu a stojí okolo 350 ,- Kč (60 kapslí).


Kapsle jsem zkoušela už několikrát a vždycky se k ním ráda vracím. Poslední balení jsem dostala k Vánocům, a tak jsem je pořádně nafotila, abych se s vámi mohla podělit o dojmy...


Kapslí je 60, mají se jíst 2x denně. Je to tedy měsíční kůra. Já to tak přesně nedodržovala. A nic se nestalo. I tak mi pilule pomohly :) Kapsle jsou celkem velké a hrozně blbě se polykají, takže doporučuju zapít vodou. 


Jedná se o intenzivní kofeinovou výživu určenou ženám po čtyřícítce! Což ale vůbec neznamená, že by ji nemohly jíst mladší ženy. Jenom se jedná o opravdu pořádnou dávku kofeinu a výživy, takže by měly pomoct i ženám, kterým vlasy hodně padají a nehty se lámou.



Před Vánoci jsem měla nehty v dost žalostném stavu. Mráz, mytí nádobí, vaření..etc. je totálně zničili, teď mám drápky, které nestíhám pilovat ani stříhat!
Před Vánoci mi kadeřnice šmikla asi 7cm vlasů a dost těžce jsem to nesla. Hrozně mi ten krátký sestřih vadil, naštěstí teď jsem už skoro na svoji původní délce a vlasy mi přestaly padat. juchu! Na to, že jsem u kadeřnice byla v polovině prosince a teď - v polovině března, jsem měla odrůst tak 6cm, což je u mně hrozně moc. Jindy mám tak centimetr za měsíc!

Nevýhoda Planturu je trošku vyšší cena, ale ony všechny ty kvalitnější přípravky na vlasy a nehty něco stojí. 



Nezapomeňte ale, že vitamínové doplňky vám samy od sebe nepomůžou, pokud vlasy a nehty nevyživujete i jinak.
Na nehty doporučuju laky na nehty Four Season, které koupíte v lékarně. Přesněji zpevňovač nehtu a výživa. 
O vlasy se musíte starat taky pomocí kvalitní vlasové kosmetiky - o té jsem tu ale už psala několikrát, takže vám doporučím zabrousit do kategorie VLASY.

No a taky je třeba dbát na vyváženou stravu, hodně zeleniny, ovoce, ryb, mléčných výrobků a nic nepokazíte ani gumovými medvídky. Pro dietáře to je asi noční můra, ale želatina skutečně hrozně moc pomáhá!

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Díky za tip na dobrý lak na nehty :-P

    OdpovědětVymazat
  2. Já už několik let užívám Biosil a je super, ale tohle vypadá taky dobře, tak to možná vyzkouším :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
  3. Já na nehty a vlasy brala biopsil, který mě trochu pomáhal, ale když jsem vynechala, tak se to zase zhoršilo. Teď mi doktorka doporučila vitamín B6 a po něm mi celkem nehty rostou, asi mi chyběl... :-D Ale věřím, že i tyto tabletky, či kapsle mohou pomoci.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  4. Brala jsem na nehty vlasy Biosil plus. Trápí mě slabé nehty a vypadávání vlasů. Mrknu i po tomhle produktu, ale nejdřív mám co se týče vlasů na Donnu Hair :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  5. Vitamíny zase nejsou tak drahý, ta cena mi přijde fajn :) Já jsem teď dobrala vitamíny Revitalon a teď na mě čeká biotin. Určitě se podívám po těch zpevňovačích na nehty. Mně se nehty hrozně rozdvojují, v posledním měsíci úplně šíleně, asi taky stres :D

    OdpovědětVymazat
  6. Joooj, mám podobný problem. Nechty sa mi stále lámu, dlhšie ako 5mm som ich asi nikdy nemala. Ty máš aspon striedavé obdobie, no ja ich mám stále lámavé. Zase s vlasmi to mám ako na hojdačke. Raz su pekne, ani nepadaju a potom pride obdobie, hlavne jar a jesen - začnu padat.
    No vdaka za tip, kapsule vyzaraju zaujimavo a snád vyskušam :)
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkný článek :) Ale myslím si, že by to šlo řešit i přírodním způsobem, konkrétně tím myslím toto: http://www.esmina.cz/jak-mit-zdrave-nehty-vitaminy-jdou-vam-na-pomoc :)

    OdpovědětVymazat