Čím zaručeně uděláte slečně na Vánoce radost (článek určen nejenom mužům) - část I.

By 9:28

Ahojky Pahojky! 


Dnešní článek bude poněkud netypický a věnovaný hlavně mužům:)
Vzhledem k tomu, že můj blog poslední dobou čte asi více chlapů, než slečen (jak jsem nedávno zjistila:), rozhodla jsem se tento článek věnovat hlavně jim (ale taky slečnám).

Už několik kamarádů se mě ptalo, co koupit nějaké osobě něžného pohlaví k Vánocům - a je jedno, zda to je přítelkyně, sestra, kamarádka či sestřenice - prostě slečna přibližně v mém věku.
Proto jsem se rozhodla Vám tu uvést pár tipů včetně několika cenových alternativ. Tak snad vám to nějak pomůže a inspiruje k nákupům:)

Článek jsem se rozhodla rozdělit na dvě části - první část článku bude na téma kosmetika, příště se zaměřím zase na ostatní věci jako např. doplňky, oblečení, věci do domácnosti... 

Každá holka ocení kosmetiku - i ta, co se nijak zvlášť nelíčí. Kosmetika totiž není jenom o tom, co si "patláme" na obličej, ale taky o tom, jaké přípravky používáme na vlasy, pleť nebo jak voníme:)  

 

Dekorativka 

Tady určitě záleží na tom, jestli je slečna kosmetický maniak (jako já) anebo jestli se ráda líčí, ale používá jen nějaké přirozené barvičky. Určitě ale neuděláte krok vedle koupi nějaké paletky očních stínů – tady  doporučuju se spíše držet paletek v přirozených barvách, ty potěší vždycky – hnědá, zlatá, béžová, růžová černá. Zelené, fialové či modré raději nebrat, pokud si nejste 100% jistí, že je daná osoba ocení:)

Z levnějších alternativ můžu doporučit paletky Makeup Revolution (Iconic 1, 2 nebo 3, popř. Essential Mattes 1, 2 – seženete na ofiko stránkách - makeuprevolution.cz), Freedom (V Teta drogerie), Sleek (dekorativka.cz),  
Z trošku dražších alternativ tu máme třeba TheBalm (a jejich Nude Tude či Nude dude parfums.cz), popř. paletky od Benefit (parfumerie Sephora) nebo Petra Lovelyhair (lovelyhair.cz)


Pokud chcete zainventovat a udělat slečně neskutečnou radost, doporučuju paletku Naked (1,2,3) od Urban Decay. Za takovou paletku vás asi každá holka samou radostí umačká! Není to totiž záležitost, kterou by si slečna kupovala jen tak.

Dalším dekorativkovým tipem, by mohla být třeba rtěnka – zde vám poradím značky jako Milani (kolekce MATTE), Sleek (dekorativka.cz), ale taky Max Factor či L'Oréal Paris Color Riche Pure Red (drogerie).


Trefit se do odstínu je někdy fuška, ale všeobecně platí, že slečna, co se líčí opravdu přirozeně, ocení spíše nude/naked odstíny (světlounce hnědá, tělová). Slečnu, která ráda experimentuje, určitě potěší fialové, rudé či vínové odstíny, které se letos opravdu nosí!


Co bych vám nedoporučovala, je pouštět se do nákupů makeupu, pudru, řasenek. Pokud přesně nevíte, co slečna používá, asi těžko se trefíte s odstínem. U řasenek to taky není dvakrát jednoduché. Já osobně třeba řasenku absolutně neocením, protože už léta používám tu stejnou, která mi ze všech vyhovuje nejvíce.

Dobrým nápadem by mohly být i tvářenky – tady bych možná zase vsadila na paletku tvářenek – Makeup Revolution, Sleek... z více odstínů si vybere snad každá.
Nebo taky mono tvářenky s elegantním obalem jako jsou Milani (s texturou růže), BOURJOIS, W7 či MeMeMe. Držte se spíše přirozenějších barev (meruňková, přirozeně růžová, do hněda) – žádné růžově svítící kousky, prosím! 
Na takovou tvářenku můžete narazit buď na stránkách Makeup Revolution nebo na dekoratika.cz, popř. parfums či si je můžete zajít obkouknout do parfumerii Douglas či Sephora.



EOS balzámy na rty – poslední dobou je kolem nich neskutečné pozdvižení. Kupují se v DMku, mají tvar vajíčka a holky z nich prej šílí :)) Řekněme, že se jedná o úplně klasický balzám na rty, ale už tím, jak je ve světě prezentován a chválen nebo tím, jaký má tvar, si ho spousta slečen přidala na svůj wishlist.


 

Šampony a přípravky na vlasy

Zde je důležité posoudit, jaké má slečna vlasy – asi těžko budete kupovat šampon na jemné vlasy slečně s africkým hárem, či přípravek pro blondýny černovlásce. Pokud nevíte, zda slečnu trápí roztřepené konce, padání vlasů, krepatění či časte maštění, raději se zaměřte na šampony podle barvy vlasů, popř. univerzální šampony pro normální vlasy. Ze značek můžu doporučit Lee Stafford či Toni & Guy (obojí seženete v DM drogerii). 
Pokud chcete kvalitnější kousky, doporučuji zajít do kadeřnictví nebo objednat na internetu (parfums.cz.) pro značky jako L'Oréal Professionnel, Kérastase, Matrix, Schwarzkopf Professional či Alcina.

Určitě nic nezkazíte řadou Oil Wonders od Matrix (internet nebo Sephora) - tato řada obsahuje arganový olej a je určena pro všechny typy vlasů. Já sama ji už asi měsíc používám a ještě nikdy jsem neměla tak zdravé a lesklé vlasy.

Všeobecně platí, že pokud kupujete šampon, měli byste k tomu přihodit i kondicionér či masku ze stejné řady. Nic nemůžete pokazit ani olejíčkem na vlasy (proti třepení konečků – ocení ho každá). 

 

 Parfémy

Každá slečna je jiná, každá má ráda jiné vůně. Někdo orientální, jiná zase spíše květinové či ovocné. To, co se líbí jedné, nemusí se líbit druhé, ale myslím, že pokud slečnu aspoň trošku znáte, dokážete odhadnout, co má nejraději. Já si třeba hrozně potrpím na květinové či ovocné vůně – všeobecně volím ty lehčí, ze kterých nebolí hlava, ale zároveň mají v sobě nějaké to osobité kouzlo - svůdnost, no a mezi mé nejoblíbenější toaletky patří Escada (Cherry in the air, Moon Sparkle, Born in paradise…), poslední dobou jsem si taky hodně oblíbila parfém Nina Ricci -  Nina Ricci – tato vůně je taková trošku více kořeněná, ale na druhou stranu z ní nebolí hlava a na podzimní a zimní měsíce je ideální – navíc je to parfém, který vážně vydrží!). Hodně oblíbenou vůni jak mladých, tak i starších je Giorgio Armani – Si anebo taky Si Intense (nádherná jemná ženská vůně na večer - jak shrnul spolubydlící a já jenom souhlasně přitakávám).

Další večerní (zimní) vůni, kterou mohu doporučit, je Calvin Klein – Euphoria, která je hrozný lapač chlapů (když jsem ji v druháku vzala jako žhavou novinku na ples, kámoši hned zjišťovali název, aby ji mohli koupit svým přítelkyním:) Poslední dobou se těší velké oblibě i vůně Karl Lagrfield či DKNY. A pokud se chcete hodně plácnout přes kapsu, vyloučen není ani Chanel Coco Mademoiselle či No.5

Obecně platí, že pokud parfém, tak ho raději kupujte v parfumerii (nebo na internetu – kde to vychází cenově lépe). Vůně z regálu z Tesca žádnou slečnu bohužel příliš neohromí :( a pokud chcete koupit jenom nějakou drobnost, do parfému se nepouštějte. Toto je spíše spíš záležitost přítelkyni-přítel nebo člověk, na kterém vám opravdu hodně záleží.



 

 Krémy 

Tuto sekci jsem přenechala k sepsání moji drahou Martě, jelikož zatímco já se nejsem schopna namazat ani krémem na opalování, Martinka se v krémech skoro koupe, a tudíž se v tom parádně vyzná :)


Jako samozvaný krémíčkový maniak jsem vyzkoušela už mnoho patladel, které vždy slibují dokonalé výsledky. Ale jak už to tak bývá, napříč všemi cenovými kategoriemi se občas najde červavé jablko. Proto jsem vybrala ty kousky, které mi stoprocentně sedly a nemusím se je bát doporučit i pro případ, že si nejste úplně jistí, na jakou pleť je vlastně kupujete. 

U pleťových krému byl z těch nejlevnějších volila Ziaju. Nejvíce mi vyhovovala Sensitive řada, která vyrábí jak denní, tak noční krém a pleťové masky, takže můžete vytvořit pěkný balíček, díky kterému to nebude vypadat, že jste měli na dárek pro dotyčnou poslední stovku ;) Tyto krémy neobsahují silikony a nejsou parfemované, neucpávají póry (na což já osobně velmi trpím i přesto, že mám pleť sušší). Cena je lehce přes kilčo za kus. Na okolí očí doporučuji olivový krém nebo krém s kozím mlékem od stejné značky.
Pokud jste do krému ochotni investovat více, doporučila bych zajít do lékárny. Velmi dobrý je krém Vichy Idealia, který se prodává jak v denní, tak v noční verzi (Vichy Idealia Skin Sleep), výborná je taky Bioderma Hydrabio a Sensibio (cca 400 Kč).
Opravdového krémového „orgasmu“ jsem dosáhla u krému Benefit Total Moisture, který je ovšem nejdražší ze všech zmíněných. Konzistence je velmi příjemná a pleť máte jako dětskou prdelku. Nikdy mi nezpůsobil žádné obtíže, je dostatečně hydratační i na chladnější měsíce. K tomuto krému patří ještě oční krém Benefit It´s potent, který je bez parfemace a rozhodně je to nejlepší krém na oční okolí, který jsem kdy použila. Obojí se pohybuje okolo 900 Kč a seženete s Sephoře!

Pokud si netroufáte vybrat jako dárek krém na obličej, doporučuji sáhnout po nějakých dárkových balíčcích, které kromě tělového krému obsahují i sprchový gel nebo pěnu do koupele. V levnější vodách bych volila Garnier body repairing care. Je určen na suchou pokožku a tu má v zimě snad každý. Dále pak můžete zvolit čokoládovou či mangovou variantu krému, která je na ideální na léto.
Mým osobním favoritem jsou dárkové balíčky z Yves Rocher. Je to dražší záležitost, ale vypadají nádherně a s takovým dárkem rozhodně potěšíte ženy všech věkových kategorií.


Tak co, pomohl vám článek v rozhodování? Inspiroval Vás ke koupi? Byla bych moc ráda za jakoukoliv reakci:) Děkuji :)

You Might Also Like

9 komentářů

  1. Myslím, že si vystihla presne všetko, čo ženám urobí radosť. Dievčaťu je tak ľahko kupovať darčeky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já když dostanu kosmetiku, tak mi udělá radost, zase k vyzkoušení něco jiného :) Ráda dostávám jak dekorativku, tak pečující :)

    OdpovědětVymazat
  3. Určitě skvělé dárky pro ženy a nejen slečny :-) Samozřejmě mne hned zaujaly rtěnky jako správného rtěnkomanika.

    OdpovědětVymazat
  4. Musím říct, že jako kluk jsem se ztratil už při třetím řádku :( :D (hešteg)muchlici

    OdpovědětVymazat
  5. EOS som dostala od brata minulý rok na Vianoce a celkovo mám z kozmetiky pod stromčekom obrovskú radosť, nech je to čokoľvek poteší, veď som blogerka, takže inak tomu ani nemôže byť.

    OdpovědětVymazat
  6. Jako muž musím říct, že jsem se ztratil už při druhým řádku :-D :-D ale krásný článek :-P #muchlici

    OdpovědětVymazat
  7. No,takové články by měl číst každý chlap! :D

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat