Bourjois - Healthy mix [Recenze]

By 8:30 , ,

Když mi značka Bourjois napsala, jestli bych neměla zájem o balíček kosmetiky, byla jsem nadšená. Dekorativka mi vždycky zvedne náladu ještě o trošku víc než ostatní kosmetika a to zkrátka proto, že jsem netrpělivý tvor a jakmile nevidím hned výsledky, jsem zklamaná :D Což u dekorativky vidím, že jo, logicky.



V balíčku Healthy Mix byl makeup, korektor, BB krém, podkladová báze a pudr. 
HM je poměrně nová řada obsahující kombinaci vitaminů C, E a B5, které pleti propůjčují zdravý a zářivý vzhled. Je založena na přirozeném looku, což můžu potvrdit. Na produktech mě baví jejich hravý červený vzhled, který vypadá moc pěkně a hlavně obaly vydrží čisté a nezničené i při častém používání a nošení všude s sebou. Všechny produkty jsem volila v nejsvětlejších odstínech.


Podkladová báze je určená pro boj proti známkam únavy a pomáhá pleť sjednotit. Příjemně voní a je jemně pigmentovaná. Na obličeji nevytváří masku a dobře se na ni makeup nanáší, neklouže. Jde zapracovat do obličeje a nedělá fleky ani žmolky. Výdrž makeupu je o něco delší než bez báze.

Makeup mi svým vzhledem i konzistencí připomíná Lasting Finish od Rimmel. Je jemný, středně tekutý, dobře se roztírá a dá se vrstvit. Nedělá na obličeji masku ani při větší vrstvě nedělá žmolky. Krytí je lehce podprůměrné, ale s bází, korektorem a pudrem funguje dobře. Nezalézá do vrásek a řekla bych, že je určen pro všechny typy pleti - spíše možná pro suchou a normální, ale pokud se vám obličej nemastí nějak moc, makeup by vám mohl vyhovovat.
Co trošku problémem je, že na obličeji sice několik hodin vydrží, ale určitě nepatří do kategorie držáků, které ráno nanesete a večer ve stejném stavu odlíčíte. Jedná se o jemný makeup pro spíše bezproblémovou pleť, takže ho používám na taková ta odpolední posezení nebo o víkendu, když nepotřebuju, aby mi makeup udělal obličej (jako přes týden v práci)

Korektor se štětečkem mám v odstínu light. Stejně jako předchozí produkty tak i on má příjemnou konzistenci, se kterou se dá dobře pracovat a vrstvit. Nezakryje vám jizvu, ale na unavený obličej stačí. 




Nejčastěji používaným produktem je pak pudr Healthy Mix, který se nebojím srovnávat se Stay Matte od Rimmelu. Balení obsahuje speciální přihrádku na houbičku, je kvalitní, při nošení v kabelce se neničí a pořád vypadá jak nové. Pudr obličej hezky zafixuje a dodává přirozený vzhled. Nijak zvlášť nebarví, za což mu dávám plusové body. Přiznám se, že už dřu dno, a tak jsem si ho pořídila i v tmavším odstínu - na léto.


Jako poslední produkt tu máme BB krém, který mi upřímně moc nesedí v tom ohledu, že BB krémy jsou pro mě zbytečnost. Mám pihatou pleť a temné kruhy pod očima, takže BB krém mě prostě nespasí. Potřebuju větší krytí - když už ne na pihy, tak aspoň na ty kruhy. Krém je jemný a celkově mi přijde podobný jako makeup - až na to krytí.
Pokud tedy máte bezchybnou pleť a jediné, co potřebujete, je obličeji dodat svěžest a sjednotit ji, bude vám vyhovovat. 



Celkově řadě Healthy Mix nemám co vytknout. Každý z jejich produktů je kvalitní, dobře se s ním pracuje, je na obličeji přirozený, nevytváří masku. 
Znovu bych si koupila pudr, korektor i bázi. Ale nejspíš bych už nesáhla po makeupu a BB krému - ne proto, že by byli špatné, ale proto, že potřebuju trošku jiné krytí.


You Might Also Like

2 komentářů

  1. Make-up jsem kupovala mamče a je z něj nadšená, takže mě samozřejmě už také láká :D A pomalu už bych mohla začít koukat, co lehčího na léto. BB jsem dřív nemusela, ale v poslední době mi stačí i menší krytí a jsem spokojená, když pěkně sjednotí.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. túto značku mám rada :) ale ešte som ani jeden z týchto produktov neskúšala

    WHEN PIGS FLY

    OdpovědětVymazat