Věci, které nepatří na sociální sítě

By 11:00

Po dlouhé době jsem se rozhodla napsat zase něco kontroverznějšího. Za čím si stojím. Stejně tak jako si stále stojím za článkem o české blogové scéně, za kterej jsem sklidila obrovskej palec nahoru, ale zároveň i kritiku :)



1) Nahota
Co podle mého na socko sítě nepatří, ale je to základ fungování každého úspěšného kanálu, je nahota. Fotky v pidi tangách, fotky zadku , prsou, v průhledné negliže. Sama bych na svoje sociální sítě nikdy nic podobného neuveřejnila a to z několika důvodů. Nikdy nevíte, kdy vám to může zničit kariéru. Já vím, mít profil je teď moderní, populární, máme ho všichni. Nicméně díky tomu, že jsme tak snadno dohledatelní, si nás každý hledá. Třeba taky náš nový šéf v práci. A kolegové. Klidně i učitelé na škole..a když na nás kliknou, vyskočí na ně série "kozy, prdel, špulíme, tanga" ...A to skutečně chcete? Toužíte po tom, aby vaše šéfová znala barvu a tvar vašeho spodního prádla? A už vůbec nemluvím o tom, jak takové fotky působí pro okolí - na jednu stranu, ano, je to běžné, ale na druhou stranu se jedná o opravdu citlivou záležitost, kterou vám kdykoliv kdokoliv může omlátit o hlavu a vytáhnout v nejméně vhodnou chvíli. Nahota podle mého patří do soukromého albíčka pro přítele :) 


2) Plíny malých dětí
Nevím, jak to přesně nazvat, ale možná jste už zaregistrovali, že některé mámy kromě toho, že berou reklamu na všechno a svoje děti moc krásně "internetově prodávají", tak taky dělají storyčko o každým ho*ně :D a to doslova. Já vím, že je to lidské. Ale proboha, toto nikdo vidět a číst nechce... Stejně jako není moc vhodné strkat někde dětský zadek. A předek. Na nočníku. Všichni tyto orgány máme, ale to neznamená, že musí být vystaveny na obdiv! Jednou, až tyto děti dorostou do určitého věku, nebudou asi příliš nadšené z toho, co jejich máma ukazovala světu .. 

3) Napíchaný zobák
Neříkám, že jsem přirozená. Sama jsem neustále namalovaná, potrpím si na oblečení, kosmetiku, barvím si vlasy, mám prodloužené řasy, ale co mi přijde moc, je ten novodobý napíchaný kačeří zobák....který má polovina instagramu nad 18 let...nevím, jak ve vás, ale ve mně to evokuje, že chudinky slečny mají alergickou reakci :D (jednou jsem taky tak napuchla - ale ze zkrášlovacího zákroku to nebylo)

4) Nenávist
Dlouho jsem přemýšlela, zda tento bod sem zahrnovat nebo o tom napsat samostatný článek. O čem? O lidské nenávisti, kterou se plní internet. Asi každý zaregistroval případ Týnuš Třešničkové. V někom to vzbudilo soucit, někomu ukápla slza..a někdo se projevil jako nechutná hyena a své zvrácené názory začal cpát na sociální sítě. A taky hromadu černého humoru. A kecy o tom, jak si to zasloužila. O tom, že karma je zdarma a nic jiného než smrt ji potkat nemá. Proč? Protože měla umělé prsa, zakládala si na tom, jak vypadá a živilo ji to. To, že to byla milá slečna a navíc úplně neškodná, už nikoho přece nezajímá. Je to youtuberka. A to je špatně. Za takovou kariéru si přece zaslouží jenom to nejhorší :( Už hrozně dlouho mi nebylo tak smutno, jako ve chvíli, kdy jsem si zprávu o jejím zranění přečetla. A ještě smutněji mi bylo, když jsem četla ty negativní komentáře.
Pokud někdo máte tendenci v sobě hromadit nenávist a vztek, ukliďte se ze sociálních sítí, prosím. A pořiďte si deníček a boxovací pytel! To vám více pomůže. :) mluvím z vlastní zkušenosti...


5) Rodinné katastrofy
Rozchody jsou bolestivé. Sama jsem si jimi prošla. Sama jsem byla na dně a myslela si, že nebude žádný zítřek. Zažili jsme to téměř všichni. Víme, o čem mluvíme. Ale upřímně - to poslední, co jsem chtěla, bylo cpát na internet vzkazy o tom, jak mě dotyčný podváděl/ublížil/ranil/opustil/lhal/chlastal...Rozbory neúspěšných vztahů či velikost pánských trenek do všem pidi detailů sice všechny drbny zajímají, ale upřímně - děláte ze sebe krávu. Nebráním se konstatování faktu, že to skončilo, ale že mě chlápek zbouchnul, a pak si našel jinou zahrádku a co s ní dále dělal, internet vědět nepotřebuje!

Stejně jako točit instastory o smrti blízké osoby není zrovna v pořádku. Ne hned. Ne dopodrobna. Každý člověk by si měl udržet nějaká ta tajemství. V sobě. Pro sebe. Ne všechno je určeno ke zveřejnění.

6) PMS
Informace o tom, že má někdo náladu na zabití, protože je v očekávání ženských dnů, mi připadá hrozně úsměvná. PMS máme všechny, holčičí dny taky. Všechny víme, jaké to je a jak to funguje, tak proboha proč sdělovat světu (i chlapům followerum), že přijde tetička Irma? Zkuste si představit následující situaci... Jdete do banky... taky řekněte milé paní u okýnka, že máte PMS? Nebo ve frontě v obchodě, u zubaře, svým sousedům, když je zdravíte na chodbě.. Anebo všem svatebčanům na svatbě kámošky? Ne? Tak proč to pak ventilovat na instagram. 

You Might Also Like

12 komentářů

  1. Se vším s tebou souhlasím a nemám co dodat! :-)


    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Občas vypustím něco víc než mám v úmyslu, ale většinou se teda držím a v podstatě se mi nelíbí to stejné jako tobě. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasný, Kači.tomu rozumím. Každý občas řekněme víc, než jsme chtěli :) o to tady zase tolik nejde... Jde o to, že někteří si pozornost získávají sdělováním všeho

      Vymazat
  3. Ahoj Kači, já souhlasím s tím, co jsi napsala, se vším. Ty nahý holky, že už fakt ukazují úplně vše, já nevím, mě by hanba liskala, kdybych se měla někde takhle vystavovat. Obzvlášť, když ty holky neví, koho někdy potkají, jakej úchyl si je třeba vyhlídne. No mě už ten instagram kolikrát přijde jak porno, fakt že jo ... A ty napíchaný držky, to je hnus. A když to vidím na ženách naživo, vypadají ještě hůř než na těch fotkách. Já si myslím, že nemají absolutně žádný zdravý sebevědomí, pokud se takhle mění. Prostě se nelíbí sami sobě a tak se pořád upravují, ale vidím, že to nikdy nekončí a na ty různé úpravy chodí stále dokola.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, souhlasím. Taky bych se cítila trapně, nedejbože kdyby na ty fotky narazili moji rodiče, rodina.
      A se sebevědomím taky souhlasím. Chápu, když má někdo nějaký celoživotní komplex a snaží se s tím něco dělat, ale všechny ty přehnané úpravy jsou fakt moc

      Vymazat
  4. Souhlasím, dnešní doba je v určitých ohledech neuvěřitelně zhovadilá. :/

    OdpovědětVymazat
  5. Vo všetkom s tebou úplne súhlasím. Ja sa snažím na Instagrame toho ukazovať čo najmenej. Predsa len človek si ma určite zachovať svoje súkromie a hlavne dôstojnosť.

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostý souhlas. Některé věci mají znát a vidět jen nejbližší.

      Vymazat