Testuju značku Moroccanoil

By 12:52 , ,

Má to modro-bílý obal, slibuje to záchranu vlasů a v péči o vlasy je to ikona. Co to je? Značka Moroccanoil, která nabízí nejenom vlasovku, ale také tělovou péči s příměsí vyživujících arganových olejů. Její původ sahá do Izraele, kde vznikla. Obsahuje výtažky z argánie trnité, která se ale pěstuje výhradně v Maroku.

Od této značky jsem díky eshopu Elnino vyzkoušela řadu na objem vlasů, zrzavou barvící masku a hydratační masku na vlasy. Pojďme se tedy podívat, jak si jednotlivé produkty vedly.



Udržovat si zrzavou ve vlasech, je opravdu náročný. Tahle barva prostě nedrží. Naštěstí kosmetické značky přišly s barevnými maskami, které vlasy nabarví a zároveň vyživí. Nejsou permanentní, vymývají se, ale zároveň je jejich intenzita naprosto ve vaši režii. Roky jsem používala značku Maria Nila, ale musím říct, že od té doby, co jsem objevila tónovací masku Moroccanoil, se už k Maria Nila vracet nebudu. Moroccanoil color depositing v odstínu Copper vlasy rozjasní, zabarví a sjednotí. Vlasy se lesknou, jsou hebké, ale nejsou mastné a snadněji se rozčesávají. Výdrž barvy záleží na tom, jak dlouho ji na vlasech necháte, jaké je počasí a sluníčko a jak často si myjete, ale takových 5 mytí je úplně v pohodě. Oproti Maria Nila mi přijde, že méně mastí a déle vydrží. 




Značka často mívá kromě samostatných produktů i dárkové kazety. Já sáhla po té na objem. Obsahovala šampon, kondicionér, kosmetickou taštičku, malý olejíček a mýdlo na ruce. Šampon na objem není vůbec mastný, hezky vlasy pozvedne, umyje a vyčistí. Bohužel není vyživující, takže pokud máte sušší vlasy, chce to pořádnou dávku vyživujícího kondicionéru nebo masky. Kombinace šampon na objem + kondicionér na objem, je pro mě osobně hodně slabá, takže oba produkty používám zvlášť. Obojí zaručí větší objem, ale nevyživí. 
Olejíček Moroccanoil Treatment je bestseller. Je určen všem typům vlasů, obsahuje arganový olej a pomáhá zachránit zničené vlasy, které jsou suché, štěpí se a mají to nejlepší tak nějak za sebou. Po pravidelném nanášení do konečků a délek pozoruju, že vlasy vypadají živější a lesklejší. Jako plusový bod beru to, že se oproti jiným olejům tolik nemastí.


Dalším kouskem, o kterém bych vám chtěla povědět, je regenerační maska Hydration Intense, určená poškozeným a suchým vlasům. Dává se jako druhý krok při péči o vlasy - tedy mezi šamponem a kondicionérem. Maska hezky hydratuje a vyživuje a vlasy jsou po ní jemnější, méně "ulítané", méně elektrizující. Masku nanáším tak jednou za týden a nechávám chvíli působit. Zatěžkávací zkoušku si užila po naší dovolené v Ománu, ze které jsem dorazila se slámou na hlavě. A obstála!

Musím říct, že tato modro-bílá značka vlasové kosmetiky mě moc mile zaujala a určitě to není naposled, co ji používám. Minimálně k barvící masce se budu vracet pořád dokola! 




You Might Also Like

0 komentářů