Tipy, jak v létě prodloužit výdrž make-upu

By 0:14 ,

Extrémní teploty jsou tady a zatímco některé z nás schovaly kosmetickou taštičku hluboko do šuplíku, jiné přemýšlí, jak prodloužit výdrž make-upu tak, aby celý den působily svěže a upraveně. Já jsem samozřejmě ta druhá skupina, i když v množství produktů jsem taky polevila :) Pojďme si tedy říct, jaké produkty a fígly vyzkoušet, když teploměr ukazuje nad 25 stupňů.

1. Nikdy, ale opravdu nikdy nezapomínejte na SPF - tedy krém na obličej s ochranným faktorem - výdrž makeupu sice neprodlouží, ale zaručí pleť s menším počtem vrásek. Ochranný faktor nestačí používat jenom v makeupu, protože toho na sebe nanášíme minimální množství. Ideální kombinace je proto krém + make-up s SPF (Rimmel, Max Factor, Estee Lauder...) A taky nezapomínejte na balzám na rty - nejlépe taky s ochranou proti slunci (Carmex...).

2. Základem je hydratovaná pleť a rty - žádné líčení nebude vypadat dobře na vysušené pleti, proto zjistěte, co ta vaše potřebuje a dejte ji to. A taky nezapomínejte na různé osvěžující mlhy na obličej. Dají vám krásný základ pro nanesení makeupu, ale zároveň se jimi můžete osvěžit během dne. A večer je pak nejlepší parťák maska na rty - a to buď hydratační nebo třeba peelingová, která rty zbaví suchých míst.

3. V létě je méně více, proto těžký makeup s plným krytím nechte schovaný v šuplíku a vyberte si spíše něco, co pleť sjednotí. Když se vám totiž během dne líčení trošku smaže, nikdo nic nepozná. A u lehkých make-upů je pak obrovská výhoda, že když nosíte sluneční brýle, po jejich sundání vám nezůstanou viditelné fleky na tváři.

4. Každou jednotlivou vrstvu líčení zafixujte setting sprejem - je už na vás, jestli zvolíte lesklý nebo matný finiš. Líčení pak déle drží a je odolnější proti rozmazávání.  

5. Nesahejte si na obličej - já vím, že je to někdy náročné, ale s každým dotekem, se vám trošička makeu-pu smaže - zvlášť když se trošku víc potíte. 

6. Rtěnku vyměňte za hydratační rtěnku nebo lesk narty - když se víc potíte, logicky i kosmetika mění svou konzistenci, proto se klidně může stát, že jindy skvěle držící rtěnka, vypadá po chvíli nehezky. Navíc v létě taky víc pijeme, takže líčení rtů dostává zabrat - je proto lepší volit světlejší odstíny, které nevypadají tak špatně, když se trošku sundají, popř. vybírat si lesky na rty, které jdou kdykoliv doplnit.

7. Matující papírky - hodně značek přišlo se speciálními papírky, pomocí kterých odstraníte přebytečnou mastnotu z pleti, aniž byste si sundali celé líčení. Musím říct, že je to skvělý pomocník. Proti nadbytečnému lesku taky poslouží pudr.

8. Správný výběr make-upu - některé make-upy dělají takový ten "glowy efekt", což je super, ale v kombinaci s orosenou pletí, může být efekt až extrémní. Typickým příkladem je můj oblíbený make-up Estee Lauder Futurist hydra rescue, který pleť krásně projasní, ale když jsem ho měla loni v létě v Římě, vypadala jsem jako kdybych namočila obličej do oleje. Proto je na léto lepší si vybírat matný finish, popř. pleť zapudrovat.

9. Voděodolné produkty - voděodolná řasenka, co se při každém zapocení neobtiskne na víčko/pod oko, je základ. Hodně značek taky přišlo s voděodolnými linkami - ať už barevnými či černými. No a taky určitě stojí za to, si vybírat kvalitnější kosmetiku, u které máte vyzkoušeno, že víc výdrží. Co se týká třeba tvářenek, nedám v létě dopustit na značky jako NARS, Benefit, Anastasia Beverly Hills...


Barter spolupráce s Notino
Kejt//Instantni krása
www.instagram.com/scaryKejt

You Might Also Like

0 komentářů