Lednové strasti & slasti

By 21:57

 Leden byl jeden z nejtěžších měsíců poslední doby. Dělo se toho víc, než bych si přála. Každý den bylo všechno jinak a to, co platilo v pondělí, v neděli bylo přesně naopak. 

Trávila jsem hromadu času v práci a když jsem byla náhodou doma, spala jsem. Dokonce jsem začala přemýšlet, jestli se mnou není něco špatně, že jsem pořád tak unavená, ale když jsem se začetla do článků z loňských let, potvrdila jsem si, že je pro mě každý leden hrozná krizovka, kdy ráno vstávám o hodinu později než obvykle a odpoledne prospím na gauči. A hlavně se mi ani nic nechce :)

Ale abych nebyla jen negativní, tak musím říct, že jsem zažila i hezké chvíle a splnila si pár materiálních přání. Tak se pojďme na ně podívat.

 

 Poslední dobou jsem nějak zanevřela na kabelky. Ačkoliv jich mám velkou spoustu, prakticky celou zimu nosím jednu jedinou. Běžovou. Hodí se totiž ke všemu. S příchodem zimy dost na oblečení rezignuji, protože se všechno zakrývá hrubým kabátem a šálou, ale s blížícím se jarem jsem si udělala radost a na Lounge by Zalando si pořídila druhou Coccinelle do sbírky. Tyhle italské kabelky mají neskutečně příjemnou a měkkou kůži, která se vytvaruje přesně tak, jak člověk potřebuje. A tahle zářivá barva ve mně vzbuzuje dobrou náladu.

Btw. Věděli jste, že se outlet Zalando Lounge přejmenoval na Lounge by Zalando?

Zalando by lounge

Další mou materiální radostí je nový kávovat. Kávovar na kapsle jsem chtěla už dlouho, protože je praktický a hlavně nedělá nepořádek. Náš pákový kávovar pomalu dosloužil a bylo na čase se podívat po něčem jiném. Od kapslí mě hodně lidí odrazovalo, protože cena za kávu je prostě vyšší, jenže já byla ve fázi, kdy jsem pila 2 kávy týdně, takže mi to bylo celkem jedno. Kávovar jsem si pořídila na Alze a od té doby zase miluju kafe a každý večer se těším na svoji ranní dávku :) Jasně, že pro milovníky kvalitní kávy není Dolce Gusto nic moc, ale já nejsem ani tak milovník kávy, jako milovník teplých nápojů s hromadou mléka. Navíc jsem na nejkafe.cz objevila různé pistaciové či makronkové kávičky a teď si naprosto chrochtám blahem. 

Radost mi samozřejmě dělá i kosmetika. Jako opožděný dáreček k Vánocům jsem si za Sephora dárkovou kartu pořídila paletku Natasha Denona Zendo. A miluju jí. Vůbec totiž nepráší a hrozně skvěle se s ní pracuje. Navíc byla ve slevě z 1999 Kč na 1389 Kč.

 
Při jedné procházce po centru Prahy s rodinou jsem objevila síť prodejen macronek Mad Rabbit. Ty jejích obchůdky nejde přehlédhnout, protože jsou úplně jiné než všechny ostatní. Krásně vyzdobené výlohy, hromada ozdobných dezertů a když vejdete dovnitř, budete dost koukat, protože je všechno tak neskutečně roztomilé. A makronky nemají chuťově konkurenci!

 

U jídla ještě chvíli zůstaneme, protože se s vámi potřebuju podělit o totální gastro porno! Jeden lednový víkend jsme totiž zamířili do Plzně a tam zašli na oběd do restaurace Comix Kitchen & bar. Pokud někdy budete mít cestu, tak si tam určitě zajděte, protože lepší burger jsem ještě nikdy nejedla. Já si dala rozpečenou focacciu s haloumi sýrem, zeleninou a avokádem a dodnes na to vzpomínám s láskou a slinou :)

A abych to jídelní okénko nějak ukončila, tak vám musím dát tip na moji oblíbenou kávárnu v centru Prahy. Jedná se o cafe bistro Laskavá u muzea, kam chodím moc ráda. Mají tam výborný jak bagel s trhaným vepřovým, tak i francouzský toast z vánočky s karamelem a mascarpone.




You Might Also Like

2 komentářů

  1. Leden a únor bývají kritické měsíce, už aby bylo teplo a více sluníčka. Do Mad Rabbit chci už dlouho zajít, miluji makronky.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Udělala sis moc pěkný leden. Trochu mě mrzí, že na blogu nejsi aktivnější, ale chápu to, máš práci, dospělácký život a Instagram - kde tě sleduji a jsi aktivní neustále, je rychleji po ruce a momentálně (nevím, jak se tím zabýváš) má lepší dosahy a komunikaci než blog.

    Mně bavilo číst každý tvůj článek, i to, jak bavíš ostatní holky, jsi vtipná a dokážeš si ze sebe udělat srandu. Nicméně i já jsem dost upadla a je co říct, když připravím články (podle mě horší kvality než dřív), nebo se podívám na blogy ostatních a napíšu komentář jako teď. :D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat