Voděodolné líčení na léto

By 9:51 , , , , ,

Líčíte se v létě nebo necháváte pleť vydechnout?

Já se řadím do skupiny těch, co se líčí bez ohledu na roční období. I když je pravda, že v létě používám úplně jiné produkty či barvy než jindy. Daleko více mi vyhovují lehké make-upy, co něco vydrží, byt neopustím bez voděodolné řasenky a linky taky musí něco přežít. 

Dneska tu pro Vás mám pár tipů, na voděodolné líčení, se kterými můžete zazářit i u bazénu/moře anebo si prostě jen užít léto a neřešit, zda někde něco "neteče".


Začneme základem, a tím je voděodolný make-up. Pokud chcete střední až vyšší krytí, přirozený finish a make-up, který vydrží i kontakt s vodou, doporučuju Catrice HD Liquid Coverage. Stojí do dvou stovek, na pleti vypadá opravdu přirozeně, nezalézá do  vrásek a nijak zvlášť se neobtiskává do roušky. Konzistence je tekutá a je určen pro všechny typy pleti. Nejlépe se nanáší pomocí štětce nebo houbičky. Dělá matný finish, takže ho pudruju jen na kritických místech, kde mám trošku vrásky (pod očima, na čele). Make-up neobsahuje SPF, takže pod něj nezapomeňte dát vrstvu krému! 
Jediné mínus, které u make-upu vidím je to, že nevydrží celý den. Během dne z obličeje mizí.

Dalším super úlovkem je Max Factor Miracle Pure skin. Tato novinka s SPF 30 obsahuje kyselinu hyaluronovou a vitamín C. Je to lehký krém, který asi spíš doporučím těm, kdo se už trošku opálil, protože make-up spíše pleť sjednotí než aby zakryl nedostatky. Na opálené pleti ale vypadá dobře. A navíc dodává takový ten lesklý vzhled, který je v létě žádoucí! 


Od make-upu přejdeme rovnou k řasám. Ty jsou totiž v létě nejdůležitější. Pokud voděodolná  řasenka, tak Maybelline! Tahle značka mě ještě nikdy nezklamala a to ji používám roky. Mezi moje topky se dostala Sky High Waterproof a The Colossal volume. Za obě můžu dát ruku do ohně. Obě dělají nádherné husté a výrazné řasy a vydrží i koupání v moři. Na co ale nesmíte při jejich používání zapomenout, je dvoufázový odličovač na oči - jinak je dolů nesundáte! 


Milovníci gelů na obočí, zbystřete. Objevila jsem něco, co potřebuje. Je to Brow like a boss - nebo-li tekutý gel na obočí, který vydrží klidně dva dny! Při aplikaci dávejte pozor, abyste ho nenanesli hodně. Chce to opravdu minimální množství, které si ještě otřete o obal. Jedině tak dosáhnete přirozené výsledku. Pokud se s ním ale naučíte pracovat, máte zajištěný bezchybný celodenní vzhled. Jenom bacha - odličovat se musí olejem!


Další důležitou kategorií jsou oční linky, které v létě v kombinaci s pihami vypadají naprosto skvěle! Asi od svých osmnácti let používám voděodolné linky Essence Liquid ink waterproof, na které se můžu vždycky spolehnout. Vydrží celý den, nedrolí se a perfektně se s nimi pracuje. Mají tenký štěteček a jsou opravdu černé. Kdo ale neholduje tekutým linkám, mám i tip na linky ve fixu od Catrice - Calligraph Pro precise. Oba tyto produkty stojí do stovky.


Posledním tipem jsou produkty na rty - tady ale nesázím na voděodolnost, protože voděodolná je téměř každá dlouhotrvající rtěnka, ale dávám šanci lehkým balzámům a leskům na rty, které rty hydratují a dodávají šťavnatý vzhled. Mezi mé oblíbence patří voňavě barevné balzámky a Volumizing Extreme lip booster - tedy lesk, který rtům dodá objem. 



Barter spolupráce s Notino
Kejt//Instantni krása
www.instagram.com/scaryKejt

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Zrovna tenhle make-up Catrice mi moc nesedl, naopak ale miluji voděodolné řasenky této značky. A díky za tip na gel na obočí, mrknu :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. ÁÁÁNO líčím se v létě, ale spíš CC krémy s UV faktorem, rtěnka 16 H Dermacol a řasenku... no přes den normální, k moři většinou scháním novou, což mi připomíná, že nemám :D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat