Paletka Petra XOXO [Recenze]

By 13:50 , , ,

Čauky mňauky,

dneska mrkneme na zoubek asi nejznámější paletce očních stínů v Česku. Jedná se o Petra XOXO a asi těžko by se hledala slečna se zájmem o kosmetiku, která by ji neznala. Paletka je hodně univerzální, obsahuje jak základní barvy na denní a večerní líčení, tak i trochu té divočiny. Proto s ní vytvoříte nespočet různých looků, navíc stíny můžete vzájemně kombinovat a tvořit si tak vlastní barvičky.

Makeup revolution xoxo Petra

Tahle paletka byla jednu dobu všude. Každý ji chtěl, byla neustále vyprodaná a instagram ji byl plný. Mě nechalo tohle šílenství chladnou. Paletka mě nezaujala v promo videu ani v drogerce, a když si ke mně našla cestu v PR balíčku z Elnino.cz, nevěděla jsem, jestli ji vůbec testovat nebo ji poslat někomu, komu udělá větší radost. Nicméně za mě rozhodl kolega v práci, který si ji celou musel osahat a vyzkoušet. Hlavně teda hráškový odstín Cat eye. :)))

https://www.parfemy-elnino.cz/makeup-revolution-london-x-petra-xoxo-eyeshadow-palette-ocni-stin-pro-zeny-28-8-g/


Co mě na paletce nebaví, je její obal. Připadá mi, že to šlo udělat lépe a promyšleněji (viz. třeba zlatá paletka Roxi, která je taková nadčasová), taky mě na první pohled nezaujala koncepce paletky. Možná obsahuje až příliš moc stínů a nedokáže se rozhodnout, jakým směrem půjde. Některých barev je trošku moc (padesát odstínu nude a hnědé).  Jenže já na to nahlížím pohledem člověka, co má celý šuplík plný paletek, ví, co od paletek chce a jak by měly vypadat. Na XOXO je třeba nahlížet jako na paletu pro většinu z nás - tj. pro slečny, které doma nemají několik plných kosmetických stolů a očekávají, že jedna paletka splní veškeré jejich požadavky - což splněno bylo. Hnědá + nude pro denní líčení. Nějaká ta zelená pro zrzky, fialová pro blondýnky a červená pro hnědovlásky. Pak taky černá na kouřovky, občas nějaký ten třpyt a sem tam nějaká divočina. Ve výsledku jako univerzální paletka funguje skvěle (a to, že mě nebaví složení barev, je můj problém).

https://www.parfemy-elnino.cz/makeup-revolution-london-x-petra-xoxo-eyeshadow-palette-ocni-stin-pro-zeny-28-8-g/


Co se týče funkční stránky, tak tady moc není o čem. Paleta stojí do 4 stovek, obsahuje 36! stínů, které jsou poměrně dobře pigmentované. Je to vlastně takový MUR standard. Tmavé barvičky jsou parádní, světlé průměrné, třpytky taky nejsou vůbec špatné. Černá je poměrně obstojná, jedna z těch lepších, co doma mám. Co mě na paletce baví nejvíc, jsou teplé odstíny (jak taky jinak), ale taky snadná možnost je vzájemně kombinovat a vytvářet si tak vlastní barvy (viz. můj filovo-růžový look). S bázi nebo korektorem fungují parádně a jsou natolik syté, že vypadají dobře i na fotkách.




Stíny práší tak průměrně, neslévají se, nezalézají do vrásek, výdrž je příjemná, celodenní. V průběhu dne sice pigmentace trošku slábne, ale není to žádná hrůza. I po 12 hodinách člověk vypadá jako namalovaný. Co hodnotím pozitivně, je, že stíny z oka během dne neopadávají - a to ani ty matné ani ty třpytivé. 

Paletku seženete na stránkách Elnino za 381 Kč, má 28,8 g a je středně velká. Nemá zrcátko ani aplikátor. Celý její prostor je využit na oční stíny. Na pigmentaci pár vybraných stínů mrkněte na fotkách níž + na dvě líčení, které k recenzi dodávám.


Shrnuto, podtrženo: paletka není špatná, sama jsem byla překvapená, co s ní jde vykouzlit, i když jsem ji ze začátku moc šancí nedávala. Barvy jsou hezky syté, drží, práší tak nějak průměrně, takže pokud si prvně nanášíte make-up a následně až oči, ničemu to nevadí. Paletka je hodně univerzální, takže nezáleží jakou máte barvu vlasů nebo jaká barva vám nejvíc sluší, tahle paletka je tak nějak určená pro každého. Věřím, že slečny, které to s líčením nijak nepřehání a shánějí jednu univerzální paletku, která je nezruinuje, U XOXO najdou štěstí. 




Barter spolupráce s Elnino.cz
Kejt//Instantni krása

You Might Also Like

2 komentářů