Dermacol - Matte mania [Recenze]

By 14:04 , , ,

Nedávno se v drogerkách objevila rtěnka Dermacol - Matte Mania, která slibuje, že vydrží až 9 hodin, má vysokou pigmentaci, je intenzivní, bez parabenů, má Vegetarian & Vegan texturu.

K dostání je na stránkách dermacol.cz v 26 odstínech, ale seženete ji i v DMku či jiné drogerii. Má 3,5ml a stojí 149-199 Kč.


Rtěnku jsem si koupila v tomto podzimním odstínu č. 32 a už jsem ji měla na rtech tolikrát, že si zaslouží i recenzi.

Rtěnka má zkosený štěteček, takže při nanášení si musíte dávat pozor, abyste ji nenanesly více, než chcete. Konzistence je hodně hustá, takže před nalíčením doporučuju štěteček otřít. 
Rtěnku používám jak s bázi (od NYX), tak i bez, ale nějaký rozdíl ve výdrži nevidím. Bázi nanáším spíše pro pocit méně suchých rtů.
Matte mania nevysušuje, má příjemnou vůni i chuť. I když uschne, nedělá na rtech takové ty nechutné cucky, ale rty vypadají dobře nalíčení po hodně dlouhou dobu.



Pokud si rty olizujete, na rtěnce to poznat nejde. Pokud ale jíte, dost pravděpodobně vám při jídle sleze - ale taky záleží, co jíte, že jo. Mastný oběd nedává - logicky, když jde odlíčit pouze olejovým odličovačem. Menší nevýhodou je to, že když sleze, tak od vnitřku úst, takže vám zůstane na rtech nevzhledná kontura, což se třeba nestává u rtěnek Soft Matte od NYX, na druhou stranu má Dermacol daleko lepší celkovou výdrž. 

Rtěnka přežije i nějaké ty polibky, popíjení, pojídaní malých jídel. Na rtech je velmi příjemná a za ty peníze - 149,- Kč určitě nemá konkurencii. Zatím vlastním pouze jeden odstín, ale věřím, že postupem času se moje sbírka rozroste.

Jejím nákupem určitě neprohloupíte. 


Na moji sbírku matných rtěnek můžete kouknout tady Matné rtěnky pod lupou :)

You Might Also Like

3 komentářů

  1. Koukala jsem, že mají na výběr fakt moc hezké odstíny, ale právě jsem si taky říkala, že to asi nebude lepší než třeba od Sephory, který miluju. Možná až bude někde v akci, tak ji vyzkouším:)

    Sim in the Bubblegum
    Píšu, tedy jsem

    OdpovědětVymazat
  2. Po této matné novince od Dermacol pořád pokukuji a když už se konečně rozhoupu ke koupi, tak končím u výběru odstínu, protože se nemůžu rozhodnout :-D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám ráda od Dermacolu ty 16H, ty opravdu vydrží, jinak mám zatím s různými tekutými rtěnkami špatné zkušenosti, i když jsou barvičky nádherné, zatím mi žádná nic moc nevydržela a to ani od NYXU :/ Nevím jestli bych šla do této, možná někdy... za pokus by to možná také stálo.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat