Zhubla jsem s tabletami 3D Chilli?

By 9:00 ,



Ahooj! Přeju krásné úterý :)

Dneska tu pro vás mám takový netradiční článek, ale na lifestajlový blog to prostě patří :)
Před více jak měsícem jsem začala užívat tablety 3D Chilli, jak jste už možná postřehli na mém instagramu. Dřív jsem o nich hodně četla, ale neměla jsem odvahu je vyzkoušet. Nicméně nakonec jsem si řekla, že nemám co ztratit. Nikdy předtím jsem žádné zkušenosti s tabletami na hubnutí neměla. Toto bylo poprvé.




Tablety jsou založeny na přírodních látkách - přírodních spalovačích a zobou se 3x denně. Ráno po probuzení slupnete žlutou pilulku, v poledne si dáte červenou a před večeří zelenou. Do 30 minut byste se měli najíst, aby to mělo nějaký účinek. 
Taky jsem si pročetla dietní plán, který je součástí. Obsahuje přesný jídelníček, který by bylo vhodné dodržovat, nákupní seznam a praktické informace. Na rovinu se přiznávám, že jídelníček se mi dodržovat nepovedlo - ne vždy. Moje práce mi bohužel neumožňuje pravidelně jíst, nosit si s sebou krabičky s jídlem a ono když pracujete např. 17hod denně, je trošku nemyslitelné jíst jenom to, co stanoví dietní plán a mít dostatek energie stejně jako někdo, kdo pracuje 8hodin. Stejně jako se mi nedařilo jídelníček dodržovat na dovolené. Nicméně jsem se řídila heslem "všeho s mírou", a tak jsem se nejvíce soustředila na zdravé věci jako je zelenina, ovoce, sýr, bílý jogurt, müsli, pila jsem hodně čisté vody, omezovala alkohol (prostě jídelníček jako obvykle)




Po pilulkách mě ze začátku bolelo břicho, ale žádné další vedlejší účinky jsem neměla a i toto časem ustalo. Četla jsem, že slečny, které pilule zkoušely, trpěly průjmy, protože pilule pomáhají spalovat a vyprazdňovat - v mém případě jsem nic takového nezaregistrovala.
 
Po měsíční kůře, kdy jsem snědla 30+30+30 pilulek a dietní plán dodržovala jen tak částečně (nejenom kvůli pracovní vytíženosti, ale taky ze zdravotních důvodů - jsou na něm totiž potraviny, které mi nedělají dobře) jsem žádný úbytek na váze nezpozorovala (ale u mě váha nehraje roli, každý měsíc kolísá cca +-4kg). Čeho jsem si ale všimla, je úbytek v centimetrech. Z pasu mi zmizely 3cm, ze spodního bříška 4cm, taky jsem zaznamenala 1 cm přes zadek. Nevím, čím přesně to je způsobeno, ale ten pas i bříško mě mile překvapili (ale boky zase nic moc, ach jo). Upřímně jsem na sobě žádný výsledek nepozorovala až do chvíle, kdy jsem se změřila :) A to mě fakt potěšilo.



A zde je ukázka jídelníčku :)








You Might Also Like

5 komentářů

  1. Já na tyto "zázračné" hubnoucí tabletky nevěřím a rozhodně jejich fanynkou nejsem. Máš krásnou postavu, tak si myslím, že není potřeba podporovat tyhle tabletky a pokud s ní nejsi ty sama spokojená, což je nejdůležitější, tak se řídit hlavou :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)Já to chtěla zkusit. Vyzkoušeno, sepsány dojmy a život jde dál:)

      Vymazat
  2. Sice nejsem tlustá ale zhubnout bych potřebovala jenomže chutě na jídlo obrovské a řekla bych že s tím já bojuji nejvíce. Jsem člověk kterému chutná, takže tohle je problém. Já nejsem příliš poctivá v pravidelnosti a vím že by mi tohle vydrželo max týden. Jinak je fajn že se ti povedlo alespoň něco zhubnout. Přibrat 5 kilo je jednoduchá záležitost ale shodit půl už vyžaduje úsilí.

    OdpovědětVymazat
  3. Hmm, já jsem teda vůči tabletkám taky skeptická. Osobně si myslím (zvláště po našem rozhovoru v Praze), že pokud se skutečně nedodržuje jistý plán, jsou tablety k ničemu. Ty centimetry jsi podle mě zhubla v rámci svých výkyvů, +/- 4 kg se neztratí jen tak, a pokud ses nikdy předtím neměřila, tak sis toho dřív třeba ani nevšimla. Obecně platí, že pokud lidé používají spalovače (látky podporující ůbytek tuků) je třeba cvičit a zdravě jíst, nejlépe v malém kalorickém deficitu. Co ty tabletky dělají je to, že pomáhají přesouvat tuk ze zásob do svalové hmoty, kde se spálí. Nebo mohou obsahovat chitosan, který je nestravitelný a má schopnost na sebe vázat tuky, ty se pak z těla vyloučí společně z chitosanem. Pokud se ale někdo nehýbe a jen se cpe nezdravým jídlem, tak mu tablety v ničem nepomohou. Ale hlavně teda se dá tuk shazovat přirozeně, bez tablet, ty tabletky prostě jen mohou ten proces malinkato urychlit, ale žádnou práci za vás neudělají. Zvláště pokud někdo inzeruje, že nemusíte ani upravovat jídelníček, ani cvičit, od takových ruce pryč, protože ty jen vytáhnou peníze z vaší peněženky. Tabletky bych doporučila maximálně lidem, kteří se buď připravují na soutěže typu bikini fitness, nebo kteří už nějakou dobu v režimu hubnutí jsou a chtějí ho podpořit. Ty ale Kačí opravdu nic takové nepotřebuješ!
    Žádné pilule neudělají práci samy o sobě, na prvním místě je vždycky člověk a jeho úsilí. Krom toho existují i potraviny, které mají podobné účinky jako pilule, třeba zelený čaj!
    Sice mě znáš, ale i tak prosím neber tohle jako nějakou kritiku, spíš jsem chtěla dát ostatním čtenářům trochu víc informací, protože si myslím, že o tomhle tématu něco malinkato vím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neberu to jako kritiku a děkuji ti za názor. Však jsme to spolu už řešily ;)

      Vymazat