Lymfatické masáže proti celulitidě a rázová vlna X-Wave - moje zkušenost

By 17:43 ,

Dlouho jsem přemýšlela, zda tento článek sepsat. Je přece až příliš osobní a nutí mě přiznat, že mám obrovskou slabinu, která mi hodně sráží seběvědomí. Ale zároveň vím, že je mezi námi spousta těch, co mají podobný problém a možná jim toto moje povídání pomůže :)

Mám celulitidu. Bohužel. Mám ji už od dětství (viděla jsem fotky, když mi bylo 6) a zavodňuje se mi organismus. Sama jsem si už všimla, že klidně můžu vypít litr vody a nelítám co minutu na záchod. Nikdy jsem tomu nevěnovala pozornost - až loni v létě, kdy se moje depky z léta (kraťasů a plavek) ještě o něco zvětšily a každý den jsem stála před rozhodováním - budu stát hodinu před zrcadlem a odhodlávat se někam v těch kraťasech vyjít? Anebo si raději vezmu dlouhé kalhoty/sukni, i když riskuju, že se v tom upeču?

Objednala jsem se na ruční lymfatické masáže (pro lidí z Ostravska - do Šenova u Ostravy - doporučuji) a později k tomu přidala i estetickou Rázovou vlna - X-Wave.
Jak doktorka, tak masér mi potvrdili, že mám skutečný problém se zavodňováním organismu! Navíc je u nás v rodině celulitida dědičná, já mám postavu hruška a velice sedavou školu. Ač se snažím nejíst nezdravě, chodit aspoň hodinu denně, posilovat nohy a hodně pít (bavím se teď o zkouškovém, kdy je pro mě pravidelný sport naprosto vyloučen), stále se mě tato zdravotní/estetická vada drží.

Loni jsem absolvovala asi 8 lymfatických ručních masáží (pro informaci - cena se pohybuje okolo 500,-Kč/masáž) a 4 rázové vlny (1800,-/jedna aplikace) a je pravda, že po měsíci a půl celulitida celkem zmizela. K tomu jsem přidala nějaké to poctivé fitko, domácí cvičení, a i když to nebylo dokonalé, dalo se to přežít, ale po Vánocích, kdy jsem zase strávila měsíce sezením nad knihami a učením, následně psaním diplomky a teď zas učením na státnice, se mi celulitida vrátila a já trpím, protože to je věc, se kterou se asi nikdy nesmířím. Proč ji musím mít zrovna já? :D

Pokud pečlivě obejdete šest rázových vln a budete je kombinovat s ruční masáží, je dost pravděpodobné, že celulitida hodně ustoupí a někomu se možná už ani nevytvoří znovu (ale vezměte si, kolik do toho zainvestujete). Postavu je třeba udržovat pravidelným cvičením, sportováním, stravou a pečlivým pitným režimem, taky byste neměli solit, hřešit, nosit malé oblečení a sedět. Snadnější to mají slečny, které mají typ postavy "jablko" (prsa, břicho) a nemají k celulitidě předpoklady. Ehm... z toho, co tady píšu, je asi zjevné, že já se těch svých ďolíků jen tak nezbavím. Vrací se totiž pokaždé, když delší dobu sedím (což je u mojí školy a následně i zaměstnání NUTNOST), a abych je neměla, musela bych asi denně dřít ve fitku (i když ani sportem se mi to moc nezlepšilo), běhat, plavat a učit se ve stoje. Na což, řekněme si popravdě, není čas, mnohdy chuť a momentálně ani ta energie.

Lymfatické masáže mi hrozně moc pomohly v tom ohledu, že jsem splaskla - přestala jsem být tak nacucaná vodou a přestala se cítit nafouknutě. Dolů šly i centrimetry, sice ne moc, ale šly. Při jejich pravidelném dodržování (cca co 3 týdny), mám nohy lehčí a celkově se cítím o dost líp (ne tak mohutně). Taky si všímám, že když piju, lítám častěji na WC a při zmáčknutí stehna se mi nedělají takové "ďolíky" jako dřív. Takže dámy, pokud cítíte, že se zavodňujete (své dělá i antikoncepce), neváhejte. Jsou to velice příjemné masáže.

A jaká je rázová vlna? Bolí to! Někdy méně, jindy více. Nejhorší je, když vám masíruje místo, kde máte kosti (blízko kolena) nebo zadek (z toho pro změnu bolí vaječníky). Ale abych vás nevystrašila, tak říkám, že se to dá přežít, jen to je někdy nepříjemné a občas to jde cítit i další den. Ale jsou i horší věci:) Pokožka zčervená a není dobré ji ten den moc namáhat. To samé platí i u lymfatických masáží - fitko po masáži vynechejte! Stejně jako jakýkoliv jiný sport, tělo je po zákroku a potřebuje být v klidu.



Shrnuto, podtrženo! Doporučila bych vám to? ANO! 
Jak jsem zmiňovala, masáže jsou velice příjemné a opravdu mají efekt. Pokud vaše problémy s celulitidou jsou spíše povrchové, mohly by vám pomoct. Rázová vlna je určena slečnám, které mají buď větší problémy, nebo chtějí pouze dovyhlazovat menší nedostatky. Nejlepší je zkombinovat obojí, ale mějte na paměti, že pokud se do takových zákroků pustíte, je třeba do toho zainvestovat. Jedna aplikace nic nevyřeší. Zbavení se celulitidy je běh na dlouhou trať a neskutečná časová i finanční investice (ještě teď brečím nad výplatou, která na ni padla - a rozhodně ne jedna!). Těm šťastným se možná povede nehezkých ďolíků zbavit na delší časový úsek, ty "více postižené" musí počítat s tím, že vyplácnutí 20 tisíc není zaručená výhra! Bohužel! Já se už smířila. Ale každá reagujeme jinak, každá máme jiné tělo, a pokud s tím něco chcete skutečně udělat, nezbývá, než zkoušet různé způsoby a zjistit, co je nejlepší :)

Holky, co vy a tento typický problém nás holek? Přispějte svými názory, zkušenostmi. Ať v tom nejsem sama ;)

You Might Also Like

9 komentářů

  1. Je dobre o tom psat. Driv jsem to resila, ale nyni moc ne, protoze vim, ze muzi to tolik nevnimaji (to je pro mne dulezite...pro jinou vubec) Zalezi na rozsahu, ale nyni radeji investuji do kvalitniho jidla a zazitku, ktere mne delaji stastnou.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, tvoje postava je skvělá! Kdejáka patnáctka by ti mohla závidět :)
    To, jestli to chlap vnímá nebo nikoliv, je důležité, ale zároveň jde i o ten pocit samotné ženy - když se cítí nic moc, tak se to v mnoha věcech projeví :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jenze on to trva nejake to desetileti na to prijit a urcitymi vecmi se netrapit. Citit se dobre je snad to nejdulezitejsi, protoze se to pak projevi na chovani, ktere je pritazlive bez ohledu na velky zadek, krive zuby, pihy, celulitidu (kazdy resi neco ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano :) to máš taky pravdu. Musím říct, že za posledních x let jsem si přestala s velkou hromadou věcí dělat starosti..ae stále je něco, co jen ak nepřejdu :)

      Vymazat
  4. Skvelý článok. Ja, našťastie, celulitídou netrpím, no poznám mnoho ľudí z okolia, ktorí to majú a viem teraz, čo im odporučiť! :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  5. Taky tu mrchu celulitidu mám :D Dřív mi přišlo že jen když jsem si zmáčkla na kůži teď už i někdy jen tak, no děs :D. Ale jako hodně cvičím, jím zdravě i piju a přesto mě zlobí. Dřív mě trápilo víc, jenže teď když se rozhlídnu kolem sebe, říkám si, kdo ji nemá .. No ale taková masáž by se mi líbila určitě, je pravda, že je to zase investice
    No ale co chodím do posilovny, tak celulitida je na ústupu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak. Člověk může jíst a sportovat naprosto ukázkově, ale když se celulitida rozhodne, že vyleze, tak prostě vyleze :D jde ji do velké míry redukovat, ale u některých nikdy úplně nezmizí :(

      Vymazat
  6. Celulitidu bohužel mám, ale masáže jsem na to zatím nezkoušela.

    Monča / KOSMETIKA PŘÍRODNĚ /



    OdpovědětVymazat
  7. já tolik celulitidou netrpím, mně stačí jen pravidelněji než teď cvičit a to málo co mám je rázem pryč.:) každopádně věřím, že tyto techniky mohou někomu pomoct, blbý je, když to má fakt někdo dědičný. Kamarádka dřela denně ve fitku, stravu a pití dodržovala a stejně to měla pořád moc.. :/

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat