Bourjois paletka Beau Regard [Recenze]

By 12:56 , ,

Na tyhle paletky jsem se vážně těšila...
Miluju stíny a u líčení očí se vždycky vyřádím. Před Vánoci mi přišel balíček s celou trojkou těchto Bourjois stínů a já byla zvědavá, jaké budou.



Obal mají stylový - líbí se mi rozumná velikost paletky i pomalovaná krabička, nicméně po otevření je to trošku nuda.. Na druhou stranu mají zrcátko a to se počítá. O štětečku raději pomlčím...Štětečky z paletek považuji za zbytečný kus plastu (kromě toho z paletek Urban Decay). Takže ani z tohoto nejsem u vytržení. 

Paletku seženete jak v drogeriích - DM, Teta i Rossmann, tak online. Stojí 399,- Kč a má 4,5 g. K dostání jsou tři verze - Place de L'opera (Rose nude edition) , Rue du Café (chocolat nude edition) & Quai de Seine (Sunset edition) .





I když mě lákaly všechny tři barevné kombinace, nakonec jsem si nechala verzi "Café". Stíny jsou práškové - obsahují 6 stínů, jeden rozjasňovač a jednu bázi - tedy světlý práškový stín. Kdyby tyhle dva odstíny neměly popisek, ani by mě nenapadlo přemýšlet nad tím, že to je báze či rozjasňovač. Báze má mít podle mě tuhou nebo tekutou konzistenci. 
Stíny jsou poměrně jemné, na takové to denní nošení a hrozně univerzální, takže pro kosmetického začátečníka jsou podle mě dobrý.



Stíny nijak extra nepráší a nanášejí se dobře, ale ta pigmentace je fakt slabota. Na prstech to možná vypadá ok, ale realita ji jiná. Stíny slouží vyloženě k takovému tomu jemnému, přirozenému líčení, kterým nic nezkazíte. Bez klasické báze ani nijak zvlášť dlouho na oku nevydrží.. Jsou neskutečně mdlé a nijaké. S bázi mají trošku lepší pigmentaci, ale opravdu k tomu potřebujete kvalitní bázi, dobrý štětec a trochu víc na stíny přitlačit..

Paletka slibuje, že pokud štětec namočíte jedním koncem ve vodě a přejedete jim pak stín, vytvoří se vám krásná výrazná linka - Joo, to taky tak úplně není pravda. Nevypadá to moc dobře a ani ne sytě. Leda tak na nenamalovaném víčku. 



Celkově mě tyto stíny zklamaly. Vypadají nádherně, ale složení odstínů je ve finále takové nijaké, nudné, nezajímavé. Pigmentace je dost slabá, linky s nimi neuděláte a navíc stojí 399,-
Za ty peníze znám daleko kvalitnější paletky - třeba vánoční limitku Catrice, veškeré paletky od Makeup Revolution.. Nebo menší paletky theBalm.
Bourjois je hodně šikovnej v makeupech & rtěnkách. Nemá špatné ani řasenky, proto si myslím, že by se měl držet toho, co mu jde a nezkoušet inovace typu "když namočíte štětec, vznikne vám linka"... 






(Barter spolupráce s Bourjois) 

Kejt//Instantní krása
www.instagram.com/scaryKejt/

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Já mám podobné stíny ráda převážně ráno, kdy spěchám, nemám čas si s očima vyhrát a ve výsledku je jedno, jestli bude každé oko jiné, protože to není vidět :D Za ty peníze ale chceš víc no, škoda, obal vypadá pěkně.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 😄😄Jako jo, ale tohle očekáváš od paletky Essence za stovku, že jo... Ne za cenu půlky Hudy. Ale jo. Máš pravdu, tohle je na rychlé ranní líčení ok.

      Vymazat
  2. Stopro souhlasím. Ale ty cat eye paletky docela šly, tak nevím, co se stalo tady. Prostě 400 kč za takovou paletu je vysloveně vtip a 100% souhlasím, že by se Bourjois měl držet toho, co umí nejlépe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cat eye jsem nezkoušela. Já od Bourjois zkoušela jenom tuhle a takovou tu kulatou s razítkem - a ta byla katastrofa! Nicméně po makeupu i rtěnce sáhnu moc ráda. Velvet the pencil je můj nejpoužívanější produkt na rty.

      Vymazat
  3. Na tyto stíny slyším jen samé záporné reakce, takže by mě ani nenapadlo si je jít koupit. Je to ale škoda, mě se tyhle jednoduché hezké barvy líbí :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj,
    je to škoda, protože balení je nádherné, skladba barev není špatná, ale tak mizerná pigmentace za tolik peněz je děs...
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat