Testuju Physicians Formula - značku pro citlivou pleť

By 9:24 , , ,

Možná jste postřehli, že se nedávno na českém trhu objevila značka Physicians Formula. Tato značka je dostupná na stránkách Elnino.cz, kde jsem si ji taky objednala.
Pro PF je charakteristické, že bere ohled na pleť, je určená i citlivé pleti a neměla by obsahovat dráždivé složky, které běžně ostatní značky dekorativní kosmetiky používají. Takže tadáááá.. jedná se o dekorativku, která by měla vyhovovat každému.

Physicians Formula

Podkladová báze má 30ml (tzn. klasická makeupová velikost) a stojí okolo 439,- Kč. Jedná se o dražší záležitost, na druhou stranu je třeba vzít v potaz, že se jedná o skutečně kvalitní kosmetiku.

Physicians Formula

Báze má vyhlazovat nedokonalosti pleti a rozjasňovat obličej. Navíc je hypoalergenní a bojuje proti známkám stárnutí.
Báze je poměrně třpytivá, příjemně se roztírá a má zlatavý nádech. Co mi na ni trošku vadí, je její parfemace. Ta jde naštěstí cítím pouze při nanášení a jakmile bázi nanesete, není po ni ani památka. Báze se nanáší buď samostatně na obličej (ale bacha, to se budete celkem třpytit) anebo pod makeup. Ja ji nanáším pod makeup, který se pak lépe roztírá a obličej  získává takový přírozený prozářený look. Až na tu vůni ji prakticky nemám co vytknout. Používám ji denně a jsem s ní spokojená.
Navíc je taková lehká, neagresivní, příjemně se nanáší a na obličeji mi nevadí.




Druhým produktem je Oční linka ve fixu Physicians formula eye definer felt tip. Linka má stejně jako báze hypoalergenní složení, je dermatologicky testována a měla by na očích vydržet 24 hodin bez rozmazání.
Linky jsou klasicky velké - 0,8g a stojí 188, - Kč.


Co o lince můžu říct je, že je skutečně černá, a na očích vydrží. Co mi na ni trošku nevyhovuje je, že je celkem dost tvrdá, takže než se s ní člověk naučí pracovat, chvíli to trvá. I když na očích drží, jde snadno odlíčit micelárkou. Nedráždí oči.


Oba produkty jsou z prodejny Elnino, která nově taky otevřela pobočku na Florenci (naproti metra), kde si nejenom balíčky můžete vyzvednout, ale nově tam taky můžete nakoupit. Vzhledem k tomu, že mě Elnino poslední dobou trošku pohltilo a chodím tam častěji, než je asi zdrávo, tak vám z vlastní zkušenosti můžu říct, že prodejna je super. Ceny jsou nižší než v kterékoliv podobné prodejně kosmetiky a parfémů. Seženete tam všechno od vlasové péče (od Kerastase po Tigi), přes parfémy (hlavně teda ty nejpopulárnější) až po dekorativku.


(Barter spolupráce s parfemy-elnino.cz)

You Might Also Like

1 komentářů

  1. O těch nedráždivých složkách by se dalo diskutovat, ale bohužel takové složky obsahuje i dermokosmetika určená na citlivou pleť. Značka mě ovšem láká, o tom žádná.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat