Vlasová kosmetika Yves Rocher - Anti pollution [Recenze]

By 9:00 , ,

Zatím poslední balíček, který mi přišel na testování, byl tento krasavec od Yves Rocher, který obsahoval šampon, kondicioner, ocet a vlasový peeling.

O vlasovém octu a peelingu jsem upřímně slyšela úplně poprvé, o to víc jsem byla zvědavá, jaké tyto produkty budou. A zda mi vůbec sednou.

"Nečistoty, tabák, vlasové produkty. To vše zatěžuje Vaše vlasy, které pak vypadají udušeně a bez lesku. Dopřejte jim jedinečný detox, navraťte jim jejich krásu a lesk a chraňte je před negativními vnějšími vlivy a znečištěním z okolí. Vaše vlasy jsou okamžitě vyživenější, zářivé a zbavené částic z vnějšího prostředí od kořínků až ke konečkům."



Celá řada je bez barviv, minerálních olejů a parabenů. Více než 93% složek je přírodního původu, takže pokud hledáte přírodní kosmetiku, určitě doporučuju mrknou.


Přiznám se, že nejsem fanouškem přírodní kosmetiky - nevyhledávám ji a přírodní šampony mi vždycky na hlavě udělaly divočinu, místo toho, aby mi jakkoliv pomohly. Proto jsem přírodní kosmetice řekla STOP a zaměřila se na tu profesionální ze salónů.
Nicméně za zkoušku člověk nic nedá, že jo, proto jsem se rozhodla tuto řadu vyzkoušet bez jakýchkoliv předsudků.




Každý z produktů stojí okolo stovky a seženete je v prodejně Yves Rocher. Nejprve si na vlasy nanáším peeling, který vmasíruji a následně opláchnu. Pak si hřívu umyju šampónem a přidám kondicionér nebo ocet. Obojí naráz se nepoužívá! A doporučuje se oba produkty střídat.

Peeling je doporučeno používat max 2x týdně, takže pokud si myjete vlasy třeba každý den, dejte si od něj pauzičku.

Celá řada hezky voní - tak jemně a čistě. Peeling se příjemně nanáší i vmasíruje, na vlasech se zbytečně nedrží a nezatěžuje je. To samé šampon. Příjemně pění, vlasy nezatěžuje ani nemastí.
Kondicionér nanáším po celé délce vlasů (poté, co je trošku osuším) a následně opláchnu.
Vlasy jsou jemnější, voňavější, příjemnější na dotek..Nejsou zatížené. Jdou snadno rozčesat (což se vážně divím - vždycky jsem měla s přírodní kosmetikou opačnou zkušenost).





Celkově řadu hodnotím jako zdařilou a nevylučuji, že si ji zase pořídím, jakmile mi dojde. Na druhou stranu trošku cítím, že šampon nemůžu používat denně. Po dlouhodobém používání se mi vlasy začaly trošku více mastit a byly zplihlejší. Což se opravdu divím, že se tak nestalo hned, když jsem řadu poprvé nanesla na vlasy, ale až třeba po 3 týdnech.
V této chvíli jsem šampon i zbylé produkty na chvíli schovala a vlasy si teď myju klasickým šamponem - Matrix. Ale šampony střídám.


Shrnuto, podtrženo. Celá řada je zdařilá. Krásně voní, není drahá a je snadno dostupná. Pro někoho může být obrovským kladem to, že se jedná o přírodní kosmetiku bez silikonu a parabenů. Pokud jste zvyklé na pravidelné používání klasických šamponů. nejspíše to pro vlasy bude menší šok - ať hned nebo později (jako u mě). Jedinou nevýhodu spatřuji v tom, že zatímco šampon má 300ml, kondicionér je k dostání v poloviční verzi, což upřímně nechápu proč??


You Might Also Like

5 komentářů

  1. Tuhle řadu si chci pořídit, hodně mě láká. :) Celkově mám vlasovou péči od této značky velmi ráda. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  2. o peelingu na vlasy jsem ještě neslyšela

    OdpovědětVymazat
  3. O peelingu na vlasy jsem také neslyšela, ale ocet jsem zahlédla na prodejně. YR mám moc ráda, používám od nich jeden šampón pravidelně a zatím změnu neplánuji, ale klidně bych vyzkoušela i jiné. :) Mimochodem máš moc pěkné fotky.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  4. Je to právě proto že se předpokládá že jednou použijes kondicionér a jednou ocet takže by to mělo obojího stačit poloviční množství :)

    OdpovědětVymazat
  5. Je to právě proto že se předpokládá že jednou použijes kondicionér a jednou ocet takže by to mělo obojího stačit poloviční množství :)

    OdpovědětVymazat