Yves Rocher - Pure light [Recenze]

By 12:00 , ,

Jestli je nějaká kosmetika, na kterou jsem opravdu přísná a jen tak něco mě neuspokojí, tak to jsou makeupy. Pleť mám normální - občas sušší, jindy lehce mastnou. Nemám problémy s pupínky, ale mám hodně pih - hlavně v létě a tmavé zbarvení pod očima.
Od makeupu vyžaduju, aby:

  • Vydržel min 12 hodin - zimu i léto
  • Měl světlý odstín pro moji pleť
  • Krytí vyžaduju střední
  • Musí být dost "mokrý" na to, aby se dobře roztíral, ale ne příliš tekutý
  • Na obličeji musí vypadat přirozeně
  • Nesmí dělat šupinky



Když se mi dostal do rukou balíček od Yves Rocher, který obsahoval 6 odstínů tohoto rozjasňujícího makeupu Pure light, byla jsem zvědavá, zda obstojí. Neobsahuje silikony, parabeny ani alkohol a 96% složek by mělo být přírodního původu.
Makeup seženete v 12 odstínech (Rose, Beige a Dore nádech), má 30ml, skleněnou lahvičku a aplikuje se pomocí pipety. Má hrozně příjemnou a "uklidňující" vůni.
Konzistence je tekutá, ale zároveň se nerozteče. Přiznám se, že makeupy s pipetou moc nemusím - preferuju klasickou pumpičku, přijde mi pohodlnější, ale to je asi věc každého:)





Makeup po nanesení bleskově uschne (kor v teple), takže nanést ho na celý obličej, je někdy opravdu umění - dost dlouho mi trvalo, než jsem získala cvik. Po zaschnutí s ním nehnete - není mastný. Tím pádem se na obličej nelepí prach (třeba z očních stínů), pudr nepotřebujete!

Make-up je lehce krycí - spíše pleť sjednotí. Nedostatky neskryje. Vytváří přirozený vzhled. Takže doporučím slečnám, které nemají problematickou pleť.

Výdrž je několik hodin. Určitě ale nevydrží celý den - tím, že je lehký, snadno jej setřete z nosu či jiných míst, na které si podvědomě saháte. 

Makeup nedoporučuji slečnám s hodně suchou pletí - dostatečně se nevsaje, a tudíž by mohl dělat šupinky. Pokud ho chcete zkusit, tak jedině s nějakou mastnější bází.



Shrnuto, podtrženo - Makeup pleť projasní a sjednotí. Pihy ani nedostatky neskryje. Po nanesení okamžitě zaschne a není potřeba ho zapudrovat. Aplikace pomocí pipety mi přijde nepraktická a neumím s ní. Na pěnovou hobičku nanést nejde - po obličeji ho nejlépe rozetřete rukama. 
Není určen pro příliš suchou pleť - mohl by dělat šupinky.
Krásně voní. Konzistence není ani příliš tekutá, ani suchá...
Je dostupný v obrovském počtu odstínů, takže si vybere vážně každý a cenově vychází okolo 400,- Kč.



Pokud jde o mě, makeup mi k srdci nepřirostl. Není špatný, ale na mě je málo krycí a hodně suchý. Vyžaduju trošku mastnější konzistenci (Rimmel - Lasting Finish, NYX - HD studio, Astor - perfect stay 24h). Co mě zaujalo, je vůně. Na fotkám jsem použila Pure light, odstín rose 200.




You Might Also Like

5 komentářů

  1. Už se mi začínalo líbit, že sjednotí a rozjasní pleť, přesně to chci, ale jen škoda, že není pro suchou pleť. Tak budu muset hledat dál! :D

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, záleží, jak moc suchou pleť máš. Možná ho zkus zkombinovat s bázi nebo krémem a bude v pohodě. :)

      Vymazat
  2. Makeup vypadá opravdu hezky :) Zkusím někde sehnat vzoreček, abych mohla vyzkoušet :)

    LITTLE THINGS FOR EM

    OdpovědětVymazat
  3. YR miluji, chodím tam nakupovat docela často, na to jak chodím nakupovat kosmetiku mimo Rossman, Tetu a DM :-D.
    Makeupy vypadají dost dobře, co se týká dekorativky, kromě dárečku v podobě řasenky nemám vůbec žádné zkušenosti u YR. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat