NYX - Stockholm//New York//London [Recenze]

By 10:00 , ,

Možná jste postřehly, že se před Vánoci objevila na českém trhu kolekce dekorativní kosmetiky NYX s názvy hlavních měst. Set obsahuje rtěnku Soft Matte, 4 stíny, 2 tvářenky a zrcátko. Přiznám se, že pár favoritů jsem měla už před Vánoci, kdy jsem po sadách koukala a vysílala signály do všech možných stran, abych něco takového našla pod stromkem. Nenašla, ale za to se mi povedlo sady sehnat s 50% slevou, a tak jsem si místo jedné koupila hned 3 - vlastně 2, jednu dostala mamka :)


Pokud po nich vaše kosmetické srdíčko zatoužilo, mrkněte buď do prodejen NYX (Chodov a Anděl), do Douglasu nebo na webovky NYXu. 50% sleva stále probíhá.

Balení sice není moc praktické například na cestování, za to oceňuju originalitu a výběr odstínů. Paletka má prostě šmrnc! 

New York má oční stíny laděné spíše do takových těch klasických přírodních odstínů - hnědá, černá, béžová a výraznou rtěnku, Londýn i Stockholm sází na nude rty a výraznější oči. 




Rtěnky jsou z kolekce Soft Matte, kterou mám hodně ráda. Více si o ni můžete přečíst ZDE. Mým favoritem je Stockholm, která je lehce do oranžova a perfektně se hodí k teplému líčení. Jak mi vyhovují rtěnky, tak jsem spokojená i s tvářenkou. Akorát musíte dávat bacha, abyste to s ní nepřehnali. Tvářenky od NYX jsou totiž dost pigmentované.

Co se týče stínů, tak NYX asi není mojí nejoblíbenější značkou v tomto ohledu. Mnohem raději mám třeba takový Sleek či Kiko Milano, kde mám zaručenou jak výdrž, tak pigmentaci. NYX je v tomto ohledu takový průměr. Mám od nich stíny, které vydrží všechno, ale i takové, co jsou slabě pigmentované a jsou spíše na takové to běžné denní nošení.

Přijde mi, že obrovskou nevýhodou českého kosmetického trhu je, že se k nám nedostane moc kosmetických značek, které jsou známé v zahraničí, a pokud se dostanou, tak v dost omezeném množství. Vlastně dost přemýšlím, jestli je nějaká paletka stínů, kterou jsem si koupila u nás a jsem s ní 100% spokojená. Asi ne. Vyhovuje mi Makeup Revolution a jejích Iconic paletky, ale ty mají dost omezený výběr odstínů. Proto pokud člověk shání stíny, které mají spoustu všemožných odstínů, jsou jak v matné, tak ve třpytivé podobě, tak nejspíše sáhne právě po NYX, protože ten je u nás dostupný. 

Na NYXu je super to, že u něj seženete snad všechny odstíny, které si vymyslíte. Od žlutých, po červené, modré, zelené až po hnědé. - to u většiny ostatních značek dostupných v ČR není. Benefit, Too faced, Urban decay...etc jsou dost omezené a u nás je jen pár základních paletek. 


Celkově bych řekla, že na celé sadě je nejlepší rtěnka, pak tvářenka a jako poslední jsou stíny, které nejsou špatné, ale na zadek si z nich nesednete. U některých stínů chybí pigmentace, jiné jsou poněkud "suché", a tak do nich můžete bořit štětec kolik chcete, ale na víčko jich moc nenanesete. Sady jsou spíše záležitost každodenního lehkého líčení, takže pokud chcete líčení jako z instagramových fotek, asi ho spíše dolaďte ve photoshopu nebo zkuste štětec trošku namočit. 




Za 215 Kč jsou tyto sady naprosto super, ale plnou cenu - tj. něco pod 500 Kč, bych za ně upřímně nedala. Jsem sice ráda, že je ve své sbírce mám, na druhou stranu jsem si vyhlídla několik jiných paletek, které bych si za pětikilo pořídila daleko raději :)

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Ja mám paletu London a som s ňou celkom spokojná, nachádzajú sa v nej veľmi pekne farby ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě se hodně líbí odstíny v paletkách, ale rtěnky bych do nich rozházela jiné, proto po těchto paletkách netoužím :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  3. Najviac ma zaujali tie posledné dve paletky a najviac z nich tá úplne posledná! :) Vyzerajú úžasne, od NYXU ešte nič nemám, ale veľmi ma lákajú ich rúže a púder

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám tíny od Nyx celkem ráda, mám teda zatím jedny, možná je to tím :D Ale jsou skvělý. Jinak tyto sady jsem zahlédla asi na eshopu. Bohužel už nebyly... Jinak bych si vzala.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  5. Musím si nějakou pořídit, ty barvičky se mi hodně líbí a řekla bych, že takových paletek není nikdy dost :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  6. Všechny paletky vypadají skvěle, nejvíc mě asi zaujala ta druhá:).
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  7. Sakra, čím to je, že jsem jediný člověk, kterému nesedí Sleek stíny?! :D

    OdpovědětVymazat