Na výletě v Drážďanech + tipy pro návštěvníky

By 9:42 ,

Ahooj :)

O víkendu jsme si s drahou polovičkou udělali výlet do Drážďan. Německem jsem projížděla už několikrát, německé benzínky na dálnici a jejich záchodky tudíž znám dokonale, ale tentokrát to chtělo jít Německo navštívit trošku víc a ochutnat z něj i něco jiného než kafe z automatu a Harribáče z Auto Grillu:D

Výlet jsem organizovala na poslední chvíli, takže jsem si nic moc o památkách nezjišťovala, ale věděla jsem, že když na program dne dám Zoo, budu pochválená :D A ono fakt!

Vyjeli jsme v sobotu ráno z Prahy a po cestě jsme si museli udělat ještě typickou zástavku v obchoďáku, že jo :D Opět jsem si odnesla další kousek z lenochodí kolekce z DMka :) a až na balzám na rty a dudlík, je moje kolekce úplná a dvojitá :) 


Nejprve jsme si zajeli do Zoo, která nás velmi mile překvapila. Byla podobná té v Plzni. Nikde žádný dozor, zvířátka byli blízko a i když je Zoo celkem malá, vyřádili jsme se tak na čtyři hodiny. Za to určitě stáli psouni, kteří jsou prostě neskutečně roztomilí. Velký výběh měli i klokani a lenochod měl volný přístup po celém pavilónu. Takže pokud chcete vidět lenochodí sérii z DMka v reálu, Drážďany jsou jasná volba :D Akorát mám pocit, že německý lenochod není moc lenochodí, ale spíš turbo :D

hele, nečum na mě. Jasný?

špinavý frňáček od řepy :D

Kapybaří rodinka







Následně jsme se přesunuli do centra, kde jsme ochutnali německou klobásu :D a pošmatlali po centru. Když začalo pršet, přesunuli jsme se do nákupáku, kde jsme chvilku juchali nad Primarkem. Šli jsme jenom na čumendu s tím, že v neděli budeme nakupovat celý den....ok...teď už víme, že v neděli se v Německu nic nedělá, takže se ani nenakupuje. Všechno zavřeno. A tak jsme si v úterý udělali výlet do Německa znovu Drážďany jsou hrozně pěkné město. Hodně lidí mi říkalo, že jsem sebevrah, když jedu dobrovolně do Německa. Že mě tam okradou, zabijou  a znásilní uprchlíci :D Ehm. Kromě pána z kebab stánku, jsme tam všude potkávali leda tak Němce nebo Čechy :D A znásilněná taky nejsem. Tak já nevím :D Lidi by asi neměli tolik věřit těm žvástům v televizi a novinách, ale měli by sami přemýšlet. A neustále se něčeho nebát. Myslím, že celkově bychom se měli od nemců spíše učit, než je kritizovat.











kalhoty + bunda - F&F, boty + triko - New Yorker, šála - Cropp, kabelka - C&A



A nakonec pár tipů na výlet do Drážďan: 

Pokud byste se chtěli vydat autem, není problém. Z Prahy to je hoďka a půl, cesta je příjemná (nejhorší je se vymotat z Praglu). Jede se celou dobu po dálnici a dostupnost do centra je taky suprová. Němci jsou dobří a hlavně ohleduplní řidiči (což se o pražácích bohužel říct nedá, jednou se zařadíš do špatného pruhu, a už máš problém se přeřadit...moje nervy). Po celých Drážďanech je hromada podzemek - za parkování se sice všude platí, ale je velice komfortní, že si můžete zaparkovat přímo v centru. Ceny jsou kolem 1,5-2 euro na hodinu. Všechno je přehledné a i když německy neumím ani slovo, neměla jsem problém se orientovat. Problém nastává jenom ve chvílích, kdy jedete v noci po centru, prší, všechno se leskne a je provoz. Navíc cestu neznáte. Ale zatímco v Praze by mě už 3x nabourali, protože jedu moc pomalu, Němci se chovali velice ohleduplně. Btw: a jízda po dálnici je zdarma..zatím :D (a můžete si jet kolik chcete..tak jsem jela 70 :D ). Ztratit se prakticky nemůžete. Všechno je značené.

Ubytování jsme byli v hotelu DORMERO u letiště. Klasická 3 hvězdičková záležitost, ale musím doporučit. S českou nebo Bulharskou 3* to nemá nic společného. Velký pokoj, krásná koupelna, obrovská televize a postel a všechno čisté. Sauna, minibar v ceně :) Takže pokud chcete výlet na více dnů, určitě můžu doporučit:))

Sama vím, že jsem před odjezdem byla dost zmatená. Nevěděla jsem kam, co a jak. Jestli dojedu, trefím, kde zaparkuju a kde budu bydlet, proto vám to všechno sepisuju, protože se to může někomu z vás hodit: )

Celkově je v Německu celkem levno - co se týče oblečení či  kosmetiky (ale o tom bude článek zase příště). Vstup do Zoo byl 12 euro, parkování cca 2 eura/hod. V Mekáči ani nikde jinde se za naše ceny nenajíte, ale s tím se v zahraničí počítá.

Drážďany jsou podle mého hodně pěkné město, takže určitě doporučuju navštívit - památky, Zoo, i nákupy. Navíc je celé město krásně udržované a tak nějak vyspělé.Prostě trošku jinej svět.





















You Might Also Like

7 komentářů

  1. V sobotu jedem na otočku do Primarku a přítel chce nejakou kosmetiku v Mullerovi. Drážďany jsou krásný, to samé zoo.
    Nesouhlasím ale s tim, že je v Německu levno, ať uz se jedná o kosmetiku, oblečení či jídlo, vždy tam necháme šílený peníze a stojí to rozhodně o dost víc než tady.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak s tou kosmetikou nesouhlasím. Udělala jsem nákup kvalitní kosmetiky - too faced, sleek.. A dala jsem za to pár korun, tady bych nechala tisíce. V New Yorkeru třeba ceny oblečení byly stejné, ale výrazně více slev, to samé H&M..co se týče bytových doplňků, tak byly dražší než v Ikee, ale výrazně levnější než v takových těch speciálních home decor obchodech :)

      Vymazat
    2. Na tuhle kosmetiku tam nekoukam, ale třeba DM a zkratka drogerie jsou drazsi, pokud nepocitam Baleu, ktera vychazi asi o dve koruny levneji :D

      Vymazat
  2. Do Drážďan se chystám, takže se mi tvůj článek skvěle hodí! :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky a tobě to všude taaaak sluší! :) Ten druhy Outfit je pecka :)

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat