Jak jsme pozorovali západ slunce z lodi

By 16:00 ,

Přeju krásný čtvrtek:)
Vzhledem k tomu, že mám spoustu fotek, rozhodla jsem se udělat článků o Bulharsku hned několik. Minule jsem celkově shrnovala pobyt (na článek můžete kouknout TADY), dneska se zaměřím na ty nejsilnější okamžiky - a to plavbu lodí..no a taky vám doporučím nějaké bary pro případ, že se na Slunečné pobřeží chystáte :))



Hned po příjezdu do Bulharska nám delegátka dala seznam výletů, kterých se můžeme zúčastnit. Nejvíce nás zaujal celodenní výlet do Istanbulu, kde se oba chceme hrozně moc podívat, ale jak nemáte pussy pasy, máte smůlu. Proto jsme tak nějak s Lukem usoudili, že příští rok chceme na dovolenou buď do Turecka (třeba naše třetí dovolená už bude za přítomnosti pasu) nebo do Řecka. Btw: Vy, kdo jezdíte do Turecka nějak pravidelněji - který měsíc je na dovolenou nejlepší? Já byla na přelomu července/srpna a nedalo se tam ani dýchat ani existovat :D A ke konci září zase byla zimka.

Hned druhou volbou z vysněných výletů byla večerní projížďka lodí při západu slunce. Nabízeli nám i celodenní výlet na lodi s obědem a projížďkou po okolí, ale něco takového jsem absolvovala 7let zpátky v Chorvatsku a po celodenním ležení na sluníčku (protože se člověk nemá kam schovat), pití rakije a skákání placáků do vody, jsem pak málem umřela na úpal, kocovinu a spáleniny :D ale to jsem ještě byla mladá, tehdy to byla hrozná sranda  s partou kámošů v lihu. Tehdy nám i loď ujela a musela se pro nás vracet :D A tak jsme měli hromadu zážitků a oken z alkoholu.



Nicméně tato večerní projížďka byla dokonalá a bohatě stačila. Autobusem nás nabrali u hotelu, dovezli do přístavu 20 minut vzdáleného a posadili na loď, která měla kapacitu 50 lidi, ale nás bylo jenom 15, takže jsme měli dost prostoru a mohli všechno očumovat z okna, aniž bychom si překáželi. Nakonec jsme se přesunuli na příď, kde byla speciální matrace, na které se dalo sedět (my si samozřejmě lehli a koukali na hvězdy (to, že hlavní důvod byl takový, že mi u některých vln hrozilo ublinknutí, si raději nechám pro sebe :D)... a řeknu vám, že to byl jeden z těch nejromantičtějších zážitků. Plujete po moři, koukáte na západ slunce, kroužíte kolem domečků, vesniček, hledíte na párek racků, kteří si domlouvají na hladině moře randičko...máte vítr ve vlasech a všechno je tak nějak pěkný a krásný.



Když slunce začínalo zapadat, donesli nám šampáňo a pohoštění a my se mohli tulit s kalíškem v ruce. Ať už jste na dovolené kdekoliv, určitě takovou večerní plavbu lodí doporučuji. Je to slovy nepopsatelný okamžik...

Fotek mám jen pár - upřímně jsem víc chtěla prožívat, než se soustředit na nastavování foťáku...










Během našeho pobytu jsme se taky nechali nalákat do místních barů a vyzkoušeli pár míchaných nápojů. Bary jsou na Slunečném pobřeží na každém rohu, takže si můžete vybrat ten nejhezčí. Naše první volba byla Cabana beach bar, který měl venkovní postele, ale jak nemáte prvotní útratu 50 leva, nepustí vás tam. Dali jsme si Cuba Libre a Sex on the beach a bylo to fakt mňamózní. Jediné, co mě překvapilo bylo, že vůbec neřešili nějakou výzdobu. U nás, když si dáte koktejl, nazdobí vám skleničku tolik, že se ani k tomu pití pomalu nedostanete a tam nic...žádné ovoce, žádný cukr.







Poslední večer jsme měli v plánu navštívit minigolf, ale jak to tak bývá, "sport" se na dovolené nepraktikuje, a tak jsme nakonec skončili na nákupech a v baru. Tentokrát jsme si vybrali Mania dance club a byla to ta nejlepší možná volba. Pití bylo sice o trošku dražší, ale stálo to za to. Koktejly byly neskutečně dobré, celý interiér baru byl jednoduchý, ale nádherný, hráli dobrou hudbu (žádnej bulharskej hip hop) a hlavně tam bylo venkovní posezení na sedacích pytlech a to byla teprv ta správná romanťárna, kdy čučíte na měsíc, na moře a sosáte sex on the beach :D K drinčíku navíc byla i prskavka, což moji duši dítěte totálně odrovnalo :D 


Rychlá selfie než zapadne slunce a my půjdeme chlastat :D




You Might Also Like

5 komentářů

  1. Nejsem barovej typ, za to tu plavbu bych si určitě užila, já mám hrozně ráda jak se loď na vlnkách houpe :)

    OdpovědětVymazat
  2. Plavba by se mi určitě líbila :) Na plavbě lodí jsem byla právě v Chorvatsku, kdy když jsem tam byla poprvé s našima v 7 letech, tak jsme různě projížděli a dokonce se nám podařilo vidět delfíny. Na SŠ jsme jeli s holkama a taky jsme měli výlet lodí, kterej jsme si moc užili, je to vážně skvělý ♥ krásný fotky

    OdpovědětVymazat
  3. To muselo být super! Mám hrozně ráda plavby lodí :) už několikrát jsem na plavbě byla a byl to jeden z nejlepších zážitků z dovolených. Moc hezké fotky

    OdpovědětVymazat
  4. západ slnka na lodi musel byť úžasný zážitok :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  5. ÁáÁ ta plavba. To muselo být úžasné. Miluji západy a západ na moři a na lodi? to určitě nemělo chybu. Drinky, co tak vím ani moc nezdobili v Chorvatsku, za to kvalitou proti těm našim byly daleko lepší.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat