Náplavka//River food festival

By 12:24

Ahoj Ahoj!

Vy, kteří nejste z Prahy určitě pořád slyšíte o té slavné Náplavce a hrozně vás to tam táhne, že?
Měla jsem to stejně. Z pohodlí mého "Havířovského" domova jsem pořád dumala nad tím, jak zajímavé toto místo je, a že je škoda, že i u nás v Havířově/Ostravě nemáme taky něco takového, kde se pořád něco děje, kam se lidí chodí flákat, kde se konají "žrádelní festivaly" a kde se organizují srazy. Až mě tam můj "Pražák" jednou vzal....


Poprvé jsme se tam šli podívat na začátku jara, kdy to tam bylo celkem vylidněné. Klid. Voda. Lodě♥ Co víc si přát. Myslím, že jsem našla svoje nové oblíbené místo, kde člověk úplně vypne a jenom čučí po okolí.






Když má Luk odpolední a končí až večer, chodím ho vyzvednou z práce, a pak si děláme okružní procházku po Praze. Stejně tak tomu bylo i minulý týden, kdy se naštěstí udělalo pěkně, a tak si člověk mohl vychutnávat teplé večery (a nemrzly mu kotníčky a zadek, protože se neumí oblíkat přiměřeně k venkovním teplotám - pro mou obhajobu - nemáme venkovní teploměr :D ). 
Vzali jsme to klasicky přes Václavak, přes centrum, přes nějaké parčíky a najednou jsme se zjevili na Náplavce. Už možná chápu, proč bylo centrum tak vylidněné - všichni nasávali pivo a váleli si kopejtka na břehu. Btw: ten cider tam mají fakt úžasný :D Vzhledem k tomu, že jsem tak trošku pivní alkoholik (normálního piva bych se netkla, ale ty sladké do mě lezou jak Samara do studny), tak kdybychom nemuseli spěchat domů, myslím, že bychom jim vypili celý sud :D






Zamilovala jsem se do citronády♥

Musím říct, že jsme si vybrali fakt super víkend na to, zůstat v Praze. Zrovna totiž probíhal River food festival, a to bych nebyla já, kdybych se nešla nažrat, že jo. Plán: ukořistit nějaký sympatický burger a co nejvíce dortíčků. 
Po příchodu na místo nás sice chytl šílený slejvák, který se rozhodl, že jen tak neodejde, a tak jsme trošku mokli, ale ani to nám nepokazilo chuť k jídlu. (mně by pokazila chuť k jídlu asi jedině vlastní smrt..haha)
Fotek bohužel moc nemám - byli jsme moc hladoví a mně se vybil foťák :( Ale byli jsme natolik unešení, že příště jdeme zase!


Mým favoritem byl burger z Regal Burger, který měl ideální velikost (tak, aby člověk nesplácal jenom jeden burger, a pak celé odpoledne nehekal jak unavenej velbloud) a byl prostě yummy. Burgery moc nejím. Hovězí maso nejím. Cibulku nemusím. A přesto to pro mě byl #foodorgasm jak vyšitý!
Stánek mě zaujal natolik, že i když jsme celý fesťák obešli asi tak osmkrát a všude něco užírali, tady jsem se pravidelně vracela pro "hlavní jídlo". Krom burgeru jsem ochutnala i hranolky, a ačkoliv hranolky jsou něco, co si nikdy nikde nedávám (krom mekáče) a doma bych si je taky neudělala, tyto mi natolik šmákli, že jsem si šla pro nášup :D Musím říct, že se mi tam dost smáli, když jsem si u nich kupovala už třetí jídlo :D 


Celkově jsme toho ochutnali hrozně moc - italskou pizzu, sýry, tyčinky s prosciuttem, makový & jahodový & tvarohový koláč,  burger, dvoje hranolky, vepřovou kotletu, špízy, italské cukroví, čokoládové fondant, malinovou limonádu a domácí cider. Možná jsem na něco zapomněla, protože po zbytek dne jsme se jen plazili a hekali :D 
Jediné, co mi trošku chybělo, bylo kuřecí maso - všude samí vepříci, kravičky, chobotnice a červíci, ale nic kuřecího :( Ale jinak to byl určitě zážitek, na který budu dlouho vzpomínat! 
Jooo..a na to, abych snědla červa, fakt nemám :( to prostě ne.



You Might Also Like

5 komentářů

  1. Sice bydlím v Praze skoro celý život, ale na Náplavce jsem byla asi jen 2x :D Jednou s kamarádkou před měsícem a před asi dvěma roky na festivalu Fishkus. Pokud máš ráda ryby a mořské potvory, určitě doporučím. Myslím, že bude 10.6. :) Já se tam rozhodně chystám, minule mi to jídlo moc chutnalo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já na Náplavce nebyla a ani neplánuji cestu tam, ale kdybych byla v Praze, určitě bych tam zašla, protože mě docela zajímá, co se každému na ní líbí a jestli by mě to tam také zaujalo.:) Jinak food festival chci někdy navštívit a asi bych dopadla stejně, že bych vše ochutnávala :-D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  3. Jojo i já bych na Náplavku chtěla :D A festival by se líbil i mě, mňam.
    Sluší Vám to moc !

    OdpovědětVymazat
  4. Hmm.. Taky o tomhle místě slyším stále častěji a je to můj cíl kam se chci zajít podívat. Jelikož teď budu pracovat ve všední dny a víkendy budou volné, určitě se sem v průběhu léta konečně dostanu. Červy a hmyz tady mají taky??? Nikdy jsem to neměla a upřímně možná bych to i zkusila :-D to jsem prase co...

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem asi barbar, ale na Náplavce jsem také nikdy pořádně nebyla. Čas to napravit :-). Jinak krásné fotky, sekne vám to.
    Ennepenne.cz

    OdpovědětVymazat