Kiko makeup Milano [Recenze]

By 21:10 ,

KIKO je italská značka kosmetiky, která se bohužel u nás neprodává, avšak v zahraničí je ji všude plno:) Je poměrně dost známá, oblíbená a hlavně není drahá:)
Z dovolené v Itálii mi mamka dovezla hned několik stínů, které jsem 3 měsíce pečlivě zkoumala a nyní nastala ta správná chvíle na recenzi :)

Od této značky mám 3 druhy produktů - mono highly pigmented eyeshadow (odstíny: 102 tmavá zlatá, 129 třpytivá tělová, 128 třpytivá krémová, 171 +172 třpytivé šedé), Duo eyeshadow (chocolate/cream) a Eye base Primer (báze pod oční stíny)




  • Vysoce pigmentované mono stíny
Na oficiálních stránkách naleznete >>TADY

Cena těchto stínů je poměrně nízká. Mono mě vyšly na 2,90 Euro. Mají 3g a jejich obal je poměrně jednoduchý, nicméně i tak velmi pevný. Zatím se mi nepovedlo ho poškrábat ani poničit a to stíny vozím pořád sem a tam. 
Na stínech je vyrytý název "KIKO" a mají jemnou práškovou konzistenci.Dobře se nanášejí jak pěnovým aplikátorem, tak štětcem.
Pigmentace je střední - hodně se liší v závislosti na tom, o jaký stín jde. Světlejší odstíny (stříbrná a zlatá) jsou pigmentovanější, šedý odstín 171 taky, ale 172 jsou spíš jen hodně světloučké třpytky - pigmentace téměř žádná. 
Co se týče výdrže - lepší než drogerkové stíny (Rimmel - mono stíny, Maybelline colorama), ale ne tak dobré jako stíny z paletky Flawless či Mermaids forever od MUR. Po pár hodinách ztrácí na intenzitě. 

  • Duo stíny
Odkaz >>ZDE
 
Duo chocolate/cream vychází na 6,9 Euro. Mají jenom 1,8g (za více peněz méně muziky - ale upřímně - přijdou mi nespotřebovatelné - myslím, že je dřív vyhodím nebo ztratím, než spotřebuju). 
Obal je z plastu a zdá se být hodně pevný
Stíny jsou složené z výrazně zlatého odstínu (cream? fakt?) a tmavé čokoládové hnědé. K jednoduchému líčení jsou ideální, oko se dá krásně vystínovat pomocí těchto dvou stínů a vypadá to hezky. Ideální na letní bronzové líčení. Vypadají přirozeně a dobře se s něma pracuje.
Pigmentace je o něco lepší než u mono. 
Stíny obsahují výraznější třpytky a trošku práší, takže bacha!  
Výdrž je taky o něco lepší.


  • Oční báze - primer
Naleznete >>TADY
 
Báze vychází na 6,90 Euro - necelé 2 stovky. Její obsah je 10ml
Obal je stejný jako obaly korektorů (srovnatelné s Astor - Lift me up) - aplikuje se pomocí tenké trubičky, takže nehrozí, že toho vykydnete příliš velké množství. 
Báze je krémová, dobře roztíratelná, v tělové barvě (jako korektor) a stačí ji opravdu menší množství - pokud máte nehty (jako já) - doporučuju roztírat štětečkem (jinak si vypíchnete oko a báze skončí pod nehtama :D ). 
Na oku drží jako přibitá, stíny se pak lépe aplikují, neslévají se a vydrží - nejsem si ale jistá, zda je to až taková nezbytnost, kterou nutně potřebujeme v našich kosmetických taštičkách. Pokud používáte dobře pigmentované stíny, báze je zbytečností. Primerů mám doma hned několik, z různých značek, ale stále jim nemůžu nějak přijít na chuť. 


  • Finální zhodnocení
Kiko je bezesporu kvalitní značka, kterou můžu doporučit. Stíny se příjemně nanáší, mají jednoduché a praktické obaly, jsou poměrně dost pigmentované a výdrž je taky lehce nadprůměrná.  Ale abych byla zcela a úplně upřímná, na zadek si z ní vyloženě nesednu. Stíny sice používám téměř každý den, ale stále nemůžu říct, že bych už žádné jiné vyzkoušet nechtěla, protože tyto jsou ty pravé.
Co mě ale mrzí, je, že se tato značka neprodává i u nás, a pokud po ni toužíte, musíte vycestovat za hranice. Kiko má totiž tolik krásných limitek, ale i dalších produktů, které bych chtěla vyzkoušet. 

Tím, že jsem dané recenzované produkty dostala, jsem se po jejich sortimentu nemohla porozhlédnout a vybrat si vyloženě to, co mi sedí, ale i tak jsem spokojená:)




You Might Also Like

10 komentářů

  1. To jsou krásné barvičky :)

    OdpovědětVymazat
  2. To ti mámuška přivezla super suvenýr :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem vždycky od Kiko chtěla něco vyzkoušet, v Barceloně to měli já to bohužel nekoupila a teď toho lituji :(
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  4. Od Kiko jsem nic nezkoušela vzhledem k horší dostupnosti, ale některé produkty které vídám u blogerek, se mi líbí :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  5. Mně se Kiko líbí, i když jsem od ní nic nezkoušela. Mám jen štětec a ten je takový průměrný. Divím se, že nemůžeš přijít na chuť bázím :-) Bez báze mi líčení vydrží dvě hodiny, takže pořád testuju a hledám tu nejlepší :-)

    Jsi krasna giveaway

    OdpovědětVymazat
  6. Od Kiko jsem si toho nakupovala poměrně dost ve Španělsku a souhlasím s tebou, za tu cenu jsou ty produkty kvalitní a já osobně je mám moc ráda! Moc hezká recenze! BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  7. Prvýkrát počujem o tejto značke. Pekné tiene!
    V pondelok končí moja letná súťaž, si srdečne vítaná. Hrá sa o zaujímavé ceny. :-)

    Katharine-fashionisbeautiful
    Súťaž so Zonerom

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám Kiko ráda, jejich stíny jsou super a cena je lepší než u některých drogérkových:)

    OdpovědětVymazat
  9. tak to se po kiko tady musím podívat! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Kiko je super. My tam nakupujeme hlavne laky a rúže :-)
    www.londongirl01.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat