Shrnutí všech novinek Bourjois - [Recenze]

By 9:00 , ,

Možná jste zaznamenali, že Bourjois přišel s hromadou kosmetických novinek. Sociální sítě jsou plné matných rtěnek Rouge Fabuleux, stínů s razítkem, které jenom obtisknete na víčko a máte perfektní look hotový, čokoládové paletky rozjasňovačů Delice de Poudre a dalších vychytávek.

Všechny novinky mi byly zaslány na vyzkoušení, proto se jim dneska podíváme na zoubek.




Začneme pozitivně, a to tužkou na rty Velvet the pencil. Tato kráska je dostupná v tělových, růžových i červených odstínech. I když se o ní hovoří jako o tužce na rty, já bych ji nazvala spíše rtěnkou, se kterou sice můžete udělat kontury (protože je poměrně tenká), nicméně stejně dobře s ní vykreslíte celé rty. Velvet the pencil rychle zasychá, na rtech drží, neobtiskává se na zuby ani se nerozmazává. Navíc je neskutečně jemná a na rtech nepne. Takže na léto (stejně tak i na zimu – prostě na ta období, kdy jsou naše rty sušší) se jedná o perfektní produkt. Výdrž je sice nic moc (řekněme, že nedá jídlo), nicméně nanášení je tak jednoduché, že vás výdrž trápit nemusí. Rtěnka jde navíc krásně vrstvit a nedělá fleky, takže když vám ze rtů částečně zmizí, okamžitě ji doplníte a není nic poznat.
Přiznám se, že teď v létě nepoužívám téměř nic jiného. 






Další novinkou v kategorii rtěnek je Bourjois Fabuleux. Rtěnky mají nádherné odstíny (červené, fialové, růžové, ale i tělové). Mají elegantní obal, vypadají krásně na rtech, ALE nanést si je tak, aby vypadaly dobře, je opravdové umění. Mají hodně sytou konzistenci a hranatý tvar, takže pokud nemáte hranaté rty (což jako nemáte, že jo), budete s ní trošku bojovat. U tělových odstínů se to dá, u barevných je to trošku problém. Konzistence je hodně krémová a na rtech příjemná. Nevysušují. Nicméně na rande ani na schůzku, kde se bude jíst, nedoporučuju.



Bourjois Foundcealer je další produkt, který se podle mého povedl. Jedná se o něco mezi makeupem a korektorem. Má naprosto úžasnou krémovou konzistenci, která se snadno nanáší (nesnáším korektory, kterými člověk musí obličej dřít). Sjednotí nedokonalosti a je to přesně ten typ produktu, který hodíte v létě na obličej, abyste zakryli to nejnutnější, přepudrujete a jdete. Krytí je střední, ale stačí to. Produkt jde zapracovat prsty anebo houbičkou, která je na druhém konci. V prodeji jsou jak světlejší, tak tmavší odstíny. Já používám 200 a 210.


Pak tady máme paletku rozjasňovačů a tvářenek Delice de Poudre. Paletka obsahuje 4 odstíny – růžová tvářenka, bronzer a dva rozjasňovače – zlatý a lehce do stříbrna. Přiznám se, že spíše ocením bronzer než tvářenku, protože růžová není moje barva. Nicméně oba produkty jsou krásně pigmentované, snadno se nanáší a na obličeji vydrží celý ten. Pigmentace je střední – tzn. nejlepší možná, protože to s barvou nepřeženete ani když se líčíte za tmy pod lampičkou.
Rozjasňovače jsou jemné, na obličeji pěkné, ale lesk, jak blesk jako tomu je třeba u produktů od Benefitu, nečekejte.



Další novinkou jsou stíny 1 seconde (Instant smoky look), které slibují, že se jedná o naprostou inovaci v líčení. Paletka obsahuje tři barvy a houbičku, kterou stíny přejedete, obtisknete na víčko a kouřový efekt je hotový. Za sekundu. Okay. Zní to perfektně, ale co si budeme říkat, nefunguje to. Černé odstíny neskutečně práší a místo kouřovek, udělají na oku černý flek. Tmavě hnědá sada je trošku lepší, tolik nepráší, ale slibovaného výsledku prostě nedosáhnete. A to ani v dalších dvou odstínech. Jediná barevná kombinace, která se celkem daří, je ta fialová. Zkrátka a dobře – oko je kulaté, razítko rovné, takže i když s ním kroužíte různými směry, stíny nikdy nebudou rovnoměrné. Dalším kamenem úrazu je pigmentace, která je dobrá pouze u tmavých odstínů – a to jenom u těch nejtmavších. Takže černý monokl mít budete, ale šedou už na oku neuvidíte. Stíny jsou podle mého velký průser a pokud si s finálním lookem trošku nepohrajete – nedomalujete stíny pomocí štětce, nevypadá to tak, jak byste chtěli. Pokud jste si třeba mysleli, že odteď budete mít dokonalé líčení během vteřiny, musím vás zklamat. Pro kosmetické začátečníky nedoporučuju.


Trojitý korektor? Tak to je 123 Perfect. Tato tužka obsahuje kroky 1, 2 a 3 – tedy zelený korektor, tělový a fialový. Stejně jako všechny ostatní Bourjois novinky, i on má úžasnou jemnou pěnovou konzistenci. Nedře, dobře se aplikuje a funguje. Ale krytí je spíše průměrné. 




Celkově hodnotím Bourjois novinky jako poměrně zdařilé. Perfektní jsou rtěnky Velvet the Pencil, které nosím téměř denně. Teď v létě jsou příjemné na rtech, nevysušují a vypadají na rtech svěže. Dalším pecka produktem je Foundcealer což je korektor s makeupem v jednom. A parádní je taky paletka tvářenky, bronzeru a rozjasňovačů Delice de Poudre. Vedle nesáhnete ani s 123 Perfect korektorem v tužce.

Co za investici příliš nestojí, jsou rtěnky Bourjois Fabuleux, protože mají hodně nepraktický tvar. Nejsou špatné, ale za stejné peníze seženete i lepší produkty na rty (třeba Velvet the Pencil). Čemu se určitě vyhnout, jsou kulaté stíny 1 seconde, které jsou pro mě naprosto vyhozené peníze. 



(Barter spolupráce s Bourjois)

You Might Also Like

5 komentářů

  1. Rozhodně mě nejvíce zaujaly ty tužky, mají krásné odstíny.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Produkty na rty a paletka rozjasňovačů s bronzerem a tvářenkou vypadají super, ale ty stíny mi prostě přijdou jako katastrofa! Nechápu, že si to vůbec někdo koupí a věří tomu...

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  3. Tie rtěnkyyy. Téda, to sú parádne odtiene. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat