Prodloužené řasy - výhody a zápory

By 9:48 ,

Dlouhou dobu jsem koketovala s myšlenkou, zda si prodloužit řasy nebo ne. Slýchávala jsem jak pozitivní, tak i spoustu negativních ohlasů, ale jednoho dne jsem se rozhodla to zkusit.

Řasy jsem si nechala udělat u jedné paní v Praze (pokud chcete kontakt, napište) a vyšly mě na 800 Kč. Doplnění na 300 Kč.



Samotný zákrok


První aplikace trvá cca 60-90 minut - záleží na hustotě vašich řas. Při prodlužováni jenom ležíte, máte zavřené oči a relaxujete. Aplikace nebolí, není nepříjemná, neštípe ani nemáte žádný jiný divný pocit. Jen prostě nesmíte oči otevřít.

Na prodlužko můžete přijít nalíčené - makeup, tváře, obočí...ale nesmíte mít nalíčené oči a řasy. Poté, co je proces hotový, si nesmíte 12hodin mýt oči vodou a 24hodin byste neměly chodit do sauny a potápět se.

Řasy se doplňují cca co 3 týdny, kdy doplnění trvá zhruba půl hodiny, hodinu. Ale fakt hrozně moc záleží na tom, jak vám řasy často padají, jak rychle dorůstají. Proto ty 3 týdny nejsou pravidlo - na první doplnění jsem šla hned po 2 týdnech, teď mi stačí jít až po třech.
Já si nechala udělat hodně přirozenou verzi řas. Jsem spokojená, ale říkám si, že příště bych je možná chtěla trošku výraznější. Pro srovnání. Abys našla, co mi vyhovuje nejvíce.. Celkově mi bylo dolepeno přes sto řas.

Svých řas mám hodně, ale jsou hodně zplihlé a jenom některé řasenky + kvalitní kleštičky na řasy, mi jsou schopné řasy zvednout.

Řasy a dovolená


Prodlužko jsem si pořídila na dovolenou - abych se nemusela líčit a pořád vypadala jako člověk a ne jako zmoklá slépka. A byl to skvělý nápad! Zkrátilo mi to celkový čas příprav a hlavně jsem pořád vypadala dobře. Lepidlu slaná voda nevadí, ALE může se stát, že vaše řasy budou častěji padat (pokud se potápíte, děláte ve vodě kraviny), a logicky spadnou i ty na nich nalepené. Možná vás to vyděsí, ale budeme upřímní - pokud vám vypadne vaše řasa, tak si toho mnohdy nevšimnete. Je malá, nevýrazná. Pokud vám ale vypadne dolepená řasa, nepřehlédnete to. Doporučuji si je nechat  udělat nějakou dobu před dovolenou - klidně i měsíc, a pak si je jít doplnit, protože než si na ně zvyknete, nějakou dobu to trvá. Nebo aspoň tři, čtyři dny.

Ze začátku jsem byla hrozně nešikovná, nevěděla jak je odlíčit, jak se nalíčit, a občas jsem si je omylem vytrhla, proto jsem hned po dovolené - cca po čtrnácti dnech, šla na doplnění, protože jsem měla pravé oko vypelichané. Celkově pozoruju, že na tomto oku se mi řasy rychleji mění, více vypadávají. A to taky proto, že na této straně spím. 


Bolí z řas oči?

Hned po prodloužení mě cca den pobolívalo levé oko. Na řasy jsem si nemohla ani sáhnout. Pak to ustalo. Od té doby řasy ani necítím. Nevadí mi, nejsou nepříjemné a vůbec nemám pocit, že je mám.

Čím se odličovat?

Vším, co neobsahuje olej. Já sama používám micelárku Astrid. Ale problém není ani s ubrousky či s mlékem. Jen teda bacha na vatu z uchošťourů a tamponku, která se snadno na řasy nalepí.
Obličej si odličuju klasicky, spodní řasy taky. Jenom okolí horních řas odličuju vatovou tyčinkou, stejně jako řasy, které si denně češu kartáčkem.

Dá se s řasami líčit?

Ano, dá. Jenom mi bylo doporučeno nepoužívat tekutou linku, protože se na řasy lepí a dělá takové ty dlouhé cucky. Lepší je fix. Já si pořídila ten zebří od Dermacolu, ale přiznám, že občas sáhnu po tekutých linkách - více mi vyhovují. A pokud důkladně odlíčíte, neměl by být problém ani s tou linkou. Já osobně moc rozdíl nevidím. 
Stíny i linky se používat dají - a to bez omezení. Jenom teda bacha, ať si prachem ze stínů řasy neušpiníte. Nicméně ho vždycky můžete vykartáčovat nebo odlíčit micelárkou.

Musím říct, že po cca měsíci od prodlužka, jsem si na řasy zvykla a nedám na ně dopustit. Člověku usnadňují každodenní líčení, hodí se na dovču, vypadají fakt moc pěkně, přirozeně a jsou praktické. Co mě trošku štve je, že moje pravé oko je dost citlivé a na řasy si musím dávat větší pozor, aby nevypadly. 

Přidávám i pár fotek - nejsou úplně dokonalé, ale přiznám se, že po první aplikace, jsem měla trošku jiné starosti (odjezd na dovču), a tak jsem to nestihla dokonale vyfotit. 
Někomu se možná zdá, že je to podobný efekt, který můžete dosáhnout s řasenkou - ano, chtěla jsem řasy opravdu přirozené, aby to bylo co nejméně poznat. Navíc mi málokterá řasenka vykouzlí takový objem. Jak už jsem psala - řasy mám, mám jich dost, ale jsou těžké a zplihlé, takže moc nedrží.



První pokus o to se nalíčit fixem místo linek - tehdy jsem ještě měla vodeodolny fix Catrice a byla to tragédie. Dermacol fix se zebrou je daleko lepší

Pro srovnání - fotka focená 3 dny před zákrokem. Moje přirozené řasy jsou fakt neviditelné.





You Might Also Like

15 komentářů

  1. Z lidí v mém okolí má řasy udělané jenom kamarádka a moc se mi to líbí :) Moje řasy jsou krátké, rovné a světlé, takže vlastně žádné nemám bez nalíčení :D Taky mám občas takové vlny, kdy mám chuť si je nechat udělat, ale pak mi dojde, že jsem dost lakomá a taky bych asi šílela, kdyby už byly vypelichané a chodila bych na ně hrozně často, což by lezlo nejen do peněz, ale i do času. Ale neříkám definitivně ne, jednou to možná zkusím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky nerada investuju najednou větší částky, ale ty rasy jdou. Je to příjemná investice :) člověku to hodně zvedne sebevědomí

      Vymazat
  2. Na dovolené k nezaplacení. Dělám si je sama a jsem moc spokojená

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, klasicky rasa na rasu? To tě obdivuju... :)

      Vymazat
  3. Já si teda řasy prodlužuji už asi třetím rokem, což je fakt dlouhá doba. Momentálně mám ale chvíli pauzu, protože to není na škodu si ji sem tam udělat. Na prodloužení taky nedám dopustit, je to prostě něco co mi přirostlo k srdci a už to ke mě prostě patří. Zkoušela jsem už jak tip řasa na řasu tak 3D, Hollywoodský objem.. no snad vše co nám ČR v prodloužení řas nabízí :D :).

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu. Je to jako droga. Já už taky vymyslím, jak si řasy příště prodloužit. A můžu se zeptat, co používáš na odlíčení?

      Vymazat
    2. Na odličovaní používám Mixa hydratační micerální gel a ten mi naprosto vyhovuje jak na pleť tak je i šetrný k mým prodlouženým řasům :).

      Vymazat
    3. Děkuji. Půjdu po něm kouknout :)

      Vymazat
  4. Osobne nemám s týmto skúsenosť a ani nikoho osobne nepoznám, kto by si dal riasy predĺžiť. Tebe ale neskutočne seknú a vyzerajú prirodzene :-)

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si toho dřív vůbec nevšimala. Teď, když je mám prodloužené, tak i koukám ženským na ulici na řasy a je pravda, že prodloužení má každá třetí. :D

      Vymazat
  5. Máš je moc pěkné. :) Znám pár kamarádek, které na řasy chodí a mají je jak nožky od pavouka, škaredé, slepené a to hned po jejich aplikaci, ale i po dlouhé době. :)
    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každému se líbí něco jiného,no. Mně se nejvíc líbí takové ty Mega výrazné řasy, co vypadají jak ty nalepovací, ale vím, že bych to nosit nemohla,ze by mi to vadilo.

      Vymazat
  6. Řasy jsou vážně přirozené, vypadá to krásně :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Kači :) líbí se mi, jak jsi článek popsala detailně. Řasy vypadají moc pěkně, některé řasy jsou taková košťata, ty máš styl, který se mi líbí moc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, Veru. A věř, že je to super věc. Ale než se s tim člověk naučí fungovat, tak to trvá :)

      Vymazat