Výbavička na dovolenou k moři

By 8:00 , , ,

Letos se na letní dovolenou neskutečně těším. Poprvé za posledních 6 let to bude bez stresu a bez učení. Nikde žádné učebnice ani starosti, protože na konci léta by byly termíny zkoušek nebo státnice. Letos jedu jen já, moje kosmetika a knihy, které chci číst, a ne ty, které číst musím.. Miluju ten pocit, že už nejsem vysokoškolák ♥


A protože se poprvé nebalím narychlo, rozhodla jsem se, že vám tu hodím pár tipů na to, co si s sebou přibalit do kufru :) Jedeme do Turecka - přesněji do Side, kde to mám moc ráda :) Turecko je pro mě taková záruka kvality...

boty - H&M, kabelka + brýle - Butik, klobouk - Terranova, vůně - Yves Rocher


Základem všeho jsou plavky, že jo :) Letos jejich nákup byl neskutečně úmorný (jako každý rok - však to znáte. Chcete brečet, nesnášíte se, pak si řeknete, že postava není důležitá a následně se zase rozbrečíte, pak si řeknete, že už hezcí být nemusíte, protože jste zadaní..a tak je to pořád dokola :D). Nakonec jsem ulovila troje - žluté v H&M, černé v F&F a oranžové s krajkou v Primarku.. Všechny jsou natolik praktické, že se moc těším na to opálení  - k opáleným pruhům z děravých kalhot to bude mít ten správný říz :)  Modré jsou loňský model z New Yorkeru.





Dekorativku beru jen tu základní. Žádné stíny, korektory, rozjasňovače. Ve středu jsem si nechala udělat řasy, a tak mi ubylo starostí s kvalitní řasenkou, kleštičkama a linkama. Místo linek mám fix v tužce - Catrice (ale nejspíše ho dříve hodím do koše, než vůbec někam pojedu, je hrozný), černou tužku na oči Essence, rtěnky a pudr na obočí NYX, makeup a pudr Rimmel...ve rtěnkách ale ještě úplně jasno nemám :D Výjimečně nechám doma i moji milovanou paletku tvářenek AfterGlow od Urban Decay a vezmu si bronzery od BH cosmetics, které budou k opálení dokonalé.
No a nesmím zapomenout na nejlepší lak na nehty od Catrice, který mi jako JEDINÝ vydrží na nehtech několik dní a ne několik hodin. 





Základem je pak pečující kosmetika. 
Kromě klasických miniaturek sprcháče, tělového mléka, pipinkového gelu, si beru i cestovní ústní vodu (a samozřejmě pastu s kartáčkem, že jo..to fotit snad nemusím), cestovní micelárku, vaťáky na odlíčení a odličovací ubrousky.

Deodorant - ten mám nejraději Invisible dry od Dove a parfém - Yves Rocher Oui l'amour. 
Už v minulém článku jsem psala o pečující bázi od Yves Rocher a ani tentokrát ji nenechám doma. Má za úkol chránit obličej před UV zářením a já ji nanáším pod makeup.

Péče o vlasy - kromě klasického šamponu a kondicionéru (které jsem si přelila do lahviček), si s sebou beru i masku ve spreji a olej na roztřepené konečky - moře a sluníčko vlasům moc neprospívají a já si je nechci úplně zničit, takže o ně budu pečovat i u moře :)

Na osvěžení pak mám vlhčené ubrousky do letadla a osvěžující vodu ve spreji s vůni melounu - ne, tu nepotřebuju, ale víte jak. V obchodě jsem ji nechat nemohla. Má hezký obal. :D 

A taky by člověk neměl zapomenout na klobouk a žabky. Ani nevíte, jak úmorné bylo sehnat hadr na plavky, který nekončí v polovině zadku, k němu žabky, klobouk a tašku na pláž - tu jedinou ještě stále nemám .. A nevím, co teď :D




Na závěr vám ještě ukážu výbavičku opalovacích krémů. Všechny předchozí roky jsem byla věrná  Astridu, letos jsem si pořídila Niveu - faktor 30 a 20 by mohly stačit. Důležitý je i pleťový opalovací krém. Stejně jako krém po opalování.

Člověk by neměl zapomenout ani na Panthenol v případě, že usne na slunku a spálí se jak rak (moje specialitka...posílám podzrav sluneční vyrážce), pak taky na náplasti (protože letní boty jsou sice krásné, ale nikoliv pohodlné). Mým největším parťákem na cesty je i mast na koutky a opary Uriage - na koutky trpím často, když jím z cizího nádobí, takže bez ní se už nehnu. No a pak klasický fenistil na štípance.



You Might Also Like

10 komentářů

  1. krásne fotky! Panthenol je proste záchrana :) Kozmetiky si ja na=príklad nebrávam vôbec makeup, pretože som každý deň tmavšia a taký tmavý už asi ani nieje :D

    OdpovědětVymazat
  2. :D po několika letech mě taky čeká balení k moři, už se faakt těším. Já teda určitě nesmím zapomenout na asexuální boty do vody, kvůli ježkům :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ty espadrilky s kaktusama jsou skvělý! :D Super tipy a rady, já mám při balení vždycky strach, že něco zapomenu :D. Ale tak pro mě jsou nejdůležitější k moři opalovací krémy ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc si dovču užijte :) už se těším na články po příjezdu, jestli budou. Plavky krásný, budeš za kočičku

    OdpovědětVymazat
  5. Plavky jsou všechny nádherné! A jinak moc super tipy :)

    LITTLE THINGS FOR EM

    OdpovědětVymazat
  6. Moc se mi líbí, jak si celý článek nafotila, na fotky se fakt skvěle koukalo! :) Jinak si na dovolenou beru dost podobné věci, vždy taky takto myslím na vlasy :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  7. Já ty tvoje články miluji, tak odlehčené!:) Já si na dovolenou toho beru většinou tak nějak podobně. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  8. No jo, to jsou vždy přípravy! Já ovšem nyní patřím k těm, kteří vyhledávají zábavu pro své ratolesti. Koukala jsem na tyhle stránky: https://www.nev-dama.cz/fun-orange-klub. Na dovolenou se moc těším!

    OdpovědětVymazat
  9. Skvělý článek!! :)
    Po nějakém takovém klobouku se taky musím jít poohlídnout

    OdpovědětVymazat