Turecko - můj druhý domov

By 11:23

Návraty z dovolené jsou nejhorší.
Člověk by potřeboval další týden na to, aby jen tak ležel v posteli, koukal na fotky, vyspával cestování a pofňukal si nad tím, že je zpátky doma. A hlavně pak vymýšlel, kam zas brzo pojede.

Letošní dovolená pro mě byla úplně jiná než dřív. Letos jsem si ji poprvé za 6 let skutečně užila bez stresů a starostí. Dokonce jsem přečetla i dvě knížky - Příběh Služebnice & Mrtvá (takové ty oddechovky na pláž, víte jak - červená knihovna. Ale ta červená nesybolizuje romantiku, ale hromadu prolité krve :D). A ani chvíli jsem nepromarnila zbytečnými starostmi či učením. To až teď - den po příjezdu jsem se zavalila nabídkami práce, psaním životopisů, motivačních dopisů a stresy, že nemůžu pracovat, protože vlastně nic neumím :D Navíc chci málo práce a hodně peněz.



Letos jsme vyrazili do Turecka, kde to mám hrozně ráda a byla jsem tam už potřetí. Ale tentokrát ne do Side, ale asi 5 km od něj, což nám nezabránilo si tam jednoho večera udělat výletek místním autobusem - Dolmusem. (o Side vám povím zase příště). Tento styl cestování mě fakt baví. Jdete po ulici, najednou vidíte blížící se minibus, mávnete, bus zastaví a za euro si můžete cestovat po okolních místech. Bez zástavek, jízdního řádu, jízdenky..takovej punk!

Jeli jsme s cestovkou Marted, což byla příjemná změna po loňské dovolené přes Invii, které se chci vyhýbat jak jen to jde. Vybrali jsme si 4,5 * rodinný hotel s all inclusive. Hotel byl určen hlavně Němcům, takže jsme naštěstí moc Čechů nepotkali. Navíc jsme měli jistotu kvality. Hotel Side Breeze nebyl žádné věžičkové monstrum s mramorem, ale úplně normální, poněkud rodinný hotýlek, což mi bylo sympatické. Upřímně na takový ten mramorový luxus s  rozhlednou a kdo ví čím ještě, nejsem. V něčem takovém bych se prostě necítila. 

Kalhoty  + top- F&F, boty - Lamur, svetřík + kabelka - H&M




Bazény jsme měli tři + jeden vnitřní. Navíc jeden z nich měl povolený vstup až od 16 let, takže ti nejvíc infantilní a jeblí jsme byli my. HAHA. Jezdili jsme na nafukovací pizze a vzájemně se snažili utopit, což se německým seniorům moc nelíbilo, ale jakmile se okolím hotelu rozezněla písnička "Guten MorgenSonnenschein" nebo jiný podobný hit, všichni do jednoho napochodovali k hlavnímu bazénku a spustili nacvičené tanečky s animátory :D (zabijte mě, pořád mi to hraje v hlavě)

Nejlepší pak byl výhled z okna, kdy balkón byl moc vysoko na to, aby mě lidi očumovali, jak se tam promenáduju v ručníku, na druhou stranu já měla perfektní výhled na celý hotel. A mohla jsem tak koukat, jestli se drahá polovička příliš neopíjí (na žal - ze mě) nebo nesedí moc dlouho na wifi. To totiž není na dovolených zdravé :D



kabelka - butik, kraťasy + boty - H&M, top - Calliope


Kalhoty - C&A, boty - Lamur, top - Calliope, šperk + pásek - Primark











Musím říct, že jsme si vybrali naprosto božský termín - začátkem června je všude méně lidí, méně dětí a hlavně není takové vedro, což je u Turecka hodně důležitý. Jednou jsem tam byla uprostřed sezóny a to prostě nechceš. I v noci to je jak v pekle. Někomu to možná nevadí, ale já mám infarkty od 25°C nahoru (a pod 18°C mi je zase zima).
Turecko je poněkud exotická destinace. Palmy, architektura, kultura, moře, turecké obyvatelstvo. Všechno je úplně jiné než u nás v Evropě a má to kouzlo. Někomu se to možná nelíbí, ale mně se z toho podlamují kolena.♥

Na každém rohu byl pak obchoďák/trh, kde si člověk mohl nakoupit hromady oblečení. Ale všechno bylo "značkové". Zatímco všichni nosili tašky plné falešných Gucci, Prada, YSL kabelek, triček Ralph Lauren a bot Lacoste, já si odnesla jenom baklavu (tureckou pochoutku - listkové těsto s medem a ořechy). Nejsem zastánce falešných značek a raději si jednou našetřím na originál kabelky, než někde tahat turecké YSL.
Btw: Peníze měnit nemusíte. Všude se platí eurama. A výjde to dokonce mnohem lépe, než přepočet na turecké liry. Eurem plaťte i na letišti a kartu raději moc nepoužívejte














boty - H&M, kabelka - Butik, sukně - Aliexpress, tílko - F&F



Přiznám se bez mučení, že i když moře miluju, více jsem využívala bazén. Jsem totiž pohodlná a lehátka na pevné zemi jsou prostě větší komfort než všude samej písek a sůl :D Ale samozřejmě jsme každý den chodili i k moři, kde jsem se vždycky parádně nalokala slané vody :D












Sukně - Reserved, top - H&M, boty - Lamur, kabelka - butik

A na závěr trochu toho jídla. Vzhledem k tomu, že jsem hrozná konzerva, každé ráno jsem začínala lívancem se sirupem, ovocem a drcenými oříšky. Pak následoval bílý jogurt s ovesnými vločkami, kafe a džus. Na oběd jsem si dávala špagety a k večeři většinou zase špagety nebo kebab. Co jsem ale NIKDY nevynechala, jsou zákusky. Chalva a baklava jsou prostě základ. Trošku jsem čekala, že za dovolenou přiberu tak 5 kg, ale světe div se, já ještě půl kila zhubla :D Hubneme do plavek pomocí zákusků... To asi ta pravidelná strava, na kterou normálně zvyklá nejsem :D 



You Might Also Like

10 komentářů

  1. Kači, já mám na Tobě ráda, jak seš vtipná :D Celý článek jsem měla úsměv na tváři. Fotky z Turecka jsou fakt krásný. Vypadáš úžasně v bílým oblečení, to Ti fakt sluší :) Zamilovala jsem se i do té bílé a červené sukně. Jinak poznatek - proč nedoporučuješ platit kartou?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé..děkuji Veru. Máme to vzájemné. Já tebe pobavím a ty mě vždycky naladíš na pozitivní vlnu :)
      K tvému dotazu - většina butiků není moc seriozních, proto hrozí riziko, že si chlápci opíšou údaje karty a budou ji používat. Hodně nás na to upozornovali. Co se týče kamenných obchodů - Duty free, tak tam mám zase zkušenost, že ceny jsou uváděny v eurech, ale platit se dá v tureckých lirách, což znamená, že zaplatíš za přepočet z eur do lir, a pak ještě z lir do českých. Kupovala jsem si parfém a vycházel levněji než u nás, ale po těch přepočtech jsem za něj zaplatila o cca 200 více:)

      Vymazat
  2. V Turecku som veru ešte nikdy nebola aj keď som o tom tento rok premýšľala ale nejak sa bojím, že také vysoké teploty by som nezniesla :D Každopádne nádherné fotky a máš krásne outfity :) <3

    Klaudia Duranova / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
  3. Ty fotky jsou krásný a ta dovolená musela být naprosto skvělá. A jinak se mi neuvěřitelně líbí tvoje vlasy a hlavně ta barva - kdykoliv máš na sobě nějaký outfit s bílou, krásně s nim kontrastují!
    The Linheart

    OdpovědětVymazat
  4. Jo, to úplně znám, ten pocit, když přijedeš z dovolené. Já ho tak nesnáším! :D
    Hele, až nějakou práci, kde dostáváš hodně peněz za málo práce najdeš, dej vědět, takovou totiž chci taky! :D
    Heh, hotel plný Němců :D tak to bych nechtěla upřímně..:D bývají hodně rozeřvaní :D
    Jinak v Turecku jsem byla taky, ale mne místní obyvatelé nesedí.. Přijdou mi vlezlí, jinak samotná příroda a kultura byla moc krásná! :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  5. Super článek a krásné fotky vypadá to moc hezky. Já se za měsíc právě taky chystám na dovolenou do Turecka :D, jedu tam poprvé, tak jsem zvědavá :).

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
  6. KejT :) nádherné fotky, tyhle články mám moc ráda. V Turecku jsem nikdy nebyla, ale během pár let se tam chci určitě podívat. Mám tyhle státy moc ráda :) to lehátko ve tvaru pizzy je super :-D pobavilo.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  7. V Turecku jsem nikdy nebyla, ale vypadá to tak skvěle! :) Moře i pláže mi připomínají Řecko.. Krásné fotky a outfity ;)

    OdpovědětVymazat
  8. to ste si určite užili :) tiež uvažujem o dovolenke v štýle all inclusive...len výber je taký široký, že je ťažké sa rozhodnúť..a hlavne sa bojím, že realita bude inde ako na fotkách

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat