Dají se vatové tampónky nahradit odličovací rukavicí?

By 11:33 , , ,

Poslední dobou jsou čím dál tím populárnější různé vychytávky, které mají být šetrné k životnímu prostředí. Mám pocit, že poslední dva roky jsou všichni ohromní ekologové a vymýšlejí nové způsoby, jak životnímu prostředí ulehčit. Někdy skvělými nápady, jindy pro mě nepochopitelným způsobem. Já nepatřím ani do jedné skupiny - ani k těm, co fandí plastu, ani těm, co ho nesnášejí. Jsem zlatá střední cesta a na všechno se snažím koukat z obou stran. Určitě bych si nekoupila oloupaný pomeranč v plastovém obalu, stejně jako mě irituje, že v dnešní době je tolik různých plastových láhví, že je to až zbytečné. Nikdy nepochopím, proč coca-cola dělá limču o objemu  3 deci, 500ml, 750ml, litr, litr a čtvrt, litr a půl, litr a třičtvtě....a tak dále...Na druhou stranu mi přijde jako hrozná blbost, zakázat vatové tyčinky do uší, které slouží snad úplně ke všemu - na čištění uší, na nanášení makeupu, na odličování, na odlakování nehtů, na úklid...

Ale teď k tomu, o čem chci dneska psát. Nedávno jsem narazila na nějakou diskuzi, kde slečny hodně psaly o odličovacích rukavicích. Na odlíčení vám stačí voda nebo micelárka a nespotřebujete XY vatových tampónků. Celý nápad snadného odlíčení mě hrozně zaujal, a tak jsem si jednu rukavici pořídila.

Rukavice je značky Yves Rocher a stojí 150,-


Rukavice je malinká, heboučká a hrozně příjemná na dotek. Při odličování ji stačí namočit, takže ušetříte spoustu odličovacích přípravků - ehm, tak tady bych se zastavila. Rukavice je skutečně velice příjemná a ano, po namočení vás odlíčí, ale jenom v případě, že máte lehký makeup, maximálně řasenku. S makeupem, pudrem a tvářenkou si tak snadno neporadí a na odstranění "full face" byste těchto rukavic potřebovali aspoň pět. Rukavice se hned zašpiní, takže ji musíte několikrát přeprat ve vodě s mýdlem, abyste mohli pokračovat v odličování. A je vůbec mýdlo vhodné pro pleť?


Já si s rukavicí odličovala klasický denní makeup - lehký makeup, lehký pudr, korektor pod očima, tvářenka, linky, řasenka, obočí. Od "nejhoršího" vás zbaví okamžitě, ale rozhodně s ní neodlíčíte i drobné nečistoty, zbytky makeupu. Stejně jako odličování řas není příliš šetrné a snadno se vám může stát, že si jich pár vytrhnete. Pokud máte prodloužené řasy, tak to raději ani nezkoušejte.

Je sice pravda, že s rukavicí šly dolů i voděodolné linky, ALE jenom povrchově. Zbylé drobné částečky jsem musela doodlíčit vatovým tampónem. Stejně jako zbytky makeupu na čele, okolo nosu a řasy. No a pak taky voděodolná rtěnka, že jo.

Po každém použití se rukavice musí vyprat - voda, mýdlo. Jenže makeup vodou jen tak neumyjete, takže rukavici perete celkem dlouho, spotřebujete spoustu vody a mýdla a stejně jednou za 3 dny ji musíte hodit do pračky, aby se dokonale vyprala.

A pokud chcete mít jistotu, že máte obličej skutečně odlíčený a čistý, tak ho nakonec přece jenom dočistíte vatovým tampónkem nebo odličovacím ubrouskem, protože jsou na odličování nejlepší.

Takže shrnuto podtrženo - rukavice je super na vyčištění pleti anebo na odlíčení lehkého makeupu. Pokud si děláte full face, jednou rukavicí se jen tak neodlíčíte. Nemyslím si, že by byla jakkoliv úsporná pro životní prostředí, protože při jejím praní spotřebujete spoustu mýdla a vody.
Pro mě i nadále jsou odličovací tampónky nenahraditelný pomocník - protože s nimi odlíčím nejenom drobné nečistoty, ale k odličení řas jsou nenahraditelné a nejvíc šetrné.




You Might Also Like

5 komentářů

  1. Já nad ní kdysi přemýšlela , ne tedy nad touto značkou, ale nad tím hadříkem co se prodává v sephoře, všichni ho chválili ... No nakonec jsem se na to vyprdla :-D a zůstala u tamponků, koukala jsem i na ty pratelné, ale asi bych jich potřebovala docela dost, abych je stihla prát...v pračce, protože ruční praní nesnáším :-D

    OdpovědětVymazat
  2. ja som nad touto handričkou uvažovala, ale ja som stále skôr za vatové tampónky :)

    OdpovědětVymazat
  3. O podobných vychytávkách jsem už několikrát slyšela, ale ještě jsem se nikdy nepřesvědčila na vlastní kůži.. tato rukavice mne docela lákala, ale asi nebude vyhovovat všemu, na co ji potřebuji..:)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  4. Tak o ní čtu úplně poprvé. :) Mě tady ty vychytávky ani nelákají. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  5. O odličovací rukavici jsem několikrát četla a zaujala mě. Dokonce jsem měla v plánu si jednu pořídit, byla ale od jiné značky a navíc byla mnohem dražší. Nedávno jsem ale četla recenzi na bavlněné odličovací tamponky, které byly velikostně větší, než klasické vatové. No a ty mě zaujaly o dost více, než ta rukavice. Navíc se mi zdají lepší, co se praní týče :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat