Jíst, uždibovat a pojídat

By 9:00

Jestli něco vyloženě miluju, tak to jsou společné víkendy. To mi zůstalo od dob našich prvních randíček až do teď - do chvíle, kdy spolu bydlíme. Společných víkendů už není tolik, za to vždycky stojí za to a hrozně si je užívám :) Zatímco 2 týdny zpátky jsme byli v Drážďanech, tento víkend jsme zůstali v Praze a zamířili na festival Sladkostí - Dolce Vita, který byl na Smíchovské náplavce. Food festivaly mají hodně do sebe. Člověk si udělá procházku a zároveň ochutná věci, na které jen tak nenarazí. Já se třeba díky food fesťákům naučila jíst burgery. A to bych se dřív hovězího masa ani netkla. Stejně jako jsem dala šanci hranolkám, které jsem dřív nesnášela a teď se po nich můžu utlouct :) Což určitě velice oceňují moje boky a zadek :)




V sobotu dopoledne jsme nejprve zamířili na farmářské trhy, které nás nalákaly na něco dobrého (mě na chlast..klasika..tekutá strava je základ) a následně se přesunuli na druhou část Náplavky, kde vypukl fesťák. Tentokrát byl celkem malý. Stánků byla polovina, ale o dobroty nouze nebyla. Konečně můžu říct, že jsem se vrátila domů přežraná, ale ne umírající z přežrání :D Taky jsem dostala kytku..a nebyla to masožravka ani kaktus či smraďoch, což jsou kytky, které mě asi tak nějak nejvíce vystihují :)


První žrádelní zastavkou byla pěna s bílou čokoládou a pistáciemi, což je moje oblíbená kombinace. (můžete hádat, kdo se mi do ni pustil a skoro celou mi ji sežral :D) Opět jsem se utvrdila, že sladké je pro mě těžkej fet. Nouze nebyla ani o "jednohubky" jako např. o baklavu (mňam..ale ta pravá turecká je jenom jedna), sýrové tyčinky, čokoládové trubičky, datle s marcipánem...přesně tento styl pojídání mi vyhovuje nejvíc - člověk ochutnává po malých porcích (sice utratí polovinu měsíčního rozpočtu, na druhou stranu ale nemá takové výčitky, že vyloženě žere. Protože jednohubky jsou jen jedno kousnutí a z jednoho kousnutí se přece nepřibírá :D stejně jako se nepřibírá, když jíte a nikdo vás u toho nevidí ;) Rozumíme si. Toto jsou základy správného stravování.





Hrozně dlouho jsem chtěla ochutnat nějaký raw/vegan/bezlepkový dortík..a kdy jindy něco takového vyzkoušet, než na jídelním fesťáku, že jo. Vybrali jsme si ten nejlépe vypadající a znějící - bíločokoládový dortík s nugátem. Můj nugatovej cheesecake byl přehlasován, stejně jako tvarohový s jahodou. A výsledek? Nějaká hmota bez chuti. Nenadchne, neurazí, ale nikdy víc. Tyhle speciální "diety" mě nikdy nelákaly a teď už vůbec ne. Člověk by si měl na sladkosti pochutnat a ne pojídat něco, co možná pěkně vypadá, ale ve finále má pocit, že jí hmotu. 


Na závěr jsme si dopřáli vepřové špízy, které si dáváme pokaždé a pokaždé jsme nadšení. A taky jsme si oba utíkali pro burger. Jojo, na fesťáku sladkostí :) Zatímco já sáhla po klasice s hovězím masem, Luk se zaměřil na bizoní burger, který byl fakt vynikající a příště bych si ho dala taky :) Taky se nám samozřejmě povedlo zmoknout, jako každý den, že jo. Myslím, že svoji přezdívku z uchechtané slípky, měním na zmoklou slípku.






Po půlroce naléhání jsem konečně souhlasila s výletem na Pražský hrad. Pražské památky mám ráda, ale tak úplně nesympatizuju s obsazením hradu, a tak mě nějaké procházky po okolí příliš nelákají. Možná až tam nebudou "viset ty červené trenky", se můj názor změní a budu tam chodit pravidelně. Do té doby asi moc ne. Jedno ale přiznat musím - procházka měla hodně co do sebe :) Hlavně když jsme procházeli kontrolou a pan polda nám prohlížel tašku, kterou jsme měli plnou suchého chleba :D








You Might Also Like

6 komentářů

  1. Také jsem spíše na kuřecí, ale přítel miluje burgery a já se je naučila také jíst a s chutí :D Raw mi moc nejede, alespoň co jsem chutnala, tak to bylo zvláštní a spíše bez chuti. Jinak mám pocit, že též jen žeru a sladké bych mohla furt :D
    Soutěž

    OdpovědětVymazat
  2. Všechno to jídlo vypadá skvěle! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Že já jsem ten článek rozklikla teď, ach jo, teď mám hlad a chutě zároveň :-D po tom burgeru bych se mohla utlouct také a zaujaly mě ty sušenky s dýněmi, miluji podzimní a hlavně Halloweenskou tématiku. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  4. Ten burger :3 aa vypadá to úžasně.
    Jinak s tím suchým chlebem..to mohla být docela sranda, třeba by si pan polda dal taky :D

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Hmmm dortíčky bych si dala, taky se musím zase někdy vydat na Náplavku či jiný žrádelní festiva. Ty labutě jsou pomalu větší než Luk :-) to jsou tak tlusté z těch všech dobrot z trhů, co jim lidi naházejí.

    OdpovědětVymazat