NYX - Soft Matte [Recenze]

By 14:58 , ,

Ahoj! A dneska zase přináším něco z kosmetického soudku.
Určitě jste si už všimli mojí posedlosti rtěnkami NYX. Mám jich několik a tahám je všude s sebou jak kočka koťata. 
Z řady Soft Matte Lip cream jsem stáhla hned po třech kouscích - odstínu Monte Carlo (rudá), Ibiza ("oranžová") a Prague (růžová). 



Rtěnky seženete buď v parfumerii Douglas nebo v kamenném obchodě NYX v Praze - Nový Smíchov (a brzo taky na Chodově). Cena je 199,- za 8g. 
Soft matte je dostupná ve spoustě odstínech - od tělových, přes rudé po modré.


Rtěnka má štětečkový aplikátor - viz fotka, se kterým se příjemně pracuje. Odstíny jsou výrazně syté a stačí skutečně jedna vrstva. Nanesete a jdete! 
Co se týče výdrže, je příjemná - rtěnka vydrží několik hodin, pokud ovšem nejíte nic mastného. Během jídla se setře a zůstane jenom obrys rtů - ale ono skutečně záleží co jíte. Pití snáší bez problémů. 
Jakmile rtěnka zaschne, drží, takže se nemusíte bát, že byste si ji třeba nějakou neopatrností rozmazaly po celém obličeji - to se nestane. Stejně tak jako se neobtiskne na přítele, pokud mu dáte pusu - ostatní praktiky už raději doporučuji bez rtěnky :D 

Problém všech těchto matných dlouhotrvajících rtěnek je, že hodně vysušují - např. rtěnky NYX -Lingerie (Recenze). Toto naštěstí není případ řady Soft matte, která vysušuje ze všech nejméně.

Monte Carlo, Prague, Ibiza


Pokud bych to měla shrnutout, Soft matte má perfektní pigmentaci, velký výběr odstínů, příjemný aplikátor a hezký vzhled. Odstín neztrácí na pigmentaci ani v průběhu nošení.
Nevysušuje rty, je neslíbatelná, ale při jídle jde hodně rychle dolů, takže ji musíte doplňovat. 
Poměr výkon x cena bych řekla, že je velice příjemný (rozhodně lepší než u rtěnky Bourjois)
 


You Might Also Like

6 komentářů

  1. Všechny odstíny bych brala všemi deseti, jsou luxusní!:) a ta cena také není špatná.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  2. juuj,tie sú krásne! :) ja mám z tohto Nyx soft matte taký jesenný bordový odtieň,takže ho teraz nenosím,ale páčia sa mi tieto tvoje jarné/letné odtiene :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  3. Brala bych všechny odstíny levou zadní. Jsou krásný! Jak tě sleduju i na IG, tak vidím, že tyto rtěnky máš opravdu oblíbené. Budu se muset taky po nich mrknout :)
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  4. Mám odstín Prague a Cannes. Odstín Prague nosím nejraději v létě, minulý rok jsem ho měla na rtech skoro pořád a letos tomu nebude jinak, je to moje srdcovka už jen díky názvu a hezkému odstínu ♥

    Květen 2017 | Kosmetické oblíbenosti

    OdpovědětVymazat
  5. Krásne odtiene a tá kabelka je tiež boží :)

    OdpovědětVymazat