My hair routine 0.2

By 19:02 ,

Když jsem naposledy psala článek My everyday hair routine, měl úspěch. Mrknout na něj můžete >>TADY. Od té doby už nějaký ten rok uběhl, a tak jsem se rozhodla, že vám tu sepíšu a ukážu seznam mých TOP produktů na vlasy, které jsem kdy používala/stále používám. A že jich nebylo málo! Původně jsem totiž blog zakládala s úmyslem se zaměřit hlavně na produkty na vlasy, protože v té obě jsem hrozně bojovala s jejich třepením, padáním a maštěním. 

Btw: omlouvám se, že tentokrát budou fotky hodně nesourodé, ale vznikaly v průběhu času, kdy jsem si daný produkt koupila (a ještě měl hezký obal, ne jak teď, když vypadá, že jsem ho nejspíš povečeřela :)

Mytí vlasů

Vlasy si myju denně/obden - záleží na tom, co dělám, jaký přípravek jsem použila a jak moje vlasy vypadají. Ale jsem fakt hrozně ráda, že takové to období, kdy jsem si ráno umyla vlasy a večer z nich kapal olej, je už za mnou (nevím, co mi pomohlo - nejspíše kvalitní přípravky na vlasy, věk, ale asi i antikoncepce)

Šampony a kondicionery se snažím střídat, protože vím, že vlasy si snadno zvyknou. V Olomouci používám kofeinový šampon Alpecin (který kromě kofeinu, podporujícího růst vlasů nemá žádné jiné "pěstící" látky), a doplňuji ho kondicionérem (a někdy střídám se šamponem) Matrix - Oil Wonders, který obsahuje arganový olej a musím říct, že mým vlasům hodně sedí. Úplně je rozzářil. Není to tak dávno, co jsem na něj psala RECENZI.

Značku matrix seženete na parfums nebo v Sephoře. Cena okolo 150,-

Doma pro změnu používám šampon a kondicionér L'oreál Professionnel - Absolut repair lipidium/Pro-Keratil Refill (RECENZE). Nemůžu se rozhodnout, který mi vyhovuje více. Oba jsou silně hydratační a pěstící. Ale pozor! Nezapomeňte vlasy pořádně opláchnout a vymýt, stačí trocha nevymytého šamponu/kondicionéru a na vlasech to jde hodně znát. Ale pokud je řádně vymyjete, nemusíte se bát, že byste po takové dávce hydratace měli vlasy zbytečně zplihlé nebo mastné. To zas ne!

L'oreál seženete bud´ u kadeřnice nebo na parfums.cz

Občas sáhnu i po šamponu a kondicionéru Alcina - pro barvené vlasy, ale to povětšinou když si vlasy po umytí fénuju. Pokud si je umyju a jdu spát, ráno nemají žádný tvar a hrozně lítají (a snadno se mi vytvoří vzadu takové to nehezké oležené kolečko, se kterým nic neudělám, protože si vlasy žijou vlastním životem). Na šamponu mi vyhovují jeho pěstící složky, a to, že se barva tolik nevymývá. Co se mi nepozdává, je, že jsou vlasy až příliš jemné a rozlítané.

Všechny zmiňované Alcina věci


Pokud někde cestuju na více dnů, mám vždycky u sebe i nějaké ty šampony na cestování. Už jsem to říkala několikrát, říkám to i teď - po klasickém drogerkovém/obchoďákovém šamponu bych už ani nehrábla, takže i na cestování mám svoje favority - buď Alcina - Royal anebo cestovní verze Lee Stafford.


Pokud chci použít masku, sáhnu po té od Lee Stafford - maska pro vlasy, které nikdy nedorostou (RECENZE). Popř keratinové od L'oreál Professionel (viz. modrá řada výše)


Mým nejnovějším přírustkem je maska od Cien - stála asi 50,- a celkem jsem na ni slyšela chválu - ale jestli je tak zázračná, nevím. Přijde mi poměrně hydratační a příjemná (teda až na tu vůni). Po dlouhodobém používání na ni napíšu i recenzi, ale zatím ji zmiňuju jenom touto formou.



Přípravky na úpravu vlasů

Po každém mytí se snažím si do konečků vetřít olejíček (Matrix, L'oreál Professionnel, Kerastase). Je v podstatě jedno, jaký přesně. Většinou volím ty na poškozené vlasy, ale od Kérastase mám nejraději ten zlatý, který je ze základní řady pro všechny typy vlasů (RECENZE)


Dalším olejíčkem co používám a poměrně mi vyhovuje, je tato novinka Nutri Shine od Alciny. Cenově se řadí k průměru - stál okolo 200-250,- Kč, seženete ho (stejně jako další Alcina věci) buď u kadeřnice nebo na internetu, nemastí a vlasy jsou po něm méně suché.


Vlasy nastříkám sprejem na tepelnou úpravu - Kallos >>TENTO nebo Alcina. Nově jsem si taky ze stálé nabídky Lidlu koupila sprej od Cien, který mi přijde, že vlasy nezatěžuje, ale ta vůně je příšerná.


Laky na vlasy nepoužívám - zbytečně vlasy vysušují. Pokud si ale dělám nějaký účes na ples, vždycky po nějakém laku sáhnu - povětšinou to je modrý Syoss.

Vlasy si žehlím denně/obden, někdy si je kulmuju - používám konickou kulmu Remington Ci95 pearl. Od Remington mám i žehličku a celkově jsem s jejich výrobky naprosto spokojená - třeba taková žehlička od Rowenta je pro mě utrpení. Žehličky střídám. Jakmile vidím, že má nějaká zničený povrch, letí do koše. Nestojím o vytrhané a zacuchané vlsy.

Když si vlasy neumyju, použiju suchý šampon - značka, která se mi naprosto osvědčila, je Batiste. Vyzkoušela jsem od nich snad všechny vůně a naprosto je miluju. Nově jsem si také pořídila sucháč od Balea - není špatný, za ty peníze je nadprůměrný, ale Batiste se nevyrovná.

Batiste stejně jako Balea seženete v DMku. Balea sucháč stojí okolo 60,- Batiste 119,-
Tak snad jsem vám tímto článkem dala pár dobrých tipů a něco z nich vyzkoušíte :) Pokud bych měla říct, která značka mým vlasům vyhovuje nejvíce, je to bezesporu L'oreál Professionnel, u kterých jsou skvělé nejen šampony, kondicionéry a masky, ale také olejíčky. Vyzkoušela jsem už několik jejich řad a žádná mě nezklamala.

Více o vlasech najdete >>TADY

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Niektoré značky ani nepoznám. Suché šampóny používam tiež, ale snažím sa ich používanie obmedziť, vraj totiž častým používaním sa vytvoria vo vlasoch lupiny. Ja by som zase rozhodne už nikdy nesiahla po silikónových šampónoch, z drogérie určite nie, spomedzi profesionálnej vlasovky možno, ale stále mi viac sedia tie bez silikónov. Oleje používam stále, tie musia byť, najnovšie od TMT Milani.

    OdpovědětVymazat
  2. Mám veľmi zničené vlasy a pomohla mi zatiaľ maska od Kallos, ale určite vyskúšam niečo zo spomenutých produktov :)

    Bari Bircak

    OdpovědětVymazat
  3. Já na vlasy používám ráda kokosový olej :) Jinak Alpecin má šílenou reklamu, to mě vždy od jeho koupě odradí :D Teda jestli to je ta, co myslím.

    Piosek

    OdpovědětVymazat