Photodiary 1.7 Make dream come true

By 11:58


Taky máte nějakou tu oblíbenou skupinu "z mládí", u poslechu jejíchž písniček jste si hráli na drsňáky, pobrekávali jste nad prvními opravdovými láskami, které prostě nevyšly, chodili pařit na koncerty, abyste zapomněli, jaké křivdy se vůči vám někdo dopustil (ty už se mnou nechceš jít ven? Hmm..tak si trhnu. Já jdu pařit a ty si žárli!!)? A všechny ty písničky pro vás byly tak nějak srdcové i o pár let později? Hmm. Tak přesně tak to mám i já - a moji srdcovkou není nikdo jiný, než skupina Mandrage.


S článkem o tomto velkém zážitku jsem se rozhodla počkat až po jejich koncertě - v době, kdy se totiž tento rozhovor točil, jsem už tak nějak věděla, že si jejich nové turné nenechám ujít a určitě se na nějaký jejich koncert půjdu podívat - nakonec jsem se rozhodla pro ten páteční (18.3.) v Ostravě, na který jsem se vydala se svým oblíbeným Bařenem :) A musím říct, že to bylo úžasné - kluci to prostě umí rozjet, umí dělat show a celkově mě jejich tvorba a koncerty hrozně baví...takže pokud stále zvažujete, zda se na ně jít kouknout naživo, určitě běžte, stojí to za to:)  Pro mě už to byl tak jejich šestý koncert:)
Ale teď k tomu, oč tu běží.....

Zdravíme z výtahu v Karolíně. Posilněne hromadou 7% Friska jsem se vydaly do ulic :)

Dodnes si pamatuju, jak kdysi frčelo EMO období, a kdo neposlouchal Tokio Hotel, My chemical romance, 30 seconds to mars nebo Breaking Benjamin, mohl si jít rovnou podřezat žíly tupou žiletkou na hrobeček. V té době se v ČR začala prosazovat kapela Mandrage a pamatuji si, jako kdyby to bylo dnes, když jsem si nasazovala čelenku s lebkou, oblíkala kostkovanou sukni a šíleně prožívala hit Kapky proti slzám či Digitální děti.


O pár let později jsem pro změnu zase pobrekávala nad svou velkou právě skončenou lovestory, protože tahle noc končí a já vím, že už ho víckrát neuvidím...(Už mě víckrát neuvidíš je stále moji nejoblíbenější písničkou)


Po gymplu jsem se při poslechu Františkových lázní těšila, jak půjdu hezky studovat do Plzně. No a když se nepovedlo a nakonec jsem se raději rozhodla pro Olomouc, celý prvák a druhák jsme proplesali na Šrouby a matice... loňský rok frčel Mechanik a letos zase Ona se smála - a já se už z toho taky směju a zamilovávám.


Moji nejvíce srdovou kapelou je právě tato partička z Plzně, a proto, když jsem se doslechla, že jedou na "tour de radio", a zastaví se i v Ostravě, nemohla jsem si "nevykňučet" možnost, jít se na ně podívat živě.

Možná jsem už na takové to "Och můj bože, právě jsem sáhla na Pepovu ruku" stará, ale řekněme si popravdě - kdo toto občas ještě neudělá:)


Stejně jako u Vojty Dyka (a u ), i tentokrát moderátorka Monča vymýšlela originální úkoly. Pánové nejenom že museli okusit zdravou stravu (doporučuji kouknout na video >>ZDE<<), ale také splnit několik nečekaných úkolů....




U rozhovoru s Vojtou Dykem jsem měla rozporuplné pocity, ale o Mandrage vám můžu říct, že větší pohodáře jen tak neuvidíte. Kluci toho dokázali hodně, ale stejně si na nic nehrajou, dělají hudbu podle sebe, mají svoje názory a hlavně jim ta sláva nevlezla do hlavy!! Zajít s nimi na pivo by muselo být stejně pohodové jako zajít na pivo s kámošema, co už nějaký ten pátek znáte.


A jak na mě jednotliví kluci působili?  
Víťa - perfektní zpěvák a showman na koncertech, ale v reálu je to takové hodné štěně. Většinu času mlčel a usmíval se, ale když už něco prohodil, stálo to za to. Na takového kluka se snad ani zlobit nemůžete - je to prostě miláček.
Pepa - upřímně řečeno jsem dost šokována z Pepova věku - působí totiž na mě jako kluk stejně starý jako já. Neskutečnej pohodář a taky největší showman. Co slovo, to perla. Hlavní mluvčí kapely a vtipálek.
Matyáš - budu trapná, když i o něm řeknu, jak byl hrozně pohodový? Asi jo, že? Ale nemůžu si pomoct, všichni tři byli perfektně sehraná trojka, která působila, že je znáte celou věčnost. Ačkoliv byl rozhovor natočený večer a kluci toho za sebou měli hrozně moc (x rozhovorů po celé ČR) a byli unavení, i tak měli svůj šmrnc a únava na nich nebyla vůbec znát.


No nic, už teď se nemůžu dočkat jejich dalších koncertů na letních fesťácích a tak:)

You Might Also Like

9 komentářů

  1. Mandrage já můžu, jako mladší, právě na gymplu jsme s holkama prožívaly Františkovy lázně a vyrazily společně na koncert. Bohužel pro mě to byla špatná zkušenost, s holkama jsme se shodly, že už na ně nepůjdeme, protože Víťovo zpívání naživo nás moc nenadchlo a po koncertě zmizel a nikdo neměl ponětí kam vůbec a pak skupina řekla, že už odjel a podepisovali se pouze jen ostatní... což nás docela mrzelo.Jinak Madrage můžu, mám ráda jejich písničky a nejvíce z nich mi sedí Pepa. Možná časem zase budu chtít na koncert.
    Jinak článek máš určitě super a je paráda, že jsi měla tu čest s něma si promluvit a aspoň jsi je poznala i mimo pódium. :)
    Somethingbykatep

    OdpovědětVymazat
  2. Na Mandragích jsem kdysi byla s kamarádkou. Nejsem jejich fanynka a styl muziky není můj ale nemyslím si o nich nic špatného. Určitě máš super zážitek když si je viděla takto zblízka živě. Dobu EMO a Tokio Hotel si pamatuji dodnes, já jim nepropadla ale spolužačka z nich byla úplně hotová a já nikdy nechápala co na nich vidí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tokio hotel taky nebyla moje srdcovka, ale to období si důvěrně pamatuju :D to byly časy :D

      Vymazat
  3. Jéé, závidím, Mandrage mám také moc ráda :-).
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
  4. Nemůžu než souhlasit, kluci jsou strašně moc fajn a i když asi nejsem tak velká fanynka jako ty, většinu svého života..., no dobře od vydání Kapky proti slzám, se můj život táhne s jejich hudbou. Jednotlivé songy = určitá období. Doba EMO, Tokio Hotel + 30STM, které mimochodem uznávám dodnes a jsem jejich velká fanynka (nehysterická, už) mi docela chybí. Bylo to EMO, ale ve skutečnosti se nejednalo o žádné skutečné problémy v porovnání třeba s rokem 2015, kdy je člověk dospělý a musí se o sebe postarat sám a řeší úplně jiné věci. My jdem na kluky zítra do Prahy. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Užijte si Prahu:)
      Myslím, že skutečné a velké problémy jsou ty, které zrovna člověk prožívá v danou chvíli. Je jasné, že se s naším věkem a situací mění.

      Vymazat
  5. Super článek, Mandrage jsem dřív poslouchala i já hodně, teď už sice tolik ne, ale i tak si občas nějakou jejich písničku ráda poslechnu :) U mě jsou takovou kapelou z dětství asi Chinaski :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak ty si si to muslea fakt úžít!!! :-) Mandrage sú fakt úžasní :-) Sem ráda aj za teba.

    OdpovědětVymazat