Essence - Merry berry - Vánoční limitka [Recenze]

By 12:27 , , ,

Po dlouhé kosmetické odmlce tu zase přicházím s novou recenzí.
Tentokrát si vezmu na paškál dva produkty z nové limitky od Essence. Abych byla upřímná, Essence kosmetice se celkem vyhýbám. Jejich produkty mi přijdou průměrné a moc mi nevyhovují - teda kromě rtěnek a voděodolných očních linek. Ty jsou v mé kosmetické taštičce naprostými stálicemi..

Jenže když jsem uviděla novou vánoční limitku, doslova jsem ji propadla. Vínová, fialová, zlatá - barvy, které jsem dřív nevyhledávala, ale letos jsem je zařadila nejenom do šatníku, ale zároveň i do kosmetického šuplíku.



Limitka je složená ze tří rtěnek, pěti laků na nehty, dvou mono stínů, voňavého spreje na vlasy a rozjasňovače. Co mě teda zaujalo nejvíc, byly laky a rtěnky (jak taky jinak). Proto jsem hned sáhla po rtěnce 01- let's the berry-tales begin a laku 03 - Pink&Perfect



  • Lak na nehty, 03 Pink&Perfect

Jak už vidíte na obrázku, odstín je takový růžovo-vínový. Typicky podzimní/zimní barvička, která se dokonale hodí ke zlaté, černé či šedé.
Objem laku je 8ml a stojí 59 Kč.
  

Co mě trošku mrzí, je štěteček. Lak není úplně nejlevnější (stejná cena jako třeba Colorama), a proto bych uvítala, kdyby měl trochu vymakanější (čti placatější) štěteček. V kombinaci s kulatým krátkým vrškem se lak dost nepříjemně nanáší, a kdyby neměl tak dobré krytí, asi bych na jeho nanášení neměla nervy (ono když si představíte, že musíte přesně a rovnoměrně nanášet lak, který má blbý štěteček, tak to není zrovna hitparáda). U laku stačí opravdu jedna vrstva - kryje přímo královsky. Já ze zvyku dávám vrstvy dvě, ale nespatřuju v tom nějaký rozdíl.


Co mi moc nevyhovuje, je délka schnutí - asi jsem už moc rozmazlená, ale lakovat si nehty 4 hodiny mě nebaví (podklad, 2 vrstvy laku, top coat) :D Než lak dokonale zaschne, chvíli to trvá, a tak se snažím zachraňovat, co to jde pomocí Vytvrzovače od  Four Seasons.

Výdrž hodnotím průměrně. Lak není nic, co by na nehtech vydrželo celou věčnost - 2 dny bez porušení s top coatem a podkladovým lakem. Pak se lak začne loupat (ostatně jako všechny laky od Essence, co jsem doposud zkusila).

  • Rtěnka, 01 let's the berry-tales begin
Vidíte ten odstín? Je nádherný. Na první pohled vypadá hodně fialově, ale ve finále to je spíš hodně sytá vínová barva (taková ta jedovatá, kterou maminky kritizují slovy "co to máš proboha zas na té puse")
Hmotnost rtěnky je 3,8g, cena 69,-Kč a balení je klasické "Essencácké" - i když u této rtěnky musím vyzdvihnout její zlato vínový obal :)


Rtěnka se příjemně nanáší, má krémovou konzistenci a už při prvním dotyku s rty, je hodně pigmentovaná. Nemusíte na ni tlačit, maluje sama. Odstín je hodně sytý, hydratační - takže se nemusíte bát suchých rtů. Rozhodně nedoporučuju pod rtěnku nanášet balzám! Sama o sobě je dost hydratační, a po nanesení balzámu pak zbytečně "klouže", takže nanášet na suché rty!
Velkou výhodou je, že se rtěnka zbytečně nerozmazává a neobtiskává na zuby, nezálézá do koutků. Jakmile ji nanesete na rty, "uschne" a drží:)
Výdrž hodnotím taky hodně kladně - jídlo sice nevydrží, ale popíjení kafe pro ni není problém.
Dobře se nanáší, takže na malování nepotřebujete 10minut a přesnou ruku, ale stihnete se namalovat i za chůze.


Limitka mě zaujala svými odstíny. Jsou prostě dokonalé a perfektně se hodí na toto podzimně zimní počasí. Zatímco lak hodnotím spíše průměrně (dostává mě akorát ten odstín), rtěnka má ode mně jedničku. Dokonce se odvažuju tvrdit, že mi vyhovuje ještě o něco více než rtěnka v podobném odstínů akorát od Rimmel - Lasting finish (120).



You Might Also Like

13 komentářů

  1. Tahle limitka mě opravdu zaujala! Co jsem viděla na různých fotkách,tak laky vypadají vážně skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě právě limitka taky zaujala, tento týden půjdu do DM, tak ji chci omrknout, zatím jsem na ni koukala jen na internetu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné, já jsem na tom jako ty, dříve jsem nikdy vínovou a fialovou nemusela, letos poprvé mě baví. Takže limitce jsem propadla a pořád dokupuju po kouskách další věci z ní. Mám všechny rtěnky, tři laky atd. Psala jsem o ní také článek, kdyžtak se mrkni, třeba tě ještě něco naláká :)))
    blog Měj se ráda

    OdpovědětVymazat
  4. Me limitka take zaujala, ale bohuzel jeste v Uk neni.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  5. Krásná limitka, už jsem ji prohlížela v drogerce ale že bych z ní byla tak hotová to rozhodně ne. Docela hezky voní ten pudr do vlasů, asi taková trochu zbytečnost ale vůně je hezká,taková vanilková.

    OdpovědětVymazat
  6. Ty rtenky maji opravdu nadherne odstiny, doufam, ze se u nas v drogerii taky tahle limitka objevi, vzdycky jsou tu jaksi se zpozdenim :D

    OdpovědětVymazat
  7. Ty rtenky maji opravdu nadherne odstiny, doufam, ze se u nas v drogerii taky tahle limitka objevi, vzdycky jsou tu jaksi se zpozdenim :D

    OdpovědětVymazat
  8. Limitka vypadá hezky, ale neoslnila mě natolik, abych z ní něco pořizovala :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  9. Farba toho ružu sa mi veľmi páči, alr nemyslím, ze by sa mi to hodilo :)

    OdpovědětVymazat