Čím zaručeně uděláte slečně na Vánoce radost (článek určen nejenom mužům) - část II.

By 12:18

Čauky mňauky:)

Tak jak jsem slíbila, tak i konám a přicházím s pokračováním postu"Čím zaručeně uděláte slečně na Vánoce radost (článek určen nejenom mužům)"  Vzhledem k tomu, že předchozí článek je jedním z pěti nejčtenějších na blogu, asi vás tato tématika dost zajímá:) No, tak konec tlachání a jdeme na to!

Wellness pobyt

Pobyt v lázních, na horách či v zahraničí je skvělý dárek nejenom pro mamku (a taťku či jejího přítele nebo kamarádku), ale i pro přítelkyni. Myslím, že snad každou slečnu dostane, když ji její milý dá poukaz na společný víkend někde mimo domovinu. Sauna, bazény, masáže, čokoládové zábaly, pobyt na zámku, večeře při svíčkách - to všechno ženu potěší a přivede na jiné myšlenky. I jeden den odpočinku a výletování je  neskutečně příjemný, a co teprve víkend, kdy si daná slečna oddychne od okolního světa, že ano. Je to dárek u kterého vím, že by velice potěšil nejenom moje rodiče, ale také kamarádky ba dokonce i babičku (pobyt v lázních)




Kabelka 

ŽÁDNÁ žena neodmítne kabelku. Ani ta, která moc tyto věci nehrotí, protože kabelka je základní výbava každé šatní skříně a každý žena občas potřebuje něco přenést nebo se třeba lépe obléknout pro nějakou příležitost (a s igelitkou na ples nepůjde, že jo). U nákupu kabelek se prvně zamyslete, na jakou příležitost by měla být - pokud víte, že slečna ráda chodí na plesy/do divadla, klidně sáhněte po psaníčku - doporučuju se držet základnějších barev a jednodušších tvarů a střihů, protože kabelka je povětšinou jen doplněk, a ne dominanta celého outfitu (slečny spíš dolaďují kabelku k šatům, než šaty ke kabelce, resp. šaty ke kabelce dolaďují v případě, že si vyhlídnou nějaký svůj vysněný extravagantní kousek, ale do takových experimentů se pánově raději nepouštěte!). Pro psaníčko doporučuju zvolit barvy jako černá, bílá, smetanové, béžová nebo červená. Takový kousek můžete sehnat buď v klasickém obchoďáku (v H&M, C&A či Orsay mají moc hezká psaníčka - hlavně teda v C&A je nádherná kolekce červených a smetanových kousků - psaníčko je navíc zabalené v krabičce a celkově tento dárek působí elegantně! dále pak jsem v C&A objevila malé taštičky v mint a baby blue barvě - taky určitě dobrá investice) nebo nějakých kabelkových speciálech (obchody s koženými taškami - ne vždy jsou všechny kožené a stojí miliony). Psaníčko je investice přibližně do 600Kč. 


Další volbou jsou kabelky - opět platí heslo "Zůstaňte u jednoduchosti". Ne vždy se totiž slečně trefíte do vkusu s barvou. Takže pokud nesleduje modní trendy a nevyhledává barvičky, zaměřte se spíše na černé, hnědé, béžové nebo smetanové kousky. Hitem letošního podzimu/zimy je i vínová barva či petrolejově zelená (aaach, zrovna včera jsem se do jedné zamilovala, té na obrázka - je z H&M, takže tam určitě doporučuji zajít. Možná má kabelky z tohoto obchodu kdekdo, ale na druhou stranu jsou velice kvalitní, hezké, jednoduché a neskutečně elegantní. Pokud nic nevyberete v H&M, určitě přichází v úvahu taky C&A, Orsay, CCC, Lindex, či Globus (Marco Tozzi, Tamaris). Pokud se nebavíme o pravé kůži, kabelka pak stojí přibližně okolo 1 000,- (ale bacha! teď jsou velké předvánoční výprodeje!)


 

Bytové doplňky

Neznám holku, který by nemilovala nákupy doplňků v Ikea, Pepcu, Kika či kdekoliv jinde. Ať to popíráme jak chceme, v téměř každé z nás spí malý doplňkový nadšenec, který se vždy jednou za čas probudí. Proto by nebylo špatné dát dotyčné něco, čím si vyzdobí svou domovinu. Například elegantní/roztomilé povlečení (F&F home, Lidl, Ikea, Jysk), polštář s originálním nápisem (Pepco, Jysk...), nějakou sadu svíček nebo podobných serepetiček, roztomilý termo hrnek (pěkné kousky mají např. v H&M, F&F home, MaxiDesign, H&M home, Orion, Tiger) nebo třeba nějakou barevnou sadu nádobí či malovaný hrneček. Fantazii se meze nekladou a pěkných kousků je všude dost. Obecně je to jeden z těch levnějších dárků, který nikdy neurazí:)


Šperky

 Ne každý je takový blázen do bižu jako já, a ne každé slečně uděláte nějakým barevným šperkem takovou radost jako mně. Pokud má "vyvolená" ráda výrazné šperky, nebude těžké ji něco vybrat - krásné kousky seženete v H&M, Claire's, I am, Takku...). Obecně platí, že bižu je poměrně levná záležitost, takže má spíše doplňkový charakter (pokud ovšem nezamíříte například do Lindexu, kde náhrdelník stojí jako kabelka :). Pokud má obdarovaná raději zlato, stříbro či Pandoru, barevným náhrdelníkem z New Yorkeru, ji moc radost neuděláte. Takže pokud chcete investovat, určitě si najděte cestu do Pandory, všechny ty náramky a přívěsky teď neskutečně frčí, a kdo nemá aspoň jeden kousek, jako by nežil (prý - říká to instagram a česká blogová sféra:))) Bižu je investice okolo 200-500,- Pandora je daleko dražší.



Pyžamko

Zatímco dřív byla pyžama pouhou nezbytností, o které se moc nemluvilo, v dnešní době je nabízí snad každý řetězec s oblečením. Pestrobarevné tílka s kraťásky, trička s dlouhými kalhotami či overaly (jeden kus na zapínání - taková kombinéza). Čím roztomilejší a huňatější, tím lepší. Pyžamko ocení snad každá slečna, která někdy spí:) Opět doporučuju kouknout do H&M, New Yorkeru, Lidlu, Tchiba. 
Pokud vás nezaujalo pyžamko, sáhněte po noční košilce (tip spíše pro přítelkyni) - ale hlavně nekupujte průhlednou košilku slečně, která se nerada odhaluje a má komplexy, nebo dlouhou košili s rolákem té, která svou postavu ráda vystavuje. Dalo by se říci, že výběr je na mužích - on vybere, v jaké košilce by svou drahou polovičku chtěl vidět, ale nějaké minimální pravidlo by zde být mělo (střih, barva, styl). Btw: slečně s objemným hrudníkem nekupujte push-up vycpávky, ano? :D jinak si vybije zuby a pravděpodobně se do takového kousku oblečení ani nenacpe. 
Cena košilek a pyžámek je trošku vyšší - obecně by se dalo říci tak do tisícovky (ale záleží - košilka z intimissimi bude asi jinak drahá než z F&F)



Papučky

K pyžamku patří papučky - čím chlupatější, tím lepší. I mamky se velice rády zachumlají do teplých bačkor a posedávají u  krbu s knížkou. Zakázány nejsou ani papuče se zvířátky (Humanic, Pepco, H&M, Deichmann, F&F). Investice okolo 400,-Kč.


Oblečení

Pokud neznáte styl a velikost obdarované, tuto sekci raději ani nečtěte. Pokud totiž koupíte něco absolutně mimo vkus, je pak hrozně trapné, když slečna musí tvrdit, jak se ji dárek šíleně líbí, a přitom dumá nad tím, jak to udělat, aby v tom nikdy nemusela jít. Navíc trefit se do velikosti není příliš lehké. Zatímco skoro všichni muži nosí oblečení velikosti M (jak jsme s Marťou nedávno zjistily), ženy se hrozně liší. Záleží na střihu, postavě, materiálu. Za sebe můžu říct, že ačkoliv mám většinu triček a svetrů XS či S, zbytek oblečení (šaty, kalhoty, overaly, sukně) se velikostně tak různí, že ani já sama nevím, jaká je moje velikost. U ženy totiž neplatí - tričko S, kalhoty S (leda tak u modelek a u slečen se souměrnou postavou)
Pokud tedy chcete kupovat oblečení, zaměřte se spíše na vrchní část - svetry, trička, mikiny, tílka. Kalhoty jsou TABU, stejně jako sukně či overaly. Šaty se dají odhadnou jak kdy.



Slečně/paní taky můžete koupit například lodičky (která žena by neocenila podpatky, že ano), ale nemáte jistotu, že ji sednou - toto je spíše investice do manželky či dlouhodobé přítelkyně, kterou dobře znáte, znáte její velikost, styl a oblíbenou značku). Přítelkyním uděláte radost spodním prádlem (doporučuji tajně okouknout štítek podprsenky, aby nedošlo k trapasu, kdy absolutně neodhadnete velikost). Pro tyto investice doporučuju kouknout do Triump, Intimissimi (či do jiné speciálky na prádlo), z levnějších to je pak Lindex či H&M. Prádlo je investice (ale aspoň pánové budete vědět, že my, ženy to nemáme vůbec jednoduché a levné, když se vám chceme zalíbit:)
Další volbou jsou knihy - ale do těch já moc fušovat nebudu. Přiznávám, že poslední dobou nečtu, a pokud ano, jsou to pouze zákony nebo klasická literatura let dávno minulých..
Tabu není ani plyšák - ale tady spíše doporučuju sáhnout po obrovských medvědech či jiných zvířátkách!  (maminkám je ale prosím nekupujte, nejsem si jistá, že by to ocenily ;)

Pokud vás vymýšlení dárku zničilo a vy jste stále bez nápadu, přichází na scénu poslední možnost - dárkový poukaz. Mají ho snad v každém obchodě s oblečením, a slečnu to celkem potěší - může si totiž koupit cokoliv. I když na druhou stranu trochu opadne to nadšení z faktu, že si chlap dal tu práci a vymyslel dárek přesně dle jejího gusta.


You Might Also Like

11 komentářů

  1. Super napady! Ja uvitam i bizuterii, i kdyz mam prave perly a diamanty. Je to zabavne!

    Byly mezi darky saly a satky. Ty mam taky rada. Ty mi kupuje manzel vzdy skvele teda krome parfemu. Ty umi taky perfektne vybrat

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé nápady!! Tady bych si ježíška uměla vybrat.. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak dostať pod stromček bižutériu to by som sa veru riadne potešila a vlastne aj peknému pyžamu.

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle se ti vážně povedlo, naprosto skvělí článek. Mě by udělalo radost snad vše co jsi vyjmenovala až na plyšáka, nevím co bych si s ním počala :-)

    OdpovědětVymazat
  5. dobrý výběr, některé z toho mě také napadly :) btw. ty šaty si objednává kámoška, jsem na ně zvědavá jak budou vypadat v reálu. :)

    http://somethingbykatep.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Neznám může, co nosí M. Podle mě všichni (všichni mí kamarádi, bývalí...) nosí L, ale nedovolila bych si to brát jako hotovou věc...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) No vidíš, a já zas kolem sebe nemám kluky s L :) asi si kamarády a bývalé podvědomě vybírám podle velikosti :):D

      Vymazat
  7. Super typy, já poslední dobou miluji dárky ve formě zážitků :))

    OdpovědětVymazat
  8. Kabelka je úžasnej dárek, taky by se mi hodil.. :D
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat