Módní trendy, kterým nikdy nepříjdu na chuť 0.2

By 11:23

Ahoj Ahoj!

Tak jsem tady zas - a tentokrát s pokračováním článku o podivných módních trendech. První díl se stal jedním ze 4 nejčtenějších postů vůbec, a proto jsem se rozhodla, že je na čase připravit jeho pokračování, jelikož je ještě spousta věcí, které se týkají módy a tak nějak mi leží v žaludku :)


První díl  >>>TADY

Schovej tu ruku, jinak ti ji módní blogerka usekne...

 



Všichni známe Wellingtonky, že ano? Jedná se o tom hodinky, které jsou ve světě populární už několik let, ale v ČR zažívají svoje nejplodnější období až teď. Hodinky jako takové se mi poměrně líbí - jsou stylové, originální, nadčasové. Mají svůj šmrnc. Co se mi ale nelíbí, je ten nechutný poprask, který na české blogové scéně způsobily. Pár nejvýznamnějších blogerek je dostalo zadarmo v rámci propagace, jiné si je "vyotravovaly a vykňučely" a ty, ke kterým se nedostaly zadarmo, teď divoce šetří/už došetřily, aby si je mohly pořídit a být dostatečně trendy. Protože kdo nemá instagram a blog plný detailovek této luxusní věcičky, jako by v české blogové sféře nežil. A zatímco se na ně v zahraničí pohlíží jako na "hodinky" (protože ony to jsou obyčejné hodinky - vodotrysk ani šampáňo z nich netryská), u nás se jedná o "MUST HAVE" záležitost, bez které prostě nemůžete existovat.



Sportem ke zlomenému podpatku...



Sportovní teniska je sportovní teniska a bota na podpatku je bota na podpatku. Chápeme, že jo? Jedná se o dva druhy obuvi, které jsou úplně jiné, tak proč se z nich proboha někdo snaží udělat jednu botu?! To, že se botě na túry přidá klínek či v horším případě podpatek je vrchol nevkusu. Je mi jasné, že ženská nerozhodnost je opravdu hrozná "nemoc" (trpím ji taky - mám věčně dilema zda balerínky, slipons či podpatky), ale tím, že se začnou vyrábět boty 2v1 se ta nemoc začne leda tak zhoršovat :D Takto se už ženská vůbec nikdy nerozhodne, co vlastně chce :D Joo..a taky jsem vám chtěla říct, že to vypadá opravdu příšerně.


Princezna v adidaskách...

 


Znáte to. Vidíte hezky oblečenou slečnu - elegantní kabelka, šaty, lehký pletený svetřík, výrazný náhrdelník. Jenže pak se váš pohled zastaví u bot. Máte dojem, že špatně vidíte, a tak zavřete oči a znovu je otevřete - jenže ono ne! Opravdu má ta elegantně oblečená slečna na nohách křiklavé tenisky na běhání - AirMax/New Balance/cokoliv podobného, co neznám, protože se mi tato obuv UŽ doslova hnusí. Jojo! Vítejte ve světě módních trendů. Sama jsem zastáncem míchání stylů - roztrhané jeany a lodičky, elegantní kabelka a slipons, sako a kraťasy...ale co je moc, to je moc. Boty na běhání nepatří na romantickou večeři s přítelem, nehodí se k šatům, neladí s psaníčkem a vypadají směsně při jakékoliv jiné aktivitě než je sport! 
Pokaždé, když vidím někoho takto oblečeného, chytají mě mory! Conversky a plátěnky klidně! Ale Adidasky? Ani omylem! Už teď mám trochu obavy z nadcházející plesové sezóny - dost živě si totiž dokážu představit, že to je jen otázka času, kdy se k plesovkám začnou nosit neonové kopačky na fotbal :D A kdy nevěsty budou odkládat lodičky a raději budou sahat po airmaxech (v lepším případě po Adidaskách na klínku :D )



Vítejte v gumákově aneb boty do vody jsou nuda, teď to chce kabelku




Dlouho jsem přemýšlela, zda do tohoto příspěvku začlenit i O'Bags. Osobně si myslím, že se jedná o super kabelku, pokud jedete k moři nebo bydlíte ve státě, kde je moře, písek a všechno to, co klasickou kabelku ničí. Jenže proč se z tohoto kusu gumy stal takový hit právě ve vnitrozemí (ještě lépe v rozpálených městech a ne někde u vody), opravdu nechápu. Tato guma na laně stojí okolo 2500,- a je tak krásně gumová, že ji v zimě můžete napustit vodou a přenést v ní i štědrovečerního kapříka z obchodu přímo do vašeho bytu:) A to se vyplatí! Jinak bacha na to! Objevila jsem novou limitovanou edici s roztomilými dírkami, takže už můžete po ulici přenášet i špinavé prádlo, které vám bude roztomile větrat! Juchůůů! Zatáhnout za lano a jde se do města!


HA! Článek berte s lehčí dávkou nadsázky - i když ty armaxky mě asi brzo zničí :D

You Might Also Like

42 komentářů

  1. Plne s tebou súhlasím a asi najviac ma dokáže ohromiť princezná v adidaskách, to je proste príšerné, nedá sa to skrátka slovami ani opísať, vyzerá to maximálne nevkusne, neladí to a nikdy to ladiť nebude, nech si vraví kto chce čo chce. Niektoré ženy sa skrátka obliecť nevedia, beriem, každá máme iný vkus, ale toto pozorujem už od čias mojej základnej školy a nikdy som to nevedela pochopiť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostý souhlas. Ne každý má cit pro módu - nikomu nic nevyčítám, ae i slečny, které neví, jak co kombinovat se dokážou vkusně obléct :-) Stačí jenom chtít!

      Vymazat
  2. Kači, se štědrovečerním kapříkem jsi mě pobavila :D
    Tenisko-boty na podpatku se mi vůbec nelíbí, ostatní věci jsou u mě ok, jsou hezký ale ne že bych je nutně potřebovala a chtěla si je koupit :)

    OdpovědětVymazat
  3. Panebože, nemohla bych souhlasit víc. DWček už mám dost, sportovní tenisky občas obuju ke sportovně laděnému outfitu čistě proto, že jiný rovný, nepodpatkový boty do podzimního nečasu nemám, alek šatům dvakrát rozmýšlím i ty sliponky (pokud nemám zrovna výmluvu, že je mám na řízení :D). K džínům ještě beru, ale k šatům bych za Adidasky a Nike fackovala. A ty O'Bagy docela jdou v nedírkované verzi a barvě, která tu gumovost nedává tak na odiv, ale ty dírkované a ty s čímsi, co vypadá jak kousek bundy značky micheline jsou hnus. Ten kapr mě taky zabil... :D

    OdpovědětVymazat
  4. wellingtonky bych chtěla, o bag bych chtěla. Koupím si to? NEEE :D za tolik peněz mi tyto must have kousky opravdu nestojí, možná jednoho dne si koupím napodobeninu O bag v Chorvatsku na stánku, když už je tam mají...
    Jinak tenisko- boty na podpatku se mi také hnusí :D, fuj! A adidasky a podobný boty k šatům také ne... :)
    Super článek! :)

    http://somethingbykatep.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji:)
      A souhlasím - jsou to jen obyčejné věci za neobyčejné peníze

      Vymazat
  5. Souhlasím s tebou ve všem, hodinky se mi samy o sobě také líbí, ale už jen kvůli tomu poprasku bych si je nekoupila. Tenisky na podpatku jsou nejhorší, co může být :D

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  6. Asi žiju v době kamenné, ale o těch hodinkách jsem myslím ještě neslyšela :D Jinak s tebou souhlasím, už první článek byl super a tento mě taky pobavil, víc takových! :D :)
    Infinity of Colors

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé..moc děkuji:) Jsem ráda, že se tento druh článků líbí :)

      Vymazat
  7. Tenisky na podpatku naprosto nesnáším. Toho, kdo to vymyslel by měli zavřít :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  8. Konečně někdo další, koho vytáčí moda "šaty+tenisky" ... to je fakt ten nejhorší možný hit, který se u nás mohl v tak masovém měřítku rozšířit! nechápu .. a jak jsi psala o těch svatbách - už jsem viděla jednu slečnu, která šla na svatbu jako host a měla nádherné romantické růžové šaty a k tomu tenisky!! wtf!
    Co se týče tenisek na klínku - viděla jsi i nově gumáky na klínku? :P já dneska dokonce naživo :D
    No a nazávěr - O'Bag už mají i kožíšky - takže kapřík bude cestou domů pěkně v teple :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím, kterou slečnu myslíš ;) Naprosto mě to dostalo! Chápu, že podpatky nejsou pohodlná záležitost, ale jednou za čas to člověk snad snese, ne? A pokud ne - stále tu máme dalších několik možností, které jsou na podobnou událost přijatelnější!

      Gumáky neznám :D ae začínám mít strach vycházet na ulici! :D
      S kapříkem v kožíšku si pobavila :D

      Vymazat
    2. Holky, ta slecna mela na svatebni obrad samozrejme balerinky a tenisky si vzala az pak. Jedna vec je, ze se Vam neco nelibi a druha je odsuzovat lidi za to, ze jim se to libi a nosej to tak ;)

      Vymazat
    3. Domi, já to vím...
      Však já nikoho neodsuzuju, říkám, že mě to dostalo...a zrovna svatba je záležitost,u které bych si ty balerínky nechala celou dobu..ae je to její rozhodnutí. Pouze konstatujeme, že se nám to ze společenského hlediska nelíbí:) Rozhodně nemám zapotřebí nikoho pomlouvat ani odsuzovat:) to fakt ne. Taková já nejsem. Pouze přiznávám, jak to cítím :)
      A jinak je ta slečna moje oblíbená blogerka ;)

      Vymazat
    4. Divím se Domčo, ze zrovna ty nechápeš nadsázku a legraci :-D

      Vymazat
    5. Veru, to já nadsázku a legraci samozřejmě beru a na jednu stranu mě tenhle článek bavilo číst. Nadruhou stranu ale většinu těch věcí mám ráda nebo je vlastním (kromě teniskách na podpatku), takže se mě to i dotklo - nemám ráda, když někdo pomlouvá věci, který mám já ráda a vysmívá se jim. Je to podle mě zbytečný. Ale na článek je to asi dobrý téma, to zas uznávám, určitě to je hodně čtený a zas trochu něco jinýho než na ostatních blozích ;)

      Vymazat
    6. Domi, blog má sloužit jako "deníček", na kterém autoři píšou svoje vlastní názory - to jsem napsala:) To, co si myslím, jsem hodila na bloggera a článek je na světě! Rozhodně nebylo mým úmyslem někoho kritizovat, odsuzovat nebo dokonce na někoho konkrétního narážet:) To opravdu ne. Pouze jsem to pojala jako celek a napsala svůj vlastní názor na dané trendy. Upřímně - raději budu mít 100 čtěnářů, ale budu si psát vlastní názory, než mít tisíce, ale nikdy nebudu moct vyjádřit to, co cítím :)
      Takže pokud sis to třeba brala osobně, tak to je mi líto. Rozhodně neurážím tebe, Verču (a její "igelitové tašky z minulého článku na toto téma") ani nikoho jiného konkrétně jmenovaného:) ;)

      Vymazat
  9. S těma sportovníma botama k elegantnímu oblečení mi naprosto mluvíš z duše! Taky se mi hrozně nelíbí, přijde mi to vyloženě nevkusný. Bohužel to teď nosí strašně moc holek. Vždycky se na ně jenom dívám a říkám si, že by jim to i slušelo, jenom kdyby k tomu svetříku a náhrdelníku měli jakýkoliv jiný boty. S Converskama, Vanskama nebo jinejma teniskama toho typu mi to vůbec nevadí, ale ty sportovní boty jsou vážně hnus.
    Tenisky na klínu se mi taky hodně nelíbí, a o hodinkách jsem kupodivu ještě neslyšela :D

    OdpovědětVymazat
  10. Konečně to někdo řekl! Naprosto s tebou ve všem souhlasím!
    ladycaterpillar

    OdpovědětVymazat
  11. Zrovna jsem ve Vídni, tady mají tenisky úplně všichni a když jsem pak viděla nevěstu, první co mě napadlo bylo, která úžasná maniačka si vezme tenisky i na svatbu a že už něco takovýho muselo proběhnout :) No a kapr a špinavý prádlo, na tvůj humor nikdo nemá! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D však si toho humoru ještě užiješ - až ti bude lozit ušima :D

      Vymazat
  12. taky se mi nelíbí ty boty...podle mě by se elegantní styl neměl míchat se sportovním, vypadá to divně :/
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Obag a DW hodinky se mi líbí, ale s těma botama s Tebou musím naprosto souhlasit!
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi to celkem líbí, ale nelíbí se mi, jak se s tím u nás roztrhl pytel :(

      Vymazat
  14. Super článek :) Mně se DW hodinky moc líbí, ale nikdy bych do nich nedala tolik peněz a nejsem ani slavná blogerka, takže je od nikoho nedostanu a budu se muset bez nich obejít :)

    Bio aroma roll-on Sladké spaní

    OdpovědětVymazat
  15. Haha, pobavilo. :)

    Ale zrovna na šaty + botasky mám s dovolením jiný názor, mně se to líbí a taky to tak nosím. :)

    Jasně, na svatbu, do divadla, prostě "do společnosti" patří k šatům podpatky, baleríny atd., ale na běžné nošení - proč ne?

    OdpovědětVymazat
  16. Tým taškám tiež neviem prísť na chuť. K vode je to dosť praktické, ale tu...
    GlitterCircus

    OdpovědětVymazat
  17. Super článek a souhlasím! jen teda šaty a tenisky mi nevadí, ale musí to vypadat pěkně, což dost často nevypadá! Tenisky na podpatku hrůza hrůz..:D

    OdpovědětVymazat
  18. Jej, tak teď jsi mi kápla do noty =D, hlavně s DW hodinkami. Čeho je moc toho je příliš a myslím, že DW to prostě přehnali. Navíc, Made in China (i když se na webu vydávají za Švédské) za 200 babek, to fakt nechceš..

    No a O'Bags začínají frčet na podobné vlně, kdy je vidím u každé páte v MHD.. Co musím ale zase na druhou stranu pochválit, jsou světla v jejich prodejně vyrobené právě z O'Bags, takové by se mi líbilo i domů =D

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  19. Guma na lane, umírám!!!!

    A uz ted vím, co si obleknu a obuju, az se příště uvidíme :-D

    Jinak s Wellingtonkama jsi me dostala, ony jsou britské? Nikdy jsem je v Anglii na nikom nepotkala a kdyz jsem je kdysi sháněla, abych se na ne alespon podívala, v žádném hodinářství o nich neslyšeli. Tolik tedy o tom super trendy kousku ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D těším se! Gumu na laně, plesovky a airmaxky, prosím!

      Vymazat
  20. Jejda naprosto souhlasím!
    Nesnáším tenisky na klínku a adidasky k sukni. Kéž bych tak mohla dát článku lajk! Skvělý,skvělý a ještě jednou skvělý!
    Ještě taky srdečně zvu tebe i všechny tvoje čtenářky na giveaway o rtěnku v tužce od Maybelline Color Drama, ve dramatickém, podzimním odstínu :)
    I am clarella ...

    OdpovědětVymazat
  21. Jaj tak to jsi dobře popsala, nutno podotknout že já bez Welingtonek přežila doposud ve zdraví, i v klasických botách na podpatku....Ale musím s tebou souhlasit, máme na to všechno podobný názor ;).

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
  22. Článek me opravdu pobavil, o tom žádná.. Ale na druhou stranu s nim těžce nesouhlasím.. Jak psala uz výše Domca, taky zrovna nemusím, pokud se nekdo naváží do toho, co se me osobně moc libi a vlastne treba do mých nejoblíbenějších kousku.. Wellingtonky jsou klasika a promin, ale nemyslim si, ze by jsi nabídku k jejich propagaci odmítla, jeste pokud se Ti take libi.. Tenisky na kliniku? Proc ne.. Jsou outfity ke kterým vypadají zatraceně dobre, nehledě na to, ze menším slecnam muzou naopak přidat par čísel na sebevědomí.. A airmaxy k elegantnějsim vecem? Jednoznačně ano! Myslim, ze se jedna o jedny z nejmultifunkčnejsich bot.. A vis co? Vzala bych si je klidně i na tu svatbu :)) nadsázku jednoznačně chapu, jen myslim, ze vsechno ma své hranice a tolerance je v módě treba vic, nez kdekoli jinde :))

    OdpovědětVymazat
  23. Strašne super článok! :D a musím s tebou vo všetkom súhlasiť:) Neznášam , ak ide holka krásne elegantne oblečená a k tomu si vezme nejaké botasky -_- a je mi jedno, že stoja 80€, proste to k tomu nejde a kazí to celkový dojem.
    Original copy blog

    OdpovědětVymazat
  24. Holka... Ty mi úplně mluvíš z duše :D Líp bych to nenapsala! :)

    missanettel.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Tak tohle mě fakt pobavilo :D Wellingtonky mám, ale dovezla jsem si je ze zahraničí. Jako jiné značky jako třeba TH... atd, kde je to podstatně o dost levnější. Nicméně, kamarádka žijící v NY mi říkala, cituji: "Vy se můžete zbláznit v ČR ze značky Guess a tady v NY je to jak Váš New Yorker..." to mě tenkrát celkem pobavila, protože mi vyprávěla i o brýlích, které stály třeba 10 doláčů. Takže ať žijou ceny v ČR! To samé kabelky od MK, ty se daly v NY sehnat také za lepší peníze. Jinak O´Bag jsem také nepřišla na chuť a občas žasnu, s čím to dámy dokáží zkombinovat...
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  26. To mně hodinky značky Daniel Wellington nepříjdou nic extra. U hodinek si potrpím na kvalitu, a tak vždycky šáhnu spíše po značce Tag Heuer či Swarovski. Dobrý výběr luxusních hodinek je kdyžtak na https://www.hodinky-beny.cz/damske/ , kdyby některá taky z vás také chtěla od hodinek trošku více :)

    OdpovědětVymazat
  27. A tak to třeba mně se u slečen ta kombinace elegantního oblečení a k tomu nějakých pěkných tenisek vlastně docela líbí. Partnerka to takto občas taky nosí. Je ale pravda, že u ní se většinou nejedná o nějaké levné tenisky. Ona si totiž na drahé značkové tenisky celkem potrpí. Dokonce má v botníku i jedny limitované tenisky na objednávku, které se už nedají nikde sehnat.

    OdpovědětVymazat