Jak nakupovat na Ebay?

By 12:09

Čauky mňauky:)

Dneska mám pro vás článek na téma "Nakupování na EBAY". S internetovými obchody se poslední dobou roztrhl pytel, a ten, kdo si ani jednou nenechal poslat balíček z nějakého eshopu, jako by nežil.
Co se týče internetového nakupování, jsem vůči němu dost skeptická. Chápu, že se všechno vyvíjí, a lidi se už nedokáží spokojit s nabídkou kamenných obchodů v jejich okolí a stále je to láká si pořídit něco jiného, netypického, neokoukaného, jenže i toto má řadu nevýhod.


Věc si nevyzkoušíte, věc si neošaháte, nezjistíte z jakého je materiálu, jak je kvalitní, jaký přesně má odstín, zda sedí velikostně či vašemu typu postavy. Asi budu znít zastarale, když řeknu, že se nic nevyrovná pocitu, když si daný kousek oblečení vyzkoušíte v obchodě, a pak spokojeně odcházíte s plnou igelitkou. 


Pamatuji si, že svůj první nákup oblečení jsem uskutečnila asi 3 roky zpátky. Na AUKRO.CZ jsem objevila krásné šaty, tak jsem poměřila míry a vesele objednávala. Když mi balík přišel, byla jsem vyděšená. Šaty lehce nad kolena, mi končily uprostřed zadku, druhé mi teda zakryly celý zadek, ale i tak to byla katastrofální podívaná no a třetí - ty už se po drobných úpravách, párání a přešívání daly nosit. Ale i tak! Ať žijou zbytečně vyhozené peníze! Od té doby se nakupování oblečení po netu vyhýbám. Ani pečlivě odebrané míry nejsou zárukou spokojenosti. 

Takže pokud nakupování po netu, tak jedině takových věcí, které člověk nepotřebuje zkoušet - i když - na pocit z kvalitně pomačkané a polámané kabelky či selfie tyče, která nejen že nefunguje, ale i její konstrukce se po jediném dnu rozpadne - jen tak něco nemá.


Co si ale z internetu objednávám, jsou šperky a obaly na mobil. Na barevné bižu za 30,-Kč toho moc nezkazíte, a i kdyby, ty drobné peníze vás zas tak nezruinujou, jako když si koupíte kabelku za 600,- 

Šperky i obaly objednávám z EBAYe, většina balíčků mi chodí z Číny Nově jsem se taky rozhodla vyzkoušet štětce. A musím říct - nemůžu si je vynachválit.


Jak tedy objednávat? 

Je to jednoduché! Založíte si na EBAY.CZ účet, zadáte email, na který vám přijde potvrzovací email, a pak už jenom nakupujete. 
Abyste mohli objednávat, je nezbytné mít zřízenou platbu kartou přes internet! Ne každý to má bankou povolené, ale v dnešní době se jedná o věc tak častou, že stejně předpokládám, že většina z vás to má :)

Další možností je placení přes PayPal. Jak ho zřídit, vám tady vysvětlovat nebudu, ale pokud chcete, můžete mrknout na velmi šikovný návod >>TADY


Nakupování přes EBAY je hrozně jednoduché. Najdete si vysněnou věc, vyťukáte pár čísel a hle! Věc je na cestě k vám. Celkově je to objednávání tak jednoduché, že může velice snadno sklouznout k závislosti :)) 

Jak vybrat tu správnou věc?

Celkově bych řekla, že je EBAY hrozná hrabárna. Věci jsou sice roztříděné do skupin a podskupin, ale celkově se tam nakupuje tak, že prostě "hrabete" a vybíráte to, co se vám líbí. Stejnou věc většinou prodává několik prodejců, a proto doporučuji stránky pořádně projít, protože ceny se někdy dost liší. To, co jeden prodává za pár korun, má jiný za stovku. 


Pokud si konečně vyberete nějakou vysněnou věc, doporučuju kouknout i na ostatní nabídky prodávajícího. Věci vám pak přijdou najednou v jednom balíčku (ušetříte pošťačce chůzi a místo ve schránce :D ).

A jak je to s cenou?

Doporučuju koukat na zboží, které už je přepočtené na české koruny -  hned víte, kolik věc skutečně stojí. Taky doporučuju se dívat po nabídkách, u kterých je FREE SHIPPING. Znamená to, že poštovné je zadarmo, tudíž jej neplatíte.

Co se týče poplatků, kromě ceny zboží a případně poštovného, nic víc neplatíte! Takže pokud náhrdelník stojí 36,-Kč a je tam FREE shipping, opravdu vás ve finále vyjde na 36,-Kč.



Za jak dlouho věc dojde? 

Tady hraje roli několik faktorů. Odkud věc objednáváte, kolik stojí, zda platíte poštovné. U všech věcí ale máte napsáno, v jakém časovém rozmezí ji můžete očekávat. Většinou je to tak 2-3týdny od objednání, ale liší se to. Ve většině případech se mi stalo, že věc přišla dřív, než psali, popř. první den lhůty:)


Jak je věc zabalená?

S balením si nikdo hlavu neláme. Věci chodí v malém papírovém balíčku a v bublinkové folii. Pokud si neobjednáváte něco extra velkého, věc vám pošťačka hodí do schránky, takže se vyhnete tomu otravnému chození na poštu a vyzvedávání balíku. 


Jaké je cenové rozmezí?

Ceny na EBAY bývají povětšinou dost směšné. Náhrdelníky nakupuji kolem 40-60,- Kč za kus. Když vidíte ty nízké ceny, úplně vás odradí za to utratit víc, než musíte. 
Obaly na mobil se dají sehnat za 36,-Kč ale i za 200,- (prasátkový obal mě vyšel na 180,-Kč, zatímco ananasový jsem si pořídila za 36,-Kč)
Co se týče štětců, zvlášť jsem si objednala sadu štětců na oči, která obsahovala 20ks a stála asi 100,- Štětec na tvářenku mě vyšel asi na 30,- a je kvalitnější než všechny ty, které jsem doposud měla. To samé štěteček na pudr. 




A co vy? Jaké jsou vaše zkušenosti s nákupy po internetu?

You Might Also Like

10 komentářů

  1. Nemáš prosim odkaz na štětce na oči? Za takovou sadu stováka bych ráda zkusila, v drogeriích bych za stejný prachy mela jeden či jeden a půl a kvalitou snad i horší :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně:) Já si objednávala tyto KLIK Nevím sice, zda to je ten stejný prodejce, ale jak už jsem říkala, jedno zboží prodává více lidí:)
      jinak musím říct, že ty štětce fakt doporučuju. Jsou neskutečně jemné a dobře se s něma líčí :))

      Vymazat
  2. Už nějakou dobu přemýšlím, že si Ebay účet založím, protože tady ty levné cetky mě vážně lákají ;) hlavně ty obaly na mobil, těch není nikdy dost :P ale slyšela jsem, že člověk musí mít ten PayPal - je to pravda nebo to vážně jde i bez něj? :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rose, myslím, že Paypal není nutnost. Některé věci jdou kopit pomocí karty - ale musíš mít umožněné placení kartou přes net:) Platíš to stejně jako třeba regiojet:)

      Vymazat
    2. Děkuji, tak ja to vyzkouším :))

      Vymazat
  3. Náhrdelníky jsou krásný a myslím, že takový věci se tam vyplatí koupit i ty obaly na mobil nebo i štětce, když jsi s nimi spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  4. Do nakupovania oblečenie som sa nikdy neodhodlala, tiež sa bojím, čo mi príde, kamarátky to praktizujú, ja však radšej veci fyzicky vyskúšam a tak si ju kúpim. Takže oblečenie cez net je tabu aj u mňa. Čomu sa ale nebránim je nakupovanie kozmetiky, elektroniky, roztokov na kontaktné šošovky. Hlavne pokiaľ ide o roztoky tak na internete stoja naozaj o polovicu menej, takže inde ich už ani nekupujem a rovnako je to aj so šošovkami. Cez e-bay som nikdy nenakupovala, to platenie kartou ma nejako odrádza, nepovažujem to za príliš bezpečné, možno skôr ten pay pall by som si založila, ale to sa ešte uvidí.

    OdpovědětVymazat
  5. Lovely!!! nice blog!!!
    would you like to follow each other? let me know...and I follow you back.
    Besos, desde España, Marcela♥

    OdpovědětVymazat
  6. krásne náhrdelníky hlavne ten vľavo hore♥ tie štetce si idem tiež kúpiť tak hádam budú dobré :)

    The Wendys lookbook

    OdpovědětVymazat
  7. Ty náhrdelníky jsou krásné:) Přes ebay nakupuju takové ty blbůstky, nepočítám s extra kvalitou, ale spoustu věcí už příjemně překvapilo:) Naposledy jsem si pořídila kryt na můj typ mobilu, ale prostě mi tam trochu neseděly díry na nabíječku a sluchátka...:D

    OdpovědětVymazat