Make up Maybelline - Better skin [recenze]

By 18:00 ,

Možná jste už zaznamenali, že značka Maybelline přišla poměrně nedávno na trh s novým výrobkem - je jim makeup Better skin, který má být přímo stvořen pro ty ženy, které trápí problematická pleť. Údajně obsahuje látky, které mají pleť viditelné zlepšit a vyléčit od drobných nedokonalostí, jako je akné.
Já osobně tento problém nemám. Pupínky se naštěstí mému obličeji vyhýbají, a když se něco objeví, tak je to povětšinou jen přechodně, nicméně ani to mi nezabránilo ve vyzkoušení tohoto "zázraku"??


Makeup seženete ve všech drogeriich. Teď dokonce v DM drogeríi probíhá akce, že pokud jste členy DM klubu, tak za 75bodů získáte 30% slevu na kosmetiku Maybelline, Rimmel, Max Factor a Dermacol. Více ZDE >>>
V Tetě ho mají taky s 30% slevou - za 195,-

  • Cena
30 ml tohoto makeupu seženete asi cca za 270 Kč. Cena se různí. Každopádně by se dalo říci, že Better skin patří k těm levnějším kouskům na trhu:)

  • Balení
Skleněná kulatá lahvička s modrou plastovou pumpičkou a víčkem. Vzhled je poměrně jednoduchý a klasický. Ono toho asi moc na balení makeupu nevymyslíte, že jo :D


  • Vůně
Tak jemná až nijaká, že ji téměř nepostřehnete. Takže pokud stejně jako já nemusíte příliš parfémované makeupy, Maybelline by vám mohl vyhovovat:)

  • Konzistence
Spíše hustší. Příliš tekuté makeupy mi moc nevyhovují, takže i v tomto bodě mi Better skin vyhovuje. Dobře se roztírá, může se vrstvit a nedělá fleky. Po nanesení vypadá obličej přirozeně a prozářeně. 
Prvotní manipulace s makeupem je velice příjemná. Perfektně zmatňuje, takže i spotřeba pudru rapidně klesá. Nicméně co už tak skvělé není, je fakt, že makeup je hodně matný a nevsakuje se tolik do obličeje, takže stačí, abyste se jednou vysmrkala nebo si nějak otřela obličej, a je prostě pryč. Setře se. Stává se to u většiny makeupu, ale u tohoto je to na pohled zřejmé už po chvíli. Pokud bych ho měla srovnat s Rimmel - Lasting finish, tak mi přijde, že ten na obličeji sedí lépe. Je olejovitější (povětšinou potřebuje přepudrovat), ale jen tak z obličeje nesleze. 
Taky mám dojem, že makeup není vhodný pro příliš suchý obličej, protože trošku šupinkuje.

  • Odstín
Pořídila jsem si odstín 005 Light Beige - nejsvětlejší odstín a musím říct, že mi perfektně sedne. Sedí i Martince, která je snad ještě bledší než já a většina makeupů je na ni extra tmavá. 
Celkově by měl být k dostání v 6 odstínech, což není vůbec špatné:) 

  • Krytí
Průměrné, možná lehce podprůměrné. Na kruhy pod očima nestačí, je třeba použít korektor. Drobné nedokonalosti skryje, ale pokud čekáte, že by vám zakrýval pupínky, tak na to můžete zapomenout. Makeup je sice určen pro problematickou pleť, ale nějak si nedokážu představit, že bych ho používala, kdybych měla větší akné.

Voděodolná linka udělaná supertmavým fixem

Odstínem mi více sedne Better skin, lasting finish má trošku lepší krytí.

  • Výdrž
Jak už jsem zmiňovala výše, makeup se snadno setře (přijde mi, že v tomto ohledu je hrozně podobný lanýžovému makeupu Dermacol - Truffle). Takže kolem nosu a pusy je makeup hned pryč. Možná to tak někomu nepřijde, ale mně jo, jelikož neustále slzím a smrkám (alergie). 
Celkově na obličeji vydrží i celý den - večer je rozhodně co odličovat (až na ta problematická místa)

  • Shrnutí
* Odstíny - 005 je splněné přání všech slečen se světlou pletí! Málokterý makeup (vlastně žádný) mi tak odstínově sedl. Dělá krásně porcelánovou pleť!
* Dostupnost - seženete ho všude. Je hodně rozšířený a dostupný v kterékoliv drogerii
* Cena - na kosmetiku Maybelline bývají často slevy. 
* Konzistence - perfektně se nanáší, není příliš tekutý, vypadá přirozeně. Nedělá efekt masky.
* Výdrž - i po hodně náročném fitku po celém dni ve škole, jsem doma měla co odličovat.
* Nemusí se pudrovat.

Zápory:
* Přijde mi, že v průběhu dne začne dělat na obličeji mapy. Snadno se setře.
* Šupinkovatí - pokaždé, když makeup nanesu, vypadá perfektně, ale po pár hodinách a vrstvě pudru začíná dělat šupinky. 




Celkově mi makeup vyhovuje. Ráda ho použiji, když vím, že se líčím jenom na pár hodin nebo když vím, že mě nepřepadne záchvat slz a smrkání :D Vypadá na obličeji přirozeně a pěkně. Není třeba ho pudrovat. Pro milovníky přirozeného líčení ideální. Výdrž je velice příjemná, pokud si moc neotíráte obličej, nesmrkáte jak smyslu zbavení


You Might Also Like

17 komentářů

  1. make-up nepoužívam, ale stále naň čítam dobré recenzie, tak možno kúpim sestre :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  2. Já se na tento makeup hrozně těšila, ale to prvotní nadšení mě opadlo s první recenzí, kterou jsem četla. Holt tento makeup si mileráda nechám ujít...

    OdpovědětVymazat
  3. Škoda, že se nehodí na suchou pleť, poslední dobou mám s tím problém :) Jinak vypadá velice dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  4. že bych zkusila po dlouhý době místo BB krému makeup? :D vypadá skvěle! :)

    http://gagenka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělá recenze, mám ho taky a mám naprosto stejné zkušenosti :) s tím krytím je to u mě spíš podprůměrné, řekla bych :/
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem si ho teď pár dní zpátky koupila a jsem z něj teda uplně nadšená, dokonce mi přijde, že i dost dobře kryje :) šupinkuje mi na nose, ale to mi dělá každej make-up, protože se mi prostě pořád loupe nos :D za mě rozhodně super teda :)

    OdpovědětVymazat
  7. Makeup jsem si také pořídila.. Vyhovuje mi..na druhou stranu nemám příliš problematickou pleť, jen jednou za měsíc:) tak uvidim, jak pomůže v tomto období.

    OdpovědětVymazat
  8. Půjdu na něj kouknout, ale já se pořád někde otírám, slzím, alergenuju, tak to asi nebude pro mě :))

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bohužel nebude :( Ale pokud nemáš úplně bílou pleť, tak bych ti doporučila Astor Perfect stay 24H. I jeho nejsvětlejší odstín je sice trošku tmavý, ale výdrž má perfektní:)) A na to posmrkávání a pobrekávání je ideální:)

      Vymazat
  9. Skvělá recenze, právě jsi mi ušetřila pár korun :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Jen hezky šetři, půjdeme brzo na další kávičkovou přežíračku :D

      Vymazat
  10. Skvělá recenze! Sháním nový makeup, proto možná sáhnu po tomto :)

    carolinegrey.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. Super recenzia! Už po ňom dlhšie pozerám, ale všade, kde ho vidím, majú tento odtieň buď vypredaný alebo ho vôbec nemajú...
    pinkshaaark

    OdpovědětVymazat
  12. mě bohužel vůbec nevyhovuje :( krytí i odstín super, ale už hned po nanesení dělal mapy, oxidoval a nešel rozetřít téměř...nevím jestli se mi zbláznila pleť, ale takovouhle reakci na makeup jsem ještě nezažila :D

    OdpovědětVymazat
  13. Zatím jsem měla možnost vyzkoušet ho ve vzorku a musím říct že si ho v nejbližší době asi pořídím..Snad vzorek neklame. Někdy to tak bývá..

    OdpovědětVymazat
  14. ja úprimne aj trochu ľutujem že som si nekúpila túto novinku ale lasting finish o ktorom tu tiež hovoríš pretože o tejto novinke sa už veľa hovorí a tiež by som ho chcela vyskúšať ale nechcem mať doma milión nevypoužívaných make-upov - aj tak ich mám už dosť :D Lovely Beauty Book

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj, já mám pleť mastnou, spíše v T zóně, ale trochu i v ostatních místech, výrazné póry a problémy s pupínky. A musím říct, že mi tento make-up extrémně nevyhovuje. Skoro nekryje (možná tak půl hodiny po nanesení, to ano, ale brzy "sleze"), lesknu se, dělá mi mapičky na pleti, opravdu hodně zalézá do pórů a vrásek a za hodinu jako kdybych ho na obličeji neměla. Zkoušela jsem ho nanést na pleť ošetřenou krémem, druhý pokus byl s podkladovou bází a třetí jen na vyčištěnou pleť a ani jeden pokus nebyl úspěšný. I zkouška bez pudru a s pudrem. Prostě nic. Plusem je konzistence, barva, pumpička a cena pokud někomu vyhovuje (cca 240 Kč, ve slevě se dá sehnat za 180 Kč). Že by mi zlepšoval pleť se mi také nezdá.. Bohužel, těšila jsem se na něj a jsem zklamaná.. Přitom běžně používám make-up ze stejné řady (http://www.parfums.cz/maybelline/superstay-24-color-tekuty-make-up/) v odstínu Cameo a ten mi vyhovuje..

    OdpovědětVymazat