Souboj makeupů - Rimmel Lasting Finish 25H x Astor Perfect stay 24H

By 17:54 ,

Když mi přišel vzorek make-upu Astor - Perfect Stay, byla jsem nadšená. Přišlo mi, že je srovnatelný s mým nejoblíbenějším makeupem od Rimmelu - Lasting Finish, který už používám několik let. Takže jsem v DMku nezapomněla využít slevovou poukázku a koupila si celé balení tohoto "fialového" zázraku. Vzhledem k tomu, že jsou si tyto makeupy hrozně podobné, usoudila jsem, že by nebylo špatné vám tady sepsat velkou srovnávací recenzi.



  • Cena
Rimmel seženete cca za 219,- Kč ve všech drogeriích (DM, Teta, Rossmann). Navíc velice často můžete využít i slevy 25% na značku Rimmel, kterou nabízí drogerie Teta.
Cena Astoru se pohybuje okolo 249,- ale nedávno mi přišla slevová poukázka z DMka, díky které makeup vyšel na 189,-Kč
Oba výrobky tudíž spadají do stejné (přiznivé) cenové kategorie.

Rimmel x Astor 1:1


  • Balení
Oba makeupy mají průhledné skleněné lahvičky s barevným víčkem. Dost podobně vypadají i nápisy a celkový vzhled. Tento design se mi celkem líbí. Je jednoduchý, praktický. Skleněná lahvička aspoň napoví o tom, kolik výrobků vám ještě zbývá. Objem je 30ml.
A mně osobně vystačí tak na 2 - 3 měsíce (maluju se denně).

Rimmel x Astor 2:2


K makeupu se vyrábí i korektor, který má oproti makeupu přírozeně světlý odstín, který bude sedět i světlejším typům pleti.
  • Vůně
Oba produkty jsou lehce parfémované. Vůně je příjemná, ale ne příliš výrazná, takže pokud nejste nějak zvláště citliví, nejspíše ji vůbec nepostřehnete:) Na obličeji cítit nejde - jenom při nanášení.

Rimmel x Astor 3:3


  • Konzistence
Zatímco Rimmel je spíše krémový, o Astoru by se dalo říci, že je více tekutý. Ale nemusíte se bát, že by byl nějak extra řídký a z obličeje by stékal. To ne. Oba makeupy se dobře roztírají, nezvýrazňují póry, nedělají fleky, ani efekt masky. Na obličeji jsou přirozené, obličej nevypadá mastně a ani se nemusí nějak přehnaně pudrovat.

Rimmel x Astor 4:4

  • Odstíny
V tomto ohledu dávám palec nahoru Rimmelu - u nás je k dostání v 6 odstínech, s tím že odstín 100 Ivory či 103 True Ivory jsou odstíny, které sedí i opravdu světlé pleti. Sama mívám s makeupy problém - sehnat něco tak světlého není jednoduché, ale Rimmel má opravdu příjemnou škálu barev, ve které si určitě vyberou i bledulky.
Astor je naproti tomu u nás k dostání pouze ve 4 odstínech, takže i nejsvětlejší odstín 102 Golden Beige, je dost tmavý. A pro mě v zimě naprosto nenositelný (pokud ho nesmíchám s jiným světlým makeupem). Takže pokud máte opravdu hodně světlou pleť, nevyberete si.

Rimmel x Astor 5:4 



  • Krytí
Abych vám ukázala krytí, nakreslila jsem si na ruku voděodolnou linkou čáry. Nanesla na ně makeup a rozetřela. Z fotky můžete vidět, že krytí je příjemné u obou produktů, avšak Rimmel je v tomto ohledu ještě trošku lepší. 
Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že pleť mi sjednotí a pihy zakryje lépe než Astor - ale ten rozdíl zas není tak markantní

Rimmel x Astor 6:4



  • Výdrž
Oba makeupy slibují nekonečnou výdrž - 24 a 25 hodin, což je to, co od makeupu vyžaduji. Nepotřebuji extra krytí, ale spíše něco, co mi na obličeji vydrží celý den a nemusím se pořád pudrovat.
Toto splnily oba makeupy na jedničku. I když je pravda, že z míst jako je nos, pod nosem či brada, makeup během dne vymizí, nicméně na zbytku obličeje zůstává jako přibitý.
Oba tyto makeupy jsem navíc testovala i při fyzické zátěži - po celodenním sezení ve škole jsem zamířila do fitka, a i když jsem si dost mákla, makeup držel a nesléval se. 

Rimmel x Astor 7:5


  • Shrnutí:
Oba makeupy patří k mým oblíbeným. Jsou levné, snadno dostupné a i přesto jsou srovnatelné s dražšími výrobky. V minulosti jsem zkoušela i různé makeupy od Max Factor či L'oreál, ale pokaždé jsem se vrátila k Rimmel - Lasting Finish, protože mi vyhovoval ze všech nejvíce. Má odstíny pro bledulky, vydrží celý den, nezvýrazňuje póry a vypadá přirozeně.
Novinka od Astoru je s Rimmel makeupem srovnatelná. Jedinou nevýhodou je nedostatek odstínů, takže pro mnohé je to makeup vhodný leda tak na léto. Astor má taky trošku slabší krytí.



You Might Also Like

15 komentářů

  1. Tak teda Rimmel LF25H z toho vyšiel úplne super! :) Ja som si ho minule už chcela kúpiť, preto že ho všetci vychvaľujú, ale nepodarilo sa mi ho zohnať :/
    Sponkabob♥

    OdpovědětVymazat
  2. Neměla jsem ještě možnost vyzkoušet tyto makeupy, ale kdybych si měla vybrat, volila bych ten červený od Rimmelu, také mám raději světlejší odstíny. :)

    http://gagenka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý článek :) Já teda makeupy nepoužívám zatím vůbec

    OdpovědětVymazat
  4. Astor som síce neskúšala, ale s týmto mejkapom od Rimmel som spokojná ako ešte so žiadnym, sadol mi konzistenciou, odtieňom aj výdržou a tiež tým, že nerobí na tvári mapy, nezvýrazňuje suché miesta a pod. Pekná recenzia :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ten Rimmel se mi na tobě celkově líbí víc, i odstínově, Astor je moc oranžový :-)

    Ale určitě není na škodu občas vyzkoušet i něco jiného, člověk nikdy neví na jaký poklad narazí. Ale i z osobních setkání bych řekla, že ti sedí dokonale a dělá ti krásnou pleť!

    OdpovědětVymazat
  6. Já si nemůžu pomoct, mně ty makeupu prostě přijdou skoro stejné už tím vzhledem, podobným vlastnostem se teda vůbec nedivím :D Vlastní zkušenost jinak nemám, nechci být mainstream, radši zkouším ne-tak-známé-věci... ale ten Rimmel si jednou koupím:)

    OdpovědětVymazat
  7. Na první pohled teda vypadají opravdu podobně. Kosmetiku Rimmel mám docela ráda a nad tekutým makeupem jsem přemýšlela, po této recenzi si ho někdy určitě pořídím :)

    OdpovědětVymazat
  8. Nemám vyzkoušený ani jeden ale na ten od Astoru jsem se minulý týden koukala a přemýšlela jestli mám nebo nemám, nakonec jsem si koupila od Loreálu který byl na mém wishlistě, tak snad někdy příště.

    OdpovědětVymazat
  9. To je supr recenze! Já vyzkoušela oba dva a asi při výběru zvolím Astor :)

    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. ja som si nedávno kúpila ten Rimmel a pripadá mi naozaj skvelý :) Lovely Beauty Book

    OdpovědětVymazat
  11. Moc pěkný souboj :D :) já makeup nepoužívám připadám si na ně moc bledá... D:


    Lovies 47

    OdpovědětVymazat
  12. konečně fakt užitečná recenze :)

    OdpovědětVymazat
  13. Právě tento měsíc jsem sháněla nový make-up a chtěla jsem vyzkoušet tento od astoru, protože jsem si kupovala i korektor ze stejné řady, no jenže jak sama říkáš, v drogérkách jde ten astorácký sehnat jen v dost tmavém odstínu, nic pro mě :-/ Uvažovala jsem i nad tímto Rimmelem, nakonec ale zkouším úplně jiný make-up, příště se možná nechám zlákat na Rimmel :). Moc pěkné srovnání!

    OdpovědětVymazat
  14. Rimmel mám doma, Astor ne, takže nemohu posoudit, ale Rimmel makeupy mám obecně ráda:) Super recenze!

    OdpovědětVymazat