Řasenka - Maybelline - Lash Sensational [recenze]

By 18:49 ,

Už několik let používám voděodolné řasenky - moje oči, stejně jako můj nos se totiž rozhodly chytnout alergii na ostravské klima (jak mi řekli na alergologii:), a tak pořád slzí. Jenže pak se mi stal velice nepříjemný incident, když mi (asi v noci?) upadla půlka řas na jednom oku, a já začala klasicky  hysterčit. Začala jsem číst spoustu článků na danou problematiku, a usoudila, že voděodolné řasenky jsou až příliš tvrdé a snadněji se po nich řasy lámou, takže když jsem tu noc neodlíčila, mohla jsem si za to vlastně sama.


Vzhledem k tomu všemu jsem se rozhodla si koupit řasenku, která voděodolná není, a tak jsem sáhla po Maybelline - Lash Sensational Lash Multiplaying Mascara. Vzhledem k tomu, že mám vyzkoušené obě verze, jak voděodolnou, tak nevoděodolnou, zhodnotím je zároveň:)


  • Obal a cena
Obě řasenky mají klasický Maybellinský obal - tentokrát růžový s modrým/černým nápisem. Stojí okolo 200,-Kč (ale v DM často bývají za 159,-). No a štěteček? Posuďte sami. Je to něco mezi kartáčkem a štětečkem a mně osobně tyto štětinky hodně vyhovují! Dobře se s nimi řasenka nanáší a řasy rozčesávají.


  • Co od řasenky očekávám:
* řasy pořádně obarví...= čti "je skutečně černá" - v tomto případě splněno. Jak Voděodolná (V), tak nevoděodolná (NEV) řasenka má pořádnou pigmentaci a řasy jdou skutečně vidět!

* neslepuje... v tomto případě je lepší V. Nemůžu si pomoct, ale když jsem poprvé zkusila NEV, dost jsem trpěla. Všechny řasy se mi slepily. Což moc hezky nevypadá, zvláště, když nemáte půlku řas a ta druhá půlka se seskupila do jedné řasy :D Postupně jsem se s ní ale naučila pracovat a teď už je to lepší. Obecně platí, že řasenka je daleko lepší až když trochu zaschne.


* řasy nejsou zplihlé - při nanesení první vrstvy řasy získají neskutečný objem. Radost pohledět - ALE po chvilce splasknou. V takovém případě je třeba je trošku rozčesat a nadzvednout druhou (minimální) vrstvou řasenky (nebo jen kartáčkem bez řasenky). Po druhé vrstvě začínají vypadat opravdu krásně. 
* nerozmazává se - V verze vydržela téměř všechno. Léto, letní pařáky, letní koupačky, záplavy slz. Je opravdu odolná! Ale když se namočí, řasy trochu spadnou. NEV verze sice koupačky a takové věci nevydrží, nicméně zatím skvěle reaguje na moje alergie, a i když občas slzím, řasenka drží jak přibitá. I když si řasy prvně odličuji vodou, chvilku to trvá, než řasenka pustí.


* řasy po ni nejsou těžké - obě splňují na jedničku. Když je dobře natočíte (2 vrstvy!), vydrží tak celý den (a jak jsem zjistila, obě verze vydrží i přes noc, ráno nejsou rozmazané a řasy stále mají objem). Více vrstev ale nedoporučuji.

* řasy mají objem... Splněno na jedničku. Viz. fotky

* Dobře se odličuje - s odličovacím mlékem jdou dolů obě. Rozdíl je akorát v tom, že V verzi neodlíčím vodou ve sprše, zatímco NEV ano. 


Obě řasenky mi ve finále sedly jak zadek na nočník. Když se s nimi naučíte pracovat - výsledek je perfektní a výdrž ještě lepší. NEV verze řasy nezatěžuje, nelámou se. Obecně platí, že řasenky jsou poměrně dost mokré, takže se s nimi lépe pracuje až když trošku zaschnou (řekněme tak po dvou týdnech používání od otevření) - ale dávejte bacha na množství, které nanášíte. Řasenky je třeba hodně málo a při větším množství slepuje.
Nezaručí vám přirozený rozčesaný vzhled - na to spíše potřebujete kartáček, ale pokud chcete výraznější řasy, je to produkt pro vás. Celkově mi asi trošku více vyhovuje voděodolná verze, se kterou se mi řasy líp rozčesávají.








You Might Also Like

12 komentářů

  1. Ja riasenky už veľmi nepoužívam, pretože aj mne veľmi slzia oči!
    Pozývam ťa na moju giveaway:
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk/2016/01/novorocna-giweavay.html?m=1

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych tu normální strašně chtěla vyzkoušet, láká mě ten kartáček :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  3. Také mám doma obě verze a ráda je používám;) Ikdyž ideální řasenku jsem asi ještě nenašla, protože se mi většina stejně po celém dni obtiskne..:/

    http://kate-trends.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Chtěla bych ji vyzkoušet. Přijde mi že ti trochu řasy slepuje, viz. poslední obr. oka :-) Jinak pěkná recenze.

    OdpovědětVymazat
  5. Maybelline řasenky opravdu umí.

    OdpovědětVymazat
  6. Alergia na ostravskú klímu? Tak ja mám teda asi alergiu na tú bratislavskú, ale zatiaľ ju žiaľ nemôžem zmeniť, čiže čo sa dá robiť. Moje oči ma dosť často štípu, sú suché a či používam umelé slzy alebo nie, efekt je rovnaký. Riasenky aj preto mením pomerne často. Od Maybelline som na tieto hádam ešte negatívnu recenziu nečítala, tiež mám teraz z tejto značky riasenku Colossal Go Extreme a je úžasná, riasy sú nádherne objemné už v jednej vrstve, sú husté a fakt krásne, riasenka dobre farbí, takže evidentne riasenky tejto značky sú naozaj kvalita.

    OdpovědětVymazat
  7. Zatím jsem měla jen jednu řasenku od Maybelline a s tou se mi moc dobře nepracovalo. Tato ale vypadá dobře :) Hlavně spodní řasy ti udělala krásný .)

    OdpovědětVymazat
  8. mně řasenky od Maybelline moc nesedí :( pokud drogérkovou, tak vždycky sáhnu po MF 2000 cal. - to je jistota :)
    ootd & giveaway

    OdpovědětVymazat
  9. Tak já používám jen nevoděodolné :) a ségra už si tuto nevoděodolnou koupila už 2x, jak je s ní spokojená

    OdpovědětVymazat
  10. Páni, tobě ta řasenka vytváří skvělé řasy, tiše závidím. Měla jsem tu s černým nápisem a vůbec mi nevyhovovala..

    ChicByJane.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Počúvam na ňu len samé chvály, takže ju chcem určite vyskúšať :)
    BEELIEVIN

    OdpovědětVymazat